GastroTrend

GastroTrend - odborný portál pro gastronomii
Dnes je 19.04.2024, svátek má Rostislav
GastroTrend

banner

 

RUBRIKY/ČLÁNKY » BAR

 

Jedinečné klání barmanů Bols Around the World vstupuje do poslední etapy

 

 

 


Jedinecne klani barmanu Bols Around the World vstupuje do posledni etapyPrestižní barmanská soutěž Bols Around the World se blíží ke svému vyvrcholení, v době od 4. do 8. dubna bude vyhlášeno 20 semifinalistů. Ti změří své síly během semifinálového kola, které proběhne 6. května v Amsterdamu na přísně utajovaném místě.


Na účastníky čeká rozhovor s odbornou porotou, která bude kromě samotné receptury hodnotit snoubení chuti koktejlu s jídlem, prezentační dovednosti, obchodní a marketingové znalosti, celkový barmanský přehled a v neposlední řadě talent soutěžících. Dvanáct semifinalistů postoupí do Grand finále soutěže, z kterého vyjde 7. května 2013 již sedmý nejtalentovanější, nejvšestrannější a nejinspirativnější barmanský šampión. „Bols Around the World se koná již sedmý rok a probíhá v 60 zemích. Řadí se tak mezi soutěže s nejširším záběrem na světě, a letošní Grand finále bude ještě velkolepější než v minulém roce," uvádí Sandie van Doorne kreativní ředitelka a ředitelka komunikace společnosti Lucas Bols.


Celkový vítěz soutěže získá status platinového Ambassadora Bols. Barmanský král vyhraje také osmidenní cestu okolo světa po barech ve čtyřech hlavních koktejlových lokalitách dle vlastního výběru. Součástí výhry jsou také dvě plně hrazené cesty do Amsterdamu na intenzivní školení v Bols Bartending Academy.


Každý z dalších jedenácti finalistů získává titul zlatý Bols Ambassador. Finalisté se zúčastní intenzívního školení Bols Ambassador v Amsterdamu. Navíc získají smlouvu na zastupování společnosti Bols na seminářích, veletrzích a kurzech ve své zemi společně s titulem národního šampiona a limitovanou edici Bols Barrel Aged Genever podepsanou hlavním destilátorem společnosti Lucas Bols Pietom Leijenhorstom.


Finalisty hodnotí odborná porota složená z nejvýraznějších osobností v oblasti mixologie - ředitelka Mixellany Limited a autorka knih o nápojích Anistatia Miller a Jared Brown, mistr japonského barmanského umění a majitel Baru High Five v Tokyu, dále pak jedna z 25 nejvlivnějších osobností z koktejlové branže a spolumajitel barmanské školy Faux Tropical Bar School Jeff (Beachbum) Berry, globální reprezentant značky Galliano, hlavní mixolog nejlepšího světového baru podle TOC s názvem Connaught Bar Ago Peronne. V roku 2012 se šampiónem soutěže BATW stal Gabor Onufer z Maďarska se svým koktejlem The Merchant a receptem Pass the Dutchie. V letošním roce zaujal místo posledního člena poroty.


Soutěž Bols Around the World trvá dohromady šest měsíců a svoje síly změří barmani z 60 zemí celého světa. Ti nesoutěží pouze v technice, ale i ve znalosti nápojů, mixologii, pohostinnosti, rychlosti a efektivitě.


Jedinecne klani barmanu Bols Around the World vstupuje do posledni etapyZ 20 oblastí nakonec postupuje do semifinále vždy jeden barman. Nejdříve však musí zvítězit v prvních třech kvalifikačních kolech. Prvním krokem je vytvoření receptury koktejlu s využitím genevru nebo likéru Bols, kde se hodnotí chuť, harmonie a vyváženost. Druhé kolo prověřuje znalosti základů barmanského umění. Soutěžící musí vypracovat online test s širokým spektrem otázek. Z každé země postupuje do posledního kvalifikačního kola jeden barman s nejvyšším skóre. V třetím kole mají barmani za úkol o sobě natočit krátké video do 120 vteřin, kde ukazují svou techniku, nadšení a styl při prezentaci drinku. Do semifinále postupuje celkem šestnáct profesionálních barmanů. Čtyři místa v semifinále a jedno místo ve finále patří účastníkovi programu pro mladé talentované barmany do 21 let. Po dobu soutěže je podporuje Bols Bartending Academy, aby se odborně vyrovnali ostatním soutěžícím.


Loňského ročníku se zúčastnil i český zástupce Achim Šipl, který v současnosti působí jako manažer v baru OBLACA na Žižkovské věži.


„Přihlásilo se něco přes tisíc barmanů z celého světa, kteří byli rozdělení do několika regionů. Prošel jsem dvěma úvodními koly a stal se národním vítězem. Celkově jsem skončil mezi 50 barmany, což není vůbec špatný výsledek. Hodně záleží na tom, kolik času člověk věnuje přípravě," vysvětluje Achim Šipl. Aktuální novinky a doplňující informace najdete na stránce www.bols.com.

 

 

 
zpětzpět  tisktisk  poslat e-mailem

27.03.2013 - 13:48:43

REKLAMA

banner

Nejčtenější články

22.01.2009 - Hotels.com: Pokles cen v hotelech o 3 procenta

Po celém světě během tohoto léta klesly průměrné ceny za ...

12.03.2009 - Dynybyl Hot Cup 2009

V honosném hotelu Art Deco Imperiál, z jehož zdí dýchá ...

05.03.2010 - Se šéfkuchařem u řezníka

Jak vybrat co nejlepší maso, který kus hovězího se bude ...

26.12.2009 - Víno - otázky a odpovědi

Při jaké teplotě skladovat víno?   Co je to fortifikované víno?   ...

05.06.2009 - Nově diskutované předpisy pro solária

V listopadu 2008 se otevřely brány veletržního areálu v Kolíně ...

všechny nejčtenější články

REKLAMA

GastroTrend na e-mail

Přejete si zdarma zasílat novinky, články či zpravodajství GastroTrendu na Váš e-mail? Vyplňte, prosím, následující údaje.

(zasílání lze kdykoliv odhlásit)


Jméno:
Příjmení:
E-mail:
 
Copyright © 2008 - 2024 LEONN promotion s.r.o. | Publikování obsahu bez písemného souhlasu vydavatele je zakázáno.