GastroTrend

GastroTrend - odborný portál pro gastronomii
Dnes je 24.04.2024, svátek má Jiří
GastroTrend

banner

 

RUBRIKY/ČLÁNKY » AKTUÁLNĚ

Krátce...

Leden 2010 

 

 

5.1.2010 - Chateau Mcely má Green managera roku


Asociace hotelů a restaurací České republiky na své výroční konferenci udělovala ocenění za podporu českého hotelnictví a gastronomie. Významnou cenu Green manager roku 2009 získal managing director Chateau Mcely Vlastimil Plch. Uznání odborníků si vysloužil za příkladný přístup hotelového provozu k ekologii. A jaké jsou jeho nejbližší plány? "Nejbližšími kroky je dobudování spodní části anglického parku a lázní, které je již v plném proudu. Nejdůležitější bude obnova zeleně a založení klidné zóny pro flóru a faunu parku. Po déletrvající fázi obnovy bychom rádi do parku opět vrátili klid pro jeho přirozený vývoj a nastartovali potravní řetězec pro jeho obyvatele. Vše by mělo být nachystáno do května příštího roku," popisuje Vlastimil Plch.

Zdroj: Ihned

 

7.1.2010 - Dubaj má i nejvyšší hotel světa


Zadlužený arabský emirát Dubaj má další výškový primát. Poté, co v pondělí proběhlo slavnostní otevření Burdž Dubaj - nejvyšší budovy světa (828 metrů), včera zahájil provoz i nejvyšší světový hotel. Rose Rayhaan je vysoký 333 metrů a má 72 pater. Movité mezinárodní klientele nabízí 482 pokojů. Developerem projektu je Bonyan International Investment Group. Zvláštností i lákadlem luxusního hotelu provozovaného dubajskou firmou Rotana je prodej alkoholu, jehož konzumaci islám zakazuje.

Zdroj: Ihned

 

11.1.2010 - Pepsi se snaží příblížit lokálnímu spotřebiteli


Od počátku ledna začala Pepsi s rebrandingem svých nápojů. Nové logo se zatím objevilo na nápojích Pepsi, v průběhu několika týdnů projde změnou designu celá produktová řada Pepsi. "Během tohoto roku budeme měnit design i ostatních nápojů jako jsou Mirinda či 7Up", říká Veronika Hořáková, brand manažerka Pepsi. Stane se tak až po rebrandingu stěžejních produktů Pepsi.


Zdroj: Ihned

 

12.1.2010 - Ryby sledované na webu


Firma Fish&More nabízí v Německu mražené ryby v bio kvalitě a aby přesvědčila zákazníky o původu produktu, vytvořila spolu s agenturou Leagas Delaney značku Follow fish. Přes kód na každém obalu je možné se na webu informovat o původu konkrétní ryby, místu lovu a cestě jejího zpracování. Značku zalistovaly zatím supermarkety Edeka a Rewe a podporuje ji také Světový fond ochrany přírody. Zatím minimum zákazníků kódy z obalů skutečně na webu zadává, spokojí se s pocitem, že tu taková možnost je. Agentura Leagas Delaney, která s celým konceptem produktu přišla, se s klientem dohodla na odměně podle úspěchu projektu.

Zdroj: Ihned

 

13.1.2010 - Guiness nově na světě


Diageo vBritánii spustila poslední fázi repositioningu své vlajkové značky Guiness uzavřením partnerství s Google Earth k vytvoření virtuální hry. S touto digitální aktivitou přichází měsíc poté, co spustila novou televizní kampaň, ve které si skupina mužů pro sebe vytváří nový "životní prostor" pod heslem "Bring it to Life". Virtuální hra na tento spot navazuje. Diageo se snaží zGuinnessu udělat značku nápoje, který si lidé budou chtít užít ve skupince svých blízkých doma stejně jako vhospodě.

Zdroj: Ihned

 

14.1.2010 - Prague Wine Week 18. - 24. 1.


18. - 24. 1. Praha - různá místa.
Sedm desítek pražských restaurací, vinných barů a vinoték se zapojí do akce Pražský týden vína. Po sedm dní budou nabízet nejrůznější ochutnávky vín či speciální menu kombinovaná s víny. Slavnostní zakončení akce v podobě degustačního galavečera se chystá na pátek 22. ledna v Břevnovském klášteře. Během večera můžete ochutnat víc než tři stovky vín.

Zdroj: Ihned

 

15.1.2010 - Cadbury znovu odmítla převzetí rivalem Kraft


Britský výrobce cukrovinek Cadbury včera opět odmítl jako "směšnou" nabídku na převzetí od amerického potravinářského gigantu Kraft Foods za více než 10 miliard liber (zhruba 300 miliard korun). Cadbury upozornila na své dobré hospodářské výsledky za loňský rok. "Nenechte Kraft ukrást vaši společnost jeho směšnou nabídkou," vyzval akcionáře Cadbury šéf firmy Roger Carr.
Kraft má čas do 2. února, aby přesvědčil většinu akcionářů Cadbury k přijetí nabídky na převzetí. Minulý týden Kraft tuto nabídku vylepšil rozšířením hotovostní složky navrhované platby. Spojením firem by vznikl největší výrobce cukrovinek, žvýkaček a čokolád na světě.

Zdroj: Ihned

 

 

17.1.2010 - Becherův Lemond slaví


Jan Becher - Karlovarská Becherovka chystá u příležitosti stočení miliontého litru své nejmladší značky Lemond kampaň, v rámci které nabídne milion vteřin (téměř 280 hodin) hudby zdarma. Tu si budou moci spotřebitelé legálně stáhnout, jakmile výrobní linkou projede speciálně označená lahev s miliontým litrem destilátu. Aktivitu výrobce podpoří na oficiálních stránkách společnosti a na sociálních sítích. Doplní ji také soutěž.
Zdroj: Ihned

 

 

19.1.2010 - Starbucks snižuje ceny


Starbucks Coffee Company a její joint venture partner AmRest Holdings SE oznámili, že od začátku roku snižují ceny. Společně s novou cenovou strategií představí kavárny v Praze také nové tabule menu, které výběr pro zákazníky zpřehlední a zjednoduší. Snížení cen v průměru dosahuje 7 %, změny vstoupily v platnost 5. ledna 2010. Nová cenová politika kaváren Starbucks neodráží nárůst DPH. Změny se týkají téměř všech nápojů a nabízených velikostí - například u nápoje Latte velikosti tall se cena snižuje ze 75 Kč na 69 Kč, cena nápoje Americano velikosti tall je místo 60 Kč nyní 55 Kč.
.
Zdroj: Ihned

 

 

21.1.2010 - Turisté zvolili 10 nejluxusnějších hotelů světa, mezi nimi tři pražské


Miliony turistů hlasovalo pro nejoblíbenější hotely světa a podle TripAdvisoru se mezi desítku nejluxusnějších hotelů dostaly také tři pražské, a to hotel U Zlaté studny, Arcadia Residence a Aria hotel. Anketa probíhala v několika kategoriích a kromě luxusu se také volily nejlepší lázně, nejromantičtější hotel nebo hotel nejvhodnější pro rodinu. Ze všech kategorií pak vyšlo konečných 25 Top hotelů mezi něž se zařadil opět hotel U Zlaté studny. V Evropě skončil na 12 místě.

 

21.1.2010 - Sommeliérem roku 2009 je Jakub Král


Asociace sommelierů České republiky vyhlásila vítěze sommelierské ligy "SOMMELIER ROKU 2009" pod patronací vinařského domu Louis Roederer.  O pořadí rozhodlo umístění v následujících soutěžích:
    Burgundský hrozen Plzeň, Karlovy vary
    Mezinárodní mistrovství České republiky v sekání sektů, Nechory
    Sommeliér Znovín, Pardubice
    Corner Trophy Bratislava
    Trophée Bohemia Sekt-Sommelier ČR2009
    "Účelem tohoto uspořádání bylo, dosáhnout větší objektivity a posoudit jednotlivé soutěžící v různých prostředích a situacích", říká víceprezident asociace sommeliérů Libor Nazarčuk a dodává,že "soutěž byla zároveň nominační pro Mistrovství světa sommelierů v Chile a Mistrovství Evropy sommeliérů ve Francii, která proběhnou v tomto roce.
    Pořadí:
    1.Jakub Král - IN VINO Trading
    2.Tomáš Brůha - Bohemia sekt
    3.Milan Krejčí - Merlot d Or (vícemistr Evropy 2009 v San Marinu)
 

 

 
zpětzpět  tisktisk  poslat e-mailem

21.01.2010 - 18:43:36



Diskuze k článku
Jméno*
Text*
Kontrola*: 2 plus 5 je
 

REKLAMA

banner

Nejčtenější články

22.01.2009 - Hotels.com: Pokles cen v hotelech o 3 procenta

Po celém světě během tohoto léta klesly průměrné ceny za ...

12.03.2009 - Dynybyl Hot Cup 2009

V honosném hotelu Art Deco Imperiál, z jehož zdí dýchá ...

05.03.2010 - Se šéfkuchařem u řezníka

Jak vybrat co nejlepší maso, který kus hovězího se bude ...

26.12.2009 - Víno - otázky a odpovědi

Při jaké teplotě skladovat víno?   Co je to fortifikované víno?   ...

28.01.2009 - Život je krásný

Rialto není jen slavný most v Benátkách, ale i prvotřídní ...

všechny nejčtenější články

REKLAMA

GastroTrend na e-mail

Přejete si zdarma zasílat novinky, články či zpravodajství GastroTrendu na Váš e-mail? Vyplňte, prosím, následující údaje.

(zasílání lze kdykoliv odhlásit)


Jméno:
Příjmení:
E-mail:
 
Copyright © 2008 - 2024 LEONN promotion s.r.o. | Publikování obsahu bez písemného souhlasu vydavatele je zakázáno.