GastroTrend

GastroTrend - odborný portál pro gastronomii
Dnes je 19.04.2024, svátek má Rostislav
GastroTrend

banner

 

RUBRIKY/ČLÁNKY » INSPIRACE/RESTAURACE

Resort Svatá Kateřina

 

Resort Svatá Kateřina - ochutnávka s Radkem JohnemResort Svatá Kateřina leží na mýtinách uprostřed lesů, daleko od civilizace, na samém pomezí Čech a Moravy v úkrytu jehličnatých lesů ve výši 730 metrů nad mořem. Historie tohoto místa je opravdu zajímavá a dle dochovaných zdrojů můžeme vznik datovat do druhé poloviny 14. století, kdy za panování Karla IV. byl v Čechách kult svaté Kateřiny nejrozšířenější.

Resort Svatá Kateřina disponuje 79 dvoulůžkovými pokoji ve třech objektech, v hotelu Svatá Kateřina, v hotelu Garnison a hotelu Gymnasion. Co se týká dalších budov, které se nacházejí v docházkové vzdálenosti od samotného centra celého resortu, stojí za zmínku objekt Kavárna Pavillion, kostel a pramen sv. Kateřiny, stáje, tenisové kurty a driving range.

Gastronomie je řešena v hlavní budově a nabízí restauraci Voda, bar Viva a Cafe Orangerie. Vše je doplněno obchůdkem Etceteras. K dispozici jsou také konferenční prostory, dietologická laboratoř a ostatní aktivity a pasivity.

 

REZERVACE

 

Tento resort nás zaujal svým velmi dobře propracovaným PR, které nás z lifestylových magazínů nasměrovalo na webové stránky, jež jsou živé, plné nabídek, balíčků a doplňkových programů. Členění je dobré, po obsahové stránce plné. K dispozici je on-line formulář pro rezervaci. Za zajímavost stojí "kateřinský" kalendář, který upozorňuje na speciální akce.

Telefonická rezervace nebyla provedena, bylo využito formuláře na webových stránkách resortu. Personál prodejního oddělení reagoval promptně a po telefonické konzultaci byl potvrzen výběr termínu a doobjednání doplňkových služeb. Při telefonickém rozhovoru byl představen jak resort, tak jméno kontaktního pracovníka, který se o nás staral po celou dobu rezervace.

 

PŘÍJEZD DO HOTELU

 

Příjezd do hotelu je umožněn, ale je zpoplatněn 2 500,- Kč/den pobytu, což většinu návštěvníků donutí parkovat v obci Počátky a využít nabízené služby parkování a odvozu do resortu, která funguje 24 hodin denně. Značení je dobré, přehledné a navedlo nás na určené místo parkování. Odvoz byl k dispozici do 10 minut, pomoc se zavazadly nebyla nabídnuta.

 

PRVNÍ DOJEM PO VSTUPU DO HOTELUResort Svatá Kateřina

 

Před samotným vstupem do hotelu i přes velké množství sněhu bylo uklizeno a vše připraveno na víkendový příval turistů. Vstup do hotelu je oddělen posuvnými dveřmi, po pravé straně se nachází recepce s možností posezení a jedinou možností sledování televize v celém objektu (televize nejsou na pokojích, a to vzhledem k maximální snaze zajistit ničím nerušený klid hostů). Vše působilo čistě, teplota byla příjemná a personál recepce, i když ve svém vlastním oblečení, byl označen jmenovkou. Vypsání formuláře a seznámení se s řádem resortu proběhlo komfortně do 10 minut.

 

POKOJ

 

Vzhledem k historii objektu, ale zejména k jeho profilaci "luxusní", nás překvapil povrch schodiště a přístupu do našeho pokoje - dalo by se říci: "kde se čas zastavil" - nevíme, zda to je záměr, či při nákladné rekonstrukci majitelé nepovažují tuto část hotelu za vlastní. Elektronický zámek nás vpustil do pokoje, který 100% odpovídal vizualizaci na nabízených webových stránkách. Nedostatečné množství ramínek bylo zjevné hned po otevření dveří šatny a při týdenním pobytu by byl tento fakt problematický vzhledem k velikosti i uložení ostatních kousků prádla.

Překvapil nás velmi levně působící koberec a dekorativní červené závěsy, které neladí s celkovým konceptem luxusního resortu. Úprava stěn hrubým nátěrem není moc praktická a nepůsobí dobře. Prostorná koupelna s bidetem, vanou, sprchovým koutem a oknem nás na první pohled nadchla, leč skrývala v sobě rozbité dveře sprchového koutu - vytržený pant. Dobře nepůsobil také protékající dávkovač sprchového gelu a jako největší problém se posléze projevil nízký tlak vody, což způsobovalo dosti komplikací. Kvalitní kosmetika a doplňky však byly k dispozici v dostatečném množství. Ložní prádlo a ručníky, včetně županů byly dobře ošetřené. Pokoj působil čistě.

 


reklama:

GASTRONOMIE

 

Součástí víkendového balíčku byla snídaně doplněná o romantickou večeři. Jídelní lístek je velmi moderně zpracován, nabídka je dostatečná, jen při delším pobytu pravděpodobně ochutnáte všechny hlavní chody. Pracuje zde velmi příjemná Resort Svatá Kateřinaobsluha, personál je komunikativní, občas však zamění jednotlivé objednané položky a co se nabízeného sortimentu vína týká, má drobné nedostatky. Bylo by velmi vhodné precizovat finální část podávání a načasování, neboť některé chody nemají správnou teplotu a úprava masa ne vždy odpovídá objednanému způsobu. Krásnou zpětnou vazbu nám poskytnul obsluhující číšník při našem posledním obědě, který pronesl větu: "omlouvám se, to byl víkend plný chyb"...

Snídaňová nabídka obsahuje bio produkty a je dostatečná, překvapilo nás, při celkové ceně, objednávání některých položek za doplatek. Velmi dobrým "motivačním" faktorem pro hosty jsou uvedené výživové hodnoty jednotlivých komponentů všech podávaných jídel. Skvělým marketingovým nástrojem je místní voda, která je skvěle nabízena a podávána.

 

WELLNESS A OSTATNÍ SLUŽBY

 

Hotelové wellness je velmi příjemné, prostředí je čisté, setkali jsme se opět se skvělým a komunikativním personálem s maximální snahou o vysvětlení a naplnění přání hosta. Wellness a spa je dostatečně prostorné a variabilní. Také plánování a načasování jednotlivých služeb bylo příjemné. Jediným drobným zádrhelem bylo špatné vysvětlení bahenního zábalu, které se po chvíli objasnilo a celková procedura byla nakonec doplněna masáží. K dispozici je dostatečné množství ručníků, jež jsou stejně dobře ošetřeny jako ložní prádlo. V nabídce chybí prostorný bazén, ale ten je dle informací personálu v řešení.

 

CHECK-OUT

 

Při check-outu nás čekala velmi příjemná a rychlá komunikace a také dotázání se na způsob vystavení účtu. Proběhlo také vysvětlení jednotlivých položek, vše do 10 minut. Na závěr přišlo i milé pozvání k další návštěvě s poskytnutou slevou ve výši 10 %.

Jméno hotelu: Resort Svatá Kateřina

Adresa: Svatá Kateřina 327, 394 64 Počátky

Datum a doba pobytu: 29.-31. 01. 2010

Hodnocení Resortu Svatá Kateřina
Rezervace *****
Check-in *****
Hotelový pokoj ***
Gastronomie ***
Check-out *****
Housekeeping ****
Wellnes *****
Celkové hodnocení **** 1/2
Hodnocení: 1 * = nejhorší, 5 * = nejlepší

 

Celkové hodnocení:

MYSTERY SHOPPER

Webové stránky: Velmi dobře propResort Svatá Kateřinaracované stránky, kvalitní a věrohodné fotografie, dostatek kvalitního a zajímavého textu. Check-in/Check-out: Příjemný personál se snahou vše vysvětlit, přesto rychlost v odbavení. Housekeeping: V celém objektu je o pořádek dobře postaráno, za zmínku stojí skvěle ošetřené prádlo a komunikativní personál, který respektuje přání hostů. Drobná údržba není silnou stránkou (viz sprchový kout). Restaurační služby: Zajímavý jídelní lístek, zařazení bio produktů a snaha o maximální jednoduchost. Čerstvost je ovlivněna chybami personálu a občas špatnou exekucí kuchyně (studené jídlo či jiný způsob úpravy masa, než bylo objednáno). Wellness a ostatní služby: Příjemné prostředí, skvělý a komunikativní personál vytváří velmi příjemnou atmosféru. Vzhledem k počtu hostů byl dostatek prostoru a soukromí.


Reakce hoteliéra:

PETR ZEMPLINER


Parkování v Resortu Svatá Kateřina není možné hned z několika důvodů. Resort se nachází na památkově chráněném místě, v bezprostřední blízkosti barokního kostela Svaté Kateřiny, proto příslušný místní úřad až na výjimky zakázal vjezd motorových vozidel. Cena 2 500 Kč je "de facto" pokutou, kterou musí host příliš zamilovaný do svého vozu zaplatit. V nedalekých Počátkách disponujeme hlídaným, oploceným, velkokapacitním parkovištěm. V resortu díky tomu panuje ticho a klid. Personál recepce není oblečen "ve vlastním", nýbrž ve sportovním oblečení od firmy Adidas, čímž se snažíme zdůraznit neoficiální a odpočinkový charakter pobytu v resortu. Věřte, že majitel považuje hotel Svatá Kateřina za vlastní; schody jsou staré, žulové, ale jedinečné a krásné. Myslím, že nablýskaných, moderních či staře se tvářících hotelových schodišť viděl každý z nás mnoho. Za rozbité dveře sprchového koutu a nízký tlak ve vodovodním systému se omlouvám; ani jedno, ani druhé není obvyklé. Pokud si host něco objednává mimo bohatý snídaňový bufet, pak je to považováno za další objednávku a tato služba je již placena. Tento postup považuji za naprosto standardní. Nestandardní je naopak určitá nespokojenost s gastronomií; většina hostů je s kuchyní a obsluhou spokojena. Přes dílčí výhrady mne celkově kladné hodnocení resortu velmi potěšilo. Po čase trpíme provozní slepotou a takový profesionální pohled je nám v práci ku prospěchu.

INCOMA GfK
Exkluzivním partnerem tohoto testu je společnost Incoma GfK, která se zabývá poradenstvím a výzkumem trhu HORECA & ATC.

 

 

Zdroj: www.ihned.cz

 

 

reklama:

 

Hlavní strana   Články od nejnovějšího   Aktuálně   Alkoholické nápoje   Pivo   Víno   Nealkoholické nápoje

 

Káva/Čaj  

Potraviny/Kuchyně  

Technologie/Zařízení   

Hotel/Wellness/Spa  

Restaurace/Inspirace  

Podnikání/Užitečné 

 

 

Akční nabídky

Nové výrobky

Publikace •

Recepty

Kalendář akcí

Inzerce •

Databáze dodavatelů Nápoják

                 

 

 

        

 

 
zpětzpět  tisktisk  poslat e-mailem

17.03.2010 - 08:03:31



Diskuze k článku
Jméno*
Text*
Kontrola*: 3 plus 3 je
 

BagssjpPorie 17.02.2024 10:39:35
スーパーコピーブランド弊社は安心と信頼のスーパーコピーブランド (N級品)専門店です!全国送料無料!日本一流品質のスーパーコピー時計、ブランド財布コピー、ブランドバッグコピー新作最新入荷!ロレックススーパーコピー,ウブロ スーパーコピー,ブランド時計 コピー,ブランド スーパーコピー,コピーブランド 通販,スーパーコピー 財布その他の世界一流ブランドコピーを取り扱っています。 }}}}}} https://www.bagssjp.com/menu/menu_product-211.html https://www.bagssjp.com/product/detail-7054.html https://www.bagssjp.com/product/detail-5738.html https://www.bagssjp.com/product/detail-10313.html https://www.bagssjp.com/product/detail-879.html
REKLAMA

banner

Nejčtenější články

22.01.2009 - Hotels.com: Pokles cen v hotelech o 3 procenta

Po celém světě během tohoto léta klesly průměrné ceny za ...

12.03.2009 - Dynybyl Hot Cup 2009

V honosném hotelu Art Deco Imperiál, z jehož zdí dýchá ...

05.03.2010 - Se šéfkuchařem u řezníka

Jak vybrat co nejlepší maso, který kus hovězího se bude ...

26.12.2009 - Víno - otázky a odpovědi

Při jaké teplotě skladovat víno?   Co je to fortifikované víno?   ...

05.06.2009 - Nově diskutované předpisy pro solária

V listopadu 2008 se otevřely brány veletržního areálu v Kolíně ...

všechny nejčtenější články

REKLAMA

GastroTrend na e-mail

Přejete si zdarma zasílat novinky, články či zpravodajství GastroTrendu na Váš e-mail? Vyplňte, prosím, následující údaje.

(zasílání lze kdykoliv odhlásit)


Jméno:
Příjmení:
E-mail:
 
Copyright © 2008 - 2024 LEONN promotion s.r.o. | Publikování obsahu bez písemného souhlasu vydavatele je zakázáno.