Elitní klání špičkových českých a evropských barmanů nabídl hostům BOHEMIA SEKT COCKTAIL COMPETITION - GRAND PRIX CBA 2010, který se konal v sobotu 13. března v hotelu Aquapalace Praha. Generálním partnerem byla společnost BOHEMIA SEKT, hlavním organizátorem Česká barmanská asociace. Diváci zde měli možnost obdivovat barmanskou zručnost a ochutnat koktejly od dvacítky profesionálních barmanů.
Základní, a tedy první povinnou ingrediencí byl Bohemia Sekt. „Jsme hrdi na to, že jsme mohli být generálním partnerem této vrcholné soutěže. Opět se potvrdilo, že sekt je univerzální a zajímavá součást míchaných nápojů," řekl Martin Fousek, marketingový ředitel společnosti BOHEMIA SEKT. Soutěž byla dále rozdělena do pěti skupin dle partnerských značek, a to Becherovka, Bacardi, Pražská vodka Premium, Finlandia vodka a Absolut vodka, jejichž sortiment představoval vždy ve své kategorii druhou povinnou ingredienci koktejlů. Tyto skvělé produkty byly v koktejlech vhodně doplněny některým z portfolia ochucených nealkoholických nápojů značky Coca-Cola, nebo minerální vodou Mattoni a sirupy Monin nebo Fabbri.
Komise z odborníků CBA a prezidentů evropských barmanských asociací hodnotila vedle technické zdatnosti také zručnost, odbornost nebo správnou teplotu nápojů. Při bodovém hodnocení bylo nejdůležitějším měřítkem chuťové sladění jednotlivých ingrediencí, ale přihlíželo se také k celkovému dojmu a estetickým požadavkům.
Přesto, že venku poletovaly sněhové vločky a teplota byla mírně pod bodem mrazu, v Kongresovém sále hotelu Aquapalace to vřelo. Více než 400 diváků nadšeně aplaudovalo skutečnému umění barmanských osobností. A bylo na co se dívat! Pozvání od prezidenta CBA Aleše Svojanovského přijali i barmani, kteří jsou mistry ve svém oboru, ale soutěžení se již aktivně nevěnují. Například barmistr Roman Uhlíř, který vede exkluzivní bar Cloud 9 v hotelu Hilton, Michael Tretter, majitel Tretter´s baru, a Václav Vojíř, zakladatel známého Bugsy´s Baru, který soutěžil naposledy před 12 lety. Ten také svůj drink vtipně pojmenoval „12 years later".
Výraznými favority soutěže byli mj. Šárka Janová, 2. vicemistr světa IBA 2009, Zbyněk Špičák, Barman roku 2009, a zástupci evropských barmanských asociací v čele s Vlado Baňákem ze Slovenska, mistrem světa IBA 2009, a Mirem Petrevčičem, 1. vicemistrem světa IBA 2009.
Chvilku plnou napětí před vyhlášením výsledků velmi vyrovnané soutěže zpestřili svojí efektní exhibicí členové REPRESENT FLAIR TEAMU s exkluzivním hostem Alexandrem Rodomanem, mistrem světa WFC 2003.
Závěr večera pak již patřil slavnostnímu vyhlášení výsledků soutěže. Z každé kategorie byli vyhlášení 2 vítězové a to za typ drinku AFTER DINNER a FANCY. Čeští soutěžící obsadili sedm vítězných pozic z celkových deseti.
Zlatým hřebem bylo vyhlášení absolutního vítěze. Tím se stal s počtem 267 bodů barmanský šampion Mario Hofferer z Rakouska, který soutěžil s drinky Bleeding Love a Summer Love 2010. Vítěz dostal zlatý pohár CBA a hlavní cenu 1 000 euro od společnosti BOHEMIA SEKT.
„Sekty společnosti BOHEMIA SEKT jsem poznal až zde na soutěži, ale mohu jednoznačně říci, že jsou skvělé a dobře se s nimi pracuje. Určitě je budu doporučovat svým kolegům," řekl po soutěži dojatý Mario Hofferer.
Aleš Svojanovský, prezident České barmanské asociace, neskrýval lehké zklamání. „Trochu mě mrzí, že se žádnému z našich barmanů nepodařilo získat titul absolutního vítěze, na druhou stranu sedm ocenění ukazuje na kvalitu a zkušenosti českých soutěžících. To je perfektní základ, díky němuž jsem přesvědčen, že příští rok se zástupce z ČR umístí i jako absolutní vítěz."
Soutěž BOHEMIA SEKT COCKTAIL COMPETITION - GRAND PRIX CBA 2010 se konala v rámci výroční konference CBA. Soutěže se na pozvání prezidenta CBA zúčastnilo 20 elitních barmanů, na průběh dohlížela komise složená z prezidentů evropských barmanských asociací, členů I.B.A. a spojovacím prvkem všech soutěžních drinků byl Bohemia Sekt.
Hlavní strana | Články od nejnovějšího | Aktuálně | Alkoholické nápoje | Pivo | Víno | Nealkoholické nápoje |
Potraviny/Kuchyně | Hotel/Wellness/Spa |
Nové výrobky • | Recepty • |
Inzerce • |
Databáze dodavatelů • | Nápoják • |
19.03.2010 - 14:45:17
Po celém světě během tohoto léta klesly průměrné ceny za ...
Jak vybrat co nejlepší maso, který kus hovězího se bude ...
Při jaké teplotě skladovat víno? Co je to fortifikované víno? ...