1 / 4
14.09.2011 - Milovaný i odmítaný Ryzlink rýnský
Riesling, v našich vinicích Ryzlink rýnský, označí jako jednu ze svých nejoblíbenějších odrůd obrovská část nadšenců do vína. Zároveň se, především v teplých jarních dnech a v létě, budou marně pokoušet znovu a znovu o ryzlinkovou osvětu. Jak je tato odrůda úžasná, tak se jí mezi...
více zde...
28.03.2010 - Podceňovaný otloukánek
Bílé, červené? Co konkrétně? Millera, nebo frankovku? Nejčastější konverzace v českých restauracích nižší cenové hladiny odráží "oblibu" této nejrozšířenější odrůdy u nás.
11.03.2010 - Víno vonící pepřem
Odrůda, kterou jistě všichni dobře znáte. Také ale odrůda, jež u nás v minulosti neměla příliš dobré jméno - zejména proto, že bývala součástí směsí laciných vín. Dnes je situace jiná a z veltlínského zeleného se vyrábějí vína nejvyšší kvality.
24.02.2010 - Měkký, hebký merlot
Tohle rubínové až tmavě granátové víno, jemně vonící přezrálým černým rybízem, se vám bude pít lehce a příjemně. Nemáte-li rádi tříslovitá červená vína, protože jsou chuťově složitá, toto si díky jeho vláčnosti určitě oblíbíte...
10.02.2010 - Všechny tváře pinotu gris
Odrůda vznikla pupenovou mutací odrůdy Pinot noir a za svůj název vděčí obchodníkovi s vínem panu J. S. Rulandovi, který ji rozšiřoval ve Falci...
22.01.2010 - Víno, které křísí mrtvé
Pil ho Sherlock Holmes i Ernest Hemingway. Sherry ale nabízí mimořádný chuťový zážitek i dnes...
13.01.2010 - Víno králů, král vín
Dnes se pěstuje na celém světě a řadí se mezi nejkvalitnější bílé odrůdy. Původně ovšem ryzlink rýnský příliš oblíbený nebyl...
16.12.2009 - K vínu prosím klokana
Francouzi tímto vínem zapíjejí zvěřinu a vyzrálé sýry s bílou plísní na povrchu, Australané si ho objednají klidně ke steaku z pštrosa nebo klokana. Cabernet sauvignon, dnes jedna z nejmódnějších modrých odrůd, vznikl kdysi dávno, pravděpodobně ve Francii, samovolným opylením prapůvodní odrůdy Cabernet Franc odrůdou Sauvignon.
21.11.2008 - Portugalské modré
Tato málo mrazuodolná, ale poměrně suchovzdorná odrůda, se k nám rozšířila z Rakouska. Je náchylná na houbové choroby a velké hrozny často hnijí. Je charakteristická svým nenáročným požadavkům na půdu.
21.11.2008 - Cabernet Sauvignon
Pochází z francouzské vinařské oblasti Bordeux. Vznikla přirozeným opylením odrůdy Cabernet Franc. Růst má střední až bujný, letorosty vzpřímené, řídce olistěné a dřevo vyzrává dobře. Výsadba vhodná i do skeletových půd.
Po celém světě během tohoto léta klesly průměrné ceny za ...
V honosném hotelu Art Deco Imperiál, z jehož zdí dýchá ...
Jak vybrat co nejlepší maso, který kus hovězího se bude ...
Při jaké teplotě skladovat víno? Co je to fortifikované víno? ...
Rialto není jen slavný most v Benátkách, ale i prvotřídní ...
Přejete si zdarma zasílat novinky, články či zpravodajství GastroTrendu na Váš e-mail? Vyplňte, prosím, následující údaje.
(zasílání lze kdykoliv odhlásit)