GastroTrend

GastroTrend - odborný portál pro gastronomii
Dnes je 20.01.2019, svátek má Ilona
GastroTrend

banner

 

RUBRIKY/ČLÁNKY » INSPIRACE/RESTAURACE

Jediná restaurace s michelinskou hvězdou v Česku zavře

 

 

four-seasons-hotel, restaurace AllegroPo odchodu šéfkuchaře Andrey Accordiho do Ruska bude restaurace Allegro do konce roku zavřená.

 


Restaurace Allegro, která má v Česku jako jediná michelinskou hvězdičku, od listopadu na tři měsíce zavírá. Kvůli tomu zřejmě prestižní gastronomické ocenění neobhájí, inspektoři věhlasného bedekru nestihnou nový koncept ohodnotit.


"Do února budeme pracovat na změně interiéru i konceptu restaurace," potvrdila HN Martina Vávrová, PR ředitelka hotelu Four Seasons, jehož je Allegro součástí.


Právě výraznější změna konceptu podle pravidel Michelinu znamená odebrání stávající hvězdičky. Za jiných okolností by o ni mohlo Allegro bojovat s novým konceptem. Do uzávěrky bedekru to však nestihne. "Uzávěrka pro další vydání je v lednu 2012," uvedl pro HN Daniel Cahel, tiskový mluvčí české pobočky Michelinu.


Allegro dočasně zavře poté, co jej v říjnu opustí Andrea Accordi, šéfkuchař, který pro podnik hvězdičku před čtyřmi lety poprvé získal.


Pokud by Michelin hvězdičku navzdory všemu Allegru ponechal, riskoval by další lapsus v české části svého bedekru. V roce 2010 udělil ocenění Bib několik měsíců zavřené restauraci Cornichon a o rok dříve hvězdičku dostala pražská Maze, kterou však tou dobou již opouštěl věhlasný provozovatel Gordon Ramsay a měnila se v běžnou hotelovou restauraci.

 

 

Zdroj: www.ihned.cz

 

 

 

 

 

 

 

 
zpětzpět  tisktisk  poslat e-mailem

Autor: Petra Pospěchová
30.08.2011 - 21:47:23

REKLAMA

banner

Nejčtenější články

14.06.2010 - Léto svádí k mámení

I když to venku na léto moc nevypadá, podle kalendáře ...

02.07.2009 - Karlovy Vary - Thriller na kolonádě

Krize tvrdě dopadla na západočeské lázně. Jezdí do nich o ...

08.04.2010 - Stát zakázal prodej lihovin ve více než šestilitrovém balení

Vlastní kolek musejí mít nyní také malé "placatice", které dosud ...

20.08.2010 - Jak se loni dařilo pražským hotelům

Společnost Labartt Hospitality ve spolupráci s ...

05.03.2010 - Se šéfkuchařem u řezníka

Jak vybrat co nejlepší maso, který kus hovězího se bude ...

všechny nejčtenější články

REKLAMA

GastroTrend na e-mail

Přejete si zdarma zasílat novinky, články či zpravodajství GastroTrendu na Váš e-mail? Vyplňte, prosím, následující údaje.

(zasílání lze kdykoliv odhlásit)


Jméno:
Příjmení:
E-mail:
 
Copyright © 2008 - 2019 LEONN promotion s.r.o. | Publikování obsahu bez písemného souhlasu vydavatele je zakázáno.