GastroTrend

GastroTrend - odborný portál pro gastronomii
Dnes je 28.03.2024, svátek má Soňa
GastroTrend

banner

 

RUBRIKY/ČLÁNKY » AKTUÁLNĚ

Krátce...

Únor 2010 

 

 

10.2.2010 - Zisk Coca Coly vzrostl o 55%


Coca-Cole Co. stoupl ve čtvrtém čtvrtletí čistý zisk o 55 procent na 1,54 miliardy USD (zhruba 29,2 miliardy Kč). Firmě pomohl růst prodeje v zahraničí, hlavně v Latinské Americe, Indii a Číně, který vyrovnal i pokles v Severní Americe. 
Tržby společnosti stouply o pět procent na 7,51 miliardy USD. Objem prodeje se zvýšil o pět procent. Objem prodeje v Latinské Americe vzrostl o sedm procent a v oblasti Tichomoří o 11 procent. V Evropě byl objem prodeje vyšší o jedno procento.

Zdroj: Ihned

 

 

10.2.2010 - Nový hotel

Stavební společnost Skanska v lednu v Praze na Smíchově dokončila hotel s názvem "nh Praha Radlická", který patří mezi 350 hotelů mezinárodní sítě se sídlem v Madridu. Interiér hotelu je ve španělském stylu. Investor, společnost Aparts, za hotel zaplatil 294 milionů korun.

Zdroj: Ihned

 

 

15.2.2010 - Red Bull v Česku na hraně

Televize Nova a Prima odmítly vysílat spot energetického nápoje Red Bull, ve kterém se adolescentu dostane slibu, že může na striptýz, budou-li prasata létat. Podle zástupců Red Bullu je Česko jedinou zemí, kde byly s uvedením spotu problémy.

Zdroj: Ihned

 

16.2.2010 - Když víno pomáhá

Vinný hotel (Hotel Vine) s kapacitou 57 lůžek v portugalské Madeiře otevřel nové spa, specializované na vinoterapii. Vychází z ověřených léčebných účinků vinné révy, která tvoří základ všech léčebných přípravků používaných během ošetření. Součástí spa je také celá řada masážních místností, střešní bazén nebo obrovská vířivka. Na téma vinné révy a jejích pozitivních účinků na lidský organismus je zaměřen také celý design hotelu. Výstavba spa přišla na milion eur.
Zdroj: Ihned

 

17.2.2010 - Nový hotel s přístavištěm River Terrace

Na pražském Smíchově chce developer WPB Group postavit terasový hotel s přístavištěm, který ponese název River Terrace. Ve třech propojených budovách hosté naleznou 326 pokojů, konferenční sál pro 550 osob, šest menších vzájemně propojitelných sálů a restauraci pro 200 hostů. Architektonický návrh hotelu vzešel z ateliéru Šafer Hájek Architekti.

Zdroj: Ihned

 

17.2.2010 - Ditrich stále nemá investora pro luxusní hotel

Společnost Ditrich, která před lety koupila na nároží Národní třídy a Mikulandské ulice pro výstavbu luxusního hotelu nejdražší parcelu, jaká se kdy v Praze prodala, stále nemá pro svůj záměr investora. Podle informací E15 došla PPF bance trpělivost a pokud Ditrich okamžitě nesežene investora, pozemek i přilehlý barokní Schönkirchovský palác firmě sebere. Na proluce, za jejíž metr čtvereční zaplatila před pár lety společnost Ditrich 243 tisíc Kč, měl podle původních plánů již v současné době stát pětihvězdičkový Sofitel společnosti Accor. Do luxusního hotelu nabízejícího 170 pokojů chtěla investovat až 1,5 miliardy korun. Kvůli krizi, která přinesla mimo jiné nízkou obsazenost hotelů, od projektu upustila.

Zdroj: Ihned

 

18.2.2010 - Sheraton chce otevřít 49 hotelů

Hotelová společnost Starwood Hotels & Resorts plánuje v příštích třech letech otevřít 49 nových hotelů značky Sheraton v 15 zemích. Zhruba 90 procent nových hotelů bude mimo Severní Ameriku. V Číně chce firma otevřít 28 hotelů, z toho 17 ještě letos, uvedl viceprezident divize Sheraton Hotels and Resorts Hoyt Harper. Další hotely chce firma otevřít v USA, Indii, na Tchaj-wanu či v Polsku. "Nenecháme žádnou část světa nedotčenou," řekl Harper

Zdroj: Ihned

 

18.2.2010 - Fairmont otevře sedm nových hotelů

 

když se zdá, že konec ekonomické recese je v nedohlednu, stále existují společnosti, které právě nyní investují do dalšího růstu. Například hotelová společnost Fairmont, provozující 56 hotelů a resortů po celém světě, v průběhu letošního roku otevře v rostoucích trzích ve světě sedm nových hotelů. Zatímco většina z nich jsou nové projekty, Fairmont bude rovněž sázet na znovuotevření hotelů na takových místech, jako je bývalý Savoy v Londýně nebo Peace Hotel v Šanghaji. Obnova hotelu Savoy, který si zachová svůj původní Edwardsův a Art Deco design, trvala skoro dva roky a stála téměř 100 milionů liber. Slavný Savoy Grill vrátí do provozu šéfkuchař Gordon Ramsay. Mezi další města, kde budou otevřeny nové hotely pod značkou Fairmont, patří Mekkah (Saúdská Arábie), Vancouver (Kanada), Pittsburgh (USA), Zimbali (JAR) a Peking (Čína).


Zdroj: Ihned

 

 

18.2.2010 - Služební cesty v recesi

 

Největší hotelové společnosti na světě InterContinental Hotels klesl loni provozní zisk o 34 procent na 363 milionů dolarů. Podle firmy zůstane situace obtížná až do oživení na trhu firemní klientely, v loňském posledním čtvrtletí se prý ale objevily první známky zlepšení.

Zdroj: Ihned

 

 

19.2.2010 - Miroslav Kubec ředitelem WACS pro Střední Evropu

Miroslav Kubec, šéfkuchař hotelu InterContinental Praha a prezident Asociace kuchařů a cukrářů České republiky byl 28. ledna zvolen kontinentálním ředitelem WACS pro střední Evropu (WACS - World Association of Chefs Societies).

Zdroj: Ihned

 

22.2.2010 - Na obaly piv z Pivovaru Klášter se vrací mnich

K Brewery po roce vlastnictví Pivovaru Klášter mění etikety jeho produktů. Změna se týká nejen materiálů, ale i grafického provedení. Na etiketu se tak po desetiletích vrátí postava mnicha. Kampaň na podporu nových obalů plánuje společnost spustit v březnu. Poběží v regionálním tisku, outdooru a formou POS materiálů.

Zdroj: Ihned

 

23.2.2010 - Měšťanský pivovar zvýšil tržby

 

Měšťanský pivovar Havlíčkův Brod zvýšil v minulém roce o zhruba jedno procento tržby za prodej vlastních výrobků na 110 milionů korun. O procento firmě vzrostl také výstav piva na 83 000 hektolitrů.
Zdroj: Ihned

 
zpětzpět  tisktisk  poslat e-mailem

23.02.2010 - 07:55:16



Diskuze k článku
Jméno*
Text*
Kontrola*: 8 plus 10 je
 

REKLAMA

banner

Nejčtenější články

18.06.2010 - Španělský hotelový řetězec zbrojí v Česku na další expanzi

NH Hotels otevřel dva hotely v Praze a Olomouci, další ...

05.03.2010 - Se šéfkuchařem u řezníka

Jak vybrat co nejlepší maso, který kus hovězího se bude ...

12.03.2009 - Dynybyl Hot Cup 2009

V honosném hotelu Art Deco Imperiál, z jehož zdí dýchá ...

21.01.2010 - Speciální a neobvyklá piva české provenience

Přes určitý pokles v posledním roce stále platí, že Česká republika ...

12.11.2008 - Čaj

V jedné čínské legendě, Shen Nung, legendární čínský císař seděl ...

všechny nejčtenější články

REKLAMA

GastroTrend na e-mail

Přejete si zdarma zasílat novinky, články či zpravodajství GastroTrendu na Váš e-mail? Vyplňte, prosím, následující údaje.

(zasílání lze kdykoliv odhlásit)


Jméno:
Příjmení:
E-mail:
 
Copyright © 2008 - 2024 LEONN promotion s.r.o. | Publikování obsahu bez písemného souhlasu vydavatele je zakázáno.