GastroTrend

GastroTrend - odborný portál pro gastronomii
Dnes je 19.04.2024, svátek má Rostislav
GastroTrend

banner

 

RUBRIKY/ČLÁNKY » INSPIRACE/RESTAURACE

Akce Great Dinners spojila svět koňaků Martell s vynikající českou gastronomií

 



Akce Great Dinners spojila svet konaku Martell a vynikajici ceskou gastronomiiVe čtvrtek 2. května (2013) proběhla slavnostní večeře Great Dinner with Martell pořádaná společností Jan Becher - Pernod Ricard.

 

Hosté mohli ochutnat sedmichodové menu připravené třemi šéfkuchaři - Janem Punčochářem (Le Terroir), Petrem Hajným (Chagalls Club Restaurant) a Ladislavem Doušou (Sokolovna).

 

Toto menu bylo inspirováno chuťovými profily tří známých koňaků z portfolia firmy Martell - V.S.O.P., XO a Cordon Bleu. Celým večerem provedl hosty český odborník na etiketu Ladislav Špaček a francouzský zástupce firmy Martell Christophe Pienkowski.

 

Důvod k uspořádání gastronomického večera vysvětluje Petra Fialová, Brand manažerka značky Martell: „Inspirovali jsme se projektem Pure Gourmet, kterým Martell ve světě popularizuje spojení prémiového koňaku a gastronomie, a vznikl z toho koncept večeří Great Dinners, kterým bychom tento trend v gastronomii rádi představili také u nás. Doufáme, že tato večeře nebude poslední a že budeme moci spolupracovat s dalšími skvělými šéfkuchaři na volném pokračování."

 

Večeře se zúčastnil také Christophe Pienkowski, který jako Brand Development Manager má na starosti projekt Pure Gourmet. Ten k eventu řekl: „Jednalo se o první gastronomický event spojený s koňaky Martell, který mohli čeští hosté navštívit. Doufám, že jsme všechny přesvědčili, že vynikající koňak a skvělá gastronomie patří k sobě. Je pro nás velmi důležité představit náš koncept Pure Gourmet v kontextu, který ukazuje náš koňak jako vhodný doplněk haute cuisine, a dokázat tak, že koňak nemusí být jen nápoj, který si užíváme po jídle nebo jako drink v klubech."


Obecnější důvody k uspořádání akce Great Dinners právě s Martellem vysvětluje Brand manažerka Martell Petra Fialová: „Pečlivě opečovávaná receptura, tradice a řemeslná zručnost ve spojení s využitím těch nejlepších ingrediencí jsou kvality typické pro koňaky Martell. Tyto kvality zároveň definují práci těch nejlepších kuchařů, kteří se věnují vrcholné gastronomii. Proto nám připadalo přirozené tyto dvě disciplíny - tradiční koňak a to nejlepší z české gastronomie - spojit do jednoho celku," říká Fialová. „Věříme, že Great Dinners budou inspirovat k tvorbě nejen námi oslovené šéfkuchaře, ale také další kuchaře a gastronomickou komunitu u nás," dodává.

 


Gastronomický večer Great Dinner with Martell se uskutečnil 2. května v Praze. Koncept Great Dinner počítá s pořádáním podobné akce na podzim tohoto roku - tentokrát ovšem pod taktovkou skotské whisky Chivas Regal!

 

 

 
zpětzpět  tisktisk  poslat e-mailem

31.05.2013 - 06:32:05

REKLAMA

banner

Nejčtenější články

22.01.2009 - Hotels.com: Pokles cen v hotelech o 3 procenta

Po celém světě během tohoto léta klesly průměrné ceny za ...

12.03.2009 - Dynybyl Hot Cup 2009

V honosném hotelu Art Deco Imperiál, z jehož zdí dýchá ...

05.03.2010 - Se šéfkuchařem u řezníka

Jak vybrat co nejlepší maso, který kus hovězího se bude ...

26.12.2009 - Víno - otázky a odpovědi

Při jaké teplotě skladovat víno?   Co je to fortifikované víno?   ...

05.06.2009 - Nově diskutované předpisy pro solária

V listopadu 2008 se otevřely brány veletržního areálu v Kolíně ...

všechny nejčtenější články

REKLAMA

GastroTrend na e-mail

Přejete si zdarma zasílat novinky, články či zpravodajství GastroTrendu na Váš e-mail? Vyplňte, prosím, následující údaje.

(zasílání lze kdykoliv odhlásit)


Jméno:
Příjmení:
E-mail:
 
Copyright © 2008 - 2024 LEONN promotion s.r.o. | Publikování obsahu bez písemného souhlasu vydavatele je zakázáno.