GastroTrend

GastroTrend - odborný portál pro gastronomii
Dnes je 25.04.2024, svátek má Marek
GastroTrend

banner

 

RUBRIKY/ČLÁNKY » BAR

Finále Havana Club Grand Prix 2011

 

 

 

vyherci_mixologie_s_porotouV klubu SaSaZu Prague se ve čtvrtek 29. září konal sedmý ročník prestižní barmanské soutěže Havana Club Grand Prix 2011. Dvanáct finalistů, jedenáct špičkových barmanů a jedna barmanka, se utkalo ve dvou tradičních a také nejsledovanějších disciplínách - mixologii a flair bartendingu - pod dohledem barmanských celebrit ze zahraničí v čele s Peterem Dorellim z Velké Británie, Tomem Siposem z Vídně a Bastianem Heuserem z Německa.

 

 

Z náročné kvalifikace do mixologické části, mimochodem nejobsazenější v dosavadní historii konání barmanské "formule 1" v Česku, se do závěrečných bojů promixovala jedna žena a pět mužů. Naprosto nečekaně a zaslouženě získala první místo a letenku na světové finále Havana Club Grand Prix 2012 v Havaně na Kubě právě barmanka Kateřina Kluchová. Druhé místo získal David Andrle a třetí místo porota určila pro Jana Braniše, druhé a třetí místo bylo oceněno finanční odměnou a hodinkami Vestal. Kateřina Kluchová si nejlépe poradila se zadáním připravit porotě ve dvanáctiminutovém časovém limitu tři stejné koktejly ze špičkových rumů Havana Club Añejo 3 Años nebo Havana Club Añejo 7 Años. Vítězka na sebe může být o to pyšnější, že o výsledku rozhodli Brit Peter Dorelli, jehož koktejly ochutnala i královská rodina, Bastian Heuser, organizátor největšího barmanského veletrhu v Evropě a Luboš Rácz, jeden z nejlepších slovenských barmanů.


Pokud se do mixologického finále probojovala jedna žena, naproti tomu flair bartendingové finále se stalo čistě pánskou záležitostí. Nakonec si nejlépe vedl a vydal ze sebe veškerý um Václav Abraham. Tento barman stvořil nejnáročnějšími triky předem daný drink, skvěle komunikoval s publikem a přesvědčil porotu servisem i technikou. Vítěze flairu určili špičkoví světoví barmani v čele s Tomem Siposem z Vídně, jehož koktejly ochutnala třeba herečka Whoopi Goldberg nebo modelka Eva Herzigová. V porotě také usedli tito vynikající čeští barmani: supervizor Martin Baťha, trojnásobný mistr ČR a bronzový na mistrovství světa pořádaného na Kubě, dále Tomáš Vích, Martin Šrámek, David Neumann a Pavel Šíma. Druhé místo ve flairbartendingu obsadil Michal těžký a třetí příčku Martin Vogeltanz.


vyherci_flair_s_jitkou_novackovouVyvrcholení prestižní barmanské soutěže Havana Club Grand Prix 2011 si v klubu SaSaZu Prague nenechal ujít žádný milovník pravého kubánského rumu ani známé osobnosti jako například herečka Alice Bendová, moderátorka Gábina Partyšová, Česká Miss 2011 Jitka Nováčková, režisér Petr Jákl, Václav Noid Bárta se svou přítelkyní Eliškou Bučkovou, zpěváci Sámer Issa a Ben Cristovao. Kromě dech beroucích výkonů mistrů šejkru za barovým pultem všechny pobavil také britský DJ a producent Benji Boko, hiphopové duo Indy & Wich, Indyho sólový projekt KMBL a famózní taneční skupina Tradición, specialisté na tradiční a exotické latinskoamerické tance, také taneční skupina Dance 2 XS a DJ´s Substance D.


„Barman musí být důvěryhodný jako jeden z členů vaší rodiny, zdvořilý jako královna, chytrý jako Einstein, dobře vypadající jako Brad Pitt a Angelina Jolie dohromady, workoholik, váš nejlepší přítel, psycholog, chodící noviny, byznysmen, nadšenec, šéf, číšník, umývač nádobí a někdo, kdo je schopen inspirovat hosty na baru - zkrátka osobnost," říká na závěr porotce Vasko Lalic.

 

 

 

 
zpětzpět  tisktisk  poslat e-mailem

04.10.2011 - 10:27:39

REKLAMA

banner

Nejčtenější články

22.01.2009 - Hotels.com: Pokles cen v hotelech o 3 procenta

Po celém světě během tohoto léta klesly průměrné ceny za ...

12.03.2009 - Dynybyl Hot Cup 2009

V honosném hotelu Art Deco Imperiál, z jehož zdí dýchá ...

05.03.2010 - Se šéfkuchařem u řezníka

Jak vybrat co nejlepší maso, který kus hovězího se bude ...

28.01.2009 - Život je krásný

Rialto není jen slavný most v Benátkách, ale i prvotřídní ...

26.12.2009 - Víno - otázky a odpovědi

Při jaké teplotě skladovat víno?   Co je to fortifikované víno?   ...

všechny nejčtenější články

REKLAMA

GastroTrend na e-mail

Přejete si zdarma zasílat novinky, články či zpravodajství GastroTrendu na Váš e-mail? Vyplňte, prosím, následující údaje.

(zasílání lze kdykoliv odhlásit)


Jméno:
Příjmení:
E-mail:
 
Copyright © 2008 - 2024 LEONN promotion s.r.o. | Publikování obsahu bez písemného souhlasu vydavatele je zakázáno.