Jednodenní akce se konala v prostorách Clarion Congress Hotelu Ostrava a pořadatelem byla Střední škola gastronomie, turismu a lázeňství z Ostravy-Vítkovic. Juniorské soutěže se zúčastnilo 36 studentů gastronomických středních škol z celé republiky, ale i Slovenska, Německa a Polska. Na průběh dohlížela porota složená ze členů České barmanské asociace.
Finlandia Vodka navázala na dlouholetou spolupráci s organizátorem a podpořila soutěž hodnotnými výhrami a svými produkty, které byly zároveň jednou ze tří hlavních a povinných složek pro práce barmanů. Na prvním místě se umístil Jan Růžička s koktejlem Coffee Experience z pořádající školy, odkud je i druhá Šárka Liberdová s drinkem New Star, třetí místo obsadila Nikol Burelová z Valašského Meziříčí s koktejlem Wild Rose.
„Těší nás stálý zájem o barmanskou profesi a také to, že mladí mají chuť zkoušet nové věci a nebojí se experimentovat. Rádi proto jejich rozvoj podpoříme i takovým způsobem, jako je partnerství v jednotlivých soutěžích. Vždy je pozitivní se s některými z těchto mladých barmanů za pár let potkat na profesionálních soutěžích nebo za barem významných podniků," komentuje partnerství Petr Polák, marketingový ředitel společnosti Brown-Forman, výhradního distributora Finlandia Vodky.
28.02.2012 - 06:08:08
Po celém světě během tohoto léta klesly průměrné ceny za ...
Jak vybrat co nejlepší maso, který kus hovězího se bude ...
Při jaké teplotě skladovat víno? Co je to fortifikované víno? ...
V listopadu 2008 se otevřely brány veletržního areálu v Kolíně ...