GastroTrend

GastroTrend - odborný portál pro gastronomii
Dnes je 25.04.2024, svátek má Marek
GastroTrend

banner

 

RUBRIKY/ČLÁNKY » BAR

Finlandia Vodka Cup Češi mají opět své želízko v ohni!

 

 

Finlandia vodka vola barmany!14. ročník barmanské soutěže Finlandia Vodka Cup

Známe finalisty - Češi mají opět své želízko v ohni!


Pořadatelé čtrnáctého ročníku prestižní mezinárodní barmanské soutěže Finlandia Vodka Cup na začátku roku odtajnili veřejnosti seznam 19 finalistů. Český reprezentant mezi nimi opět nechybí. Do finálového výběru postoupil Radim Habarta se svým originálním koktejlem s názvem Golden Eye. Své barmanské umění, fantazii a profesionalitu tak poměří na přelomu ledna a února přímo ve Finsku u polárního kruhu mezi konkurenty ze všech koutů planety.

 

Do velkého mezinárodního finále ve Finsku postupuje mezi devatenácti nejlepšími barmany světa i Radim Habarta, rodák z Českého Těšína. Následuje tak úspěšně Milana Zaleše, finalistu minulých dvou ročníků profesionální mixologické soutěže. O postupu Radima Habarty do velkého finského finále rozhodla odborná porota na základě jeho soutěžního koktejlu Golden Eye, na který ochotně prozrazuje recepturu.

 

 

 


golden_eye

Golden Eye


4cl Finlandia Vodky grapefruit
2cl bezinkového sirupu Monin
1cl čerstvé citronové šťávy
10 cl džusu z liči
7-10 cl Grandioso Gold brut sektu z Château Valtice s 24karátovým zlatem


Vodku, sirup, citronovou šťávu a džus promícháme v shakeru, nalijeme do sklenice typu Collins a dolijeme sektem. Nakonec zastříkneme grepovou kůrou a zdobíme grepem a liči.


„Podáváme s brčkem a úsměvem," dodává autor koktejlu. Radim Habarta v současnosti působí jako provozní Pivovarského domu v Praze a ve svém volném čase zajišťuje barový servis a prezentace pro firmy z oblasti nápojové gastronomie. Profese barmana mu učarovala po
ukončení střední školy, kdy absolvoval barmanský kurz.
Sám říká: „V době, kdy jsem začínal, to bylo něco exotického, koktejly nebyly ani zdaleka tak rozšířené jako dnes
a pro mě to byla především výzva. Jsem poměrně
kreativní člověk a v tomhle oboru toho mohu využít
v maximální možné míře."


Finále soutěže se uskuteční na přelomu ledna a února
tradičně v samotném srdci Laponska. Povinnými drinky
jsou long drink dle registrované receptury a aperitiv dle
zaslané receptury. Co přichystá český finalista?


„Mám určitou myšlenku v hlavě, ale zatím jsem drink
nedotáhl do finálové fáze. Přeci jen jsem se zprávu
o postupu dozvěděl před pár dny. Zvolím určitě netradiční
kombinace surovin do aperitivního koktejlu, ve kterých
se budu snažit zohlednit preference chutí seveřanů,
ale stejně to bude sázka do loterie."

 

 

Celý seznam finalistů je zveřejněn s jejich jmény i nominačními koktejly včetně fotografií na globálním webu soutěže www.finlandiavodka.com. Finlandia Vodka děkuje všem zúčastněným barmanům a také jejich fanouškům, kteří pro ně na webu hlasovali, a drží palce Radimu Habartovi při velkém finále.


www.finlandiafriends.cz

 

 

 
zpětzpět  tisktisk  poslat e-mailem

09.01.2012 - 15:48:05

REKLAMA

banner

Nejčtenější články

22.01.2009 - Hotels.com: Pokles cen v hotelech o 3 procenta

Po celém světě během tohoto léta klesly průměrné ceny za ...

12.03.2009 - Dynybyl Hot Cup 2009

V honosném hotelu Art Deco Imperiál, z jehož zdí dýchá ...

05.03.2010 - Se šéfkuchařem u řezníka

Jak vybrat co nejlepší maso, který kus hovězího se bude ...

28.01.2009 - Život je krásný

Rialto není jen slavný most v Benátkách, ale i prvotřídní ...

26.12.2009 - Víno - otázky a odpovědi

Při jaké teplotě skladovat víno?   Co je to fortifikované víno?   ...

všechny nejčtenější články

REKLAMA

GastroTrend na e-mail

Přejete si zdarma zasílat novinky, články či zpravodajství GastroTrendu na Váš e-mail? Vyplňte, prosím, následující údaje.

(zasílání lze kdykoliv odhlásit)


Jméno:
Příjmení:
E-mail:
 
Copyright © 2008 - 2024 LEONN promotion s.r.o. | Publikování obsahu bez písemného souhlasu vydavatele je zakázáno.