GastroTrend

GastroTrend - odborný portál pro gastronomii
Dnes je 24.04.2024, svátek má Jiří
GastroTrend

banner

 

RUBRIKY/ČLÁNKY » INSPIRACE/RESTAURACE

 Tady se kuchař hostů nebojí

 

Servírovaná jídla v restauraci Palác Kinských mají i výtvarnou hodnotu

 

Palác KinskýchNenápadný vchod ze zadního traktu Paláce Kinských vede do podzemní útulné restaurace. Ochutnat zde můžete dobře připravenou moderní francouzskou gastronomii i zmodernizovanou českou klasiku. Radost pohledět je i na aranžmá jídel na talíři - jde vpravdě o umělecká díla.

 

Šéfkuchař restaurace Palác Kinských Jan Kracík patří k těm, kdo umí nejenom špičkově vařit, ale nebojí se svá jídla osobně prezentovat hostům. To zatím v našich končinách - na rozdíl od světa - bohužel není samozřejmostí. Máme už sice velmi dobré kuchaře, kteří by však za nic na světě nešli "na plac" pohovořit s hosty o podávaných jídlech.

Šéfkuchaři Kracíkovi to problém nedělá. Jídlo nejenom skvěle připraví a naaranžuje na talíř, ale nevtíravě ho umí hostům i představit. Třeba že ten šťavnatý steak, co jste si objednali, je z mladého biobýčka z farmy v Podkrkonoší, odkud ho předešlý den přivezl.

Nabídku mění každý týden podle toho, jaké čerstvé suroviny mu vybraní a osvědčení dodavatelé zrovna nabídnou. Novinkou podniku jsou speciální, stále obměňovaná polední menu.

V Paláci Kinských mají i zajímavou nabídku vín. Dovedou také velmi dobře snoubit vína s jídly. Kde jinde by to měli také umět, když ne zde. Zakladatelem restaurace je totiž prezident Asociace českých someliérů Martin Pastyřík. Pořádají tu rovněž tematické akce, kdy se nabídka jídel i vín soustředí na jednu vinařskou oblast. Nejbližší takový gastronomický týden se koná od 14. do 20. března a bude věnován jídlům a vínům z údolí Loiry.

 

Jak zaručit úroveň

 

Palác Kinských byla od samého počátku restaurace špičkové kategorie, s Pavlem Kracíkem ale dostala novou dimenzi. Aby hostům zaručili prvotřídní úroveň podávaných pokrmů, omezili tu provozní dobu na pět dnů v týdnu - od pondělí do pátku. To proto, aby mohl jídla vždy připravovat sám šéfkuchař.

V některých jiných restauracích bývá totiž někdy problém s dodržením úrovně při střídání směn v kuchyni. Jedna může být excelentní, ale druhá je stěží průměrná. Nic netušící host tak může za stejnou cenu dostat jednou skutečnou lahůdku, ovšem jindy jen průměrně připravený pokrm. Prestiži restaurace to rozhodně nepřidá.
Někteří ostražití milovníci dobrého jídla to řeší tak, že si raději předem do takové restaurace zavolají, aby věděli, kdo zrovna vaří. Podle toho se rozhodnou, zda tam půjdou, či nikoliv. V Paláci Kinských to ale nehrozí.



Restaurant Palác Kinských
Týnská ulička 3
Praha 1
Tel.: 224 810 750
www.palac-kinskych.cz

 

Zdroj: www.ihned.cz

reklama:
 
zpětzpět  tisktisk  poslat e-mailem

Autor: Libor Ševčík
04.03.2009 - 08:05:46



Diskuze k článku
Jméno*
Text*
Kontrola*: 1 plus 3 je
 

REKLAMA

banner

Nejčtenější články

22.01.2009 - Hotels.com: Pokles cen v hotelech o 3 procenta

Po celém světě během tohoto léta klesly průměrné ceny za ...

12.03.2009 - Dynybyl Hot Cup 2009

V honosném hotelu Art Deco Imperiál, z jehož zdí dýchá ...

05.03.2010 - Se šéfkuchařem u řezníka

Jak vybrat co nejlepší maso, který kus hovězího se bude ...

28.01.2009 - Život je krásný

Rialto není jen slavný most v Benátkách, ale i prvotřídní ...

26.12.2009 - Víno - otázky a odpovědi

Při jaké teplotě skladovat víno?   Co je to fortifikované víno?   ...

všechny nejčtenější články

REKLAMA

GastroTrend na e-mail

Přejete si zdarma zasílat novinky, články či zpravodajství GastroTrendu na Váš e-mail? Vyplňte, prosím, následující údaje.

(zasílání lze kdykoliv odhlásit)


Jméno:
Příjmení:
E-mail:
 
Copyright © 2008 - 2024 LEONN promotion s.r.o. | Publikování obsahu bez písemného souhlasu vydavatele je zakázáno.