18. ročník barmanské soutěže Finlandia Vodka Junior Cup nechal zazářit nové nadějné talenty. Soutěžící ze všech koutů České republiky se sešli v úterý 20. září 2011 jako tradičně v Hotelové škole v Mariánských Lázních, ale letos poprvé ve venkovních prostorech, čímž se soutěž více přiblížila zahraničnímu profesionálnímu formátu. Mladí začínající barmani a barmanky se předvedli v disciplínách clasic a flair. Porota nejlépe obodovala zkušenost a um Jakuba Krejčího a Michala Nováka, kteří se umístili v těchto disciplínách na prvních místech.
Se zadáním obou soutěžních kategorií se všichni zúčastnění vypořádali znamenitě. Připravit dva míchané nápoje obsahující Finlandia Vodku v čisté nebo ochucené variantě nebyl pro 23 soutěžících těžký úkol. V disciplíně flair pak dostala prostor fantazie, nápaditost a hlavně zručnost 8 zúčastněných. V této kategorii je totiž hodnocena divácky vždy atraktivní barmanská show, kdy lahve létají opravdu hodně vysoko.
Po celý den soutěž bedlivě sledovala porota složená ze zástupců České barmanské asociace, předních českých barmanů a také zástupce hlavního partnera soutěže značky Finlandia Vodka. Mladí soutěžící tak mohli na vlastní kůži zažít atmosféru profesionálních soutěží, kdy porota taktéž hodnotí zručnost a zkušenosti, obtížnost, kreativitu, ale také celkový projev a umění pobavit. Pro některé jedince je tato juniorská soutěž také příležitostí, jak se naučit vyrovnat s prvotní nervozitou.
„Pro mladé začínající barmany je tento typ soutěží určitě přínosný, možnost poměřit své síly se svou konkurencí již v této juniorské kategorii je dobrou přípravou do budoucna a jsme rádi, že Finlandia Vodka stojí u začátku jejich kariéry," vyjadřuje se k soutěži Marek Spálenka, brand manažer Finlandia Vodka.
V kategorii Classic porota nejvyšším počtem bodů ohodnotila Jakuba Krejčího ze Soukromé střední školy gastronomie z Prahy 8, na druhém a třetím místě se umístili Veronika Horálková z Hotelové školy Teplice a Jakub Luhan taktéž ze Soukromé střední školy gastronomie z Prahy 8.
V kategorii Flair triky přesvědčil porotu o svých schopnostech a talentu Michal Novák z Vysoké školy hotelové Praha, za nímž se umístil již výše zmiňovaný Jakub Krejčí a třetí místo získal David Halgaš z Hotelové školy Plzeň.
21.09.2011 - 07:36:03
Po celém světě během tohoto léta klesly průměrné ceny za ...
Jak vybrat co nejlepší maso, který kus hovězího se bude ...
Při jaké teplotě skladovat víno? Co je to fortifikované víno? ...