GastroTrend

GastroTrend - odborný portál pro gastronomii
Dnes je 24.04.2024, svátek má Jiří
GastroTrend

banner

 

RUBRIKY/ČLÁNKY » BAR

Trophée Bohemia Sekt 2012


 

 

vitezove_bs_trophee_2012, zleva Klara Kollarova, Jakub Pribyl, David KralNejlepším sommelierem ČR je Jakub Přibyl!


Jakub Přibyl zvítězil v jubilejním 15. ročníku mistrovství ČR sommelierů „BOHEMIA SEKT TROPHÉE SOMMELIER ČR 2012", který se konal ve čtvrtek 1. listopadu v hotelu Crowne Plaza. Ve finále se letos nechali obsluhovat herci Petr Vágner a Jitka Čvančarová.


Bohemia Sekt Trophée je oficiální Mistrovství České republiky sommelierů a za 15 let existence poroty prověřily znalosti o víně a stolování, dovednosti při obsluze v restauraci a servisu vína stovek tuzemských sommelierů. Letošního klání se zúčastnilo 20 špičkových sommelierů, z toho 4 ženy.


Oproti minulým ročníkům nastala letos ve finálové části změna disciplín, finále bylo tak pro diváky ještě atraktivnější. Na základě výsledků základního kola postoupili tři nejlepší sommelieři - Jakub Přibyl z restaurace Kalina cuisine & vins, Klára Kollárová z wine baru Vinograf a David Král ze společnosti BOHEMIA SEKT do závěrečného finále. Před zraky publika a přísné poroty každý z finalistů obsluhoval hosty ve virtuální restauraci, herecký pár Jitku Čvančarovou a Petra Vágnera. Představil jim servírovaný sekt a nabídl s patřičným servisem doutník, následoval servis bílého a dekantace červeného vína, doporučení digestivu a kávy. Publikum v sále si svými odpověďmi a chováním nejvíce získal David Král, který se stal „Mistrem sympatie".


V porotě letošního Bohemia Sekt Trophée zasedl Martin Pastyřík, prezident Asociace sommelierů ČR, Ing. Ondřej Beránek, ředitel společnosti BOHEMIA SEKT, Libor Nazarčuk, viceprezident Asociace sommelierů ČR, Ing. Jaroslav Machovec, ředitel Vinařského fondu ČR, Richard Süss, poradce pro výběr a nákup vín ve společnosti Makro, Tomáš Brůha, trojnásobný vítěz soutěže Bohemia Sekt Trophée a hlavní sommeliér společnosti BOHEMIA SEKT, Ing. Karel Babka, profesor Hotelové školy Mariánské Lázně, Milan Nemrava, předseda krajské sekce Asociace hotelů a restaurací ČR a Miroslav Jajcay, člen Asociace sommelierů Slovenska a několikanásobný vítěz sommelierských soutěží.


Soutěží provázel zkušený sommelier, trojnásobný vítěz Bohemia Sekt Trophée a viceprezident Asociace sommelierů ČR Ivo Dvořák.


Mistrovství ČR sommelierů vyhlašuje společnost BOHEMIA SEKT, ve spolupráci s Asociací sommelierů ČR. Tradičním partnerem klání je Vinařský fond a Asociace hotelů a restaurací, letošní ročník podpořily Makro a mediálním partnerem bylo opět vydavatelství Economia.

 

 

 

 

 

 
zpětzpět  tisktisk  poslat e-mailem

06.11.2012 - 12:27:29

REKLAMA

banner

Nejčtenější články

22.01.2009 - Hotels.com: Pokles cen v hotelech o 3 procenta

Po celém světě během tohoto léta klesly průměrné ceny za ...

12.03.2009 - Dynybyl Hot Cup 2009

V honosném hotelu Art Deco Imperiál, z jehož zdí dýchá ...

05.03.2010 - Se šéfkuchařem u řezníka

Jak vybrat co nejlepší maso, který kus hovězího se bude ...

26.12.2009 - Víno - otázky a odpovědi

Při jaké teplotě skladovat víno?   Co je to fortifikované víno?   ...

28.01.2009 - Život je krásný

Rialto není jen slavný most v Benátkách, ale i prvotřídní ...

všechny nejčtenější články

REKLAMA

GastroTrend na e-mail

Přejete si zdarma zasílat novinky, články či zpravodajství GastroTrendu na Váš e-mail? Vyplňte, prosím, následující údaje.

(zasílání lze kdykoliv odhlásit)


Jméno:
Příjmení:
E-mail:
 
Copyright © 2008 - 2024 LEONN promotion s.r.o. | Publikování obsahu bez písemného souhlasu vydavatele je zakázáno.