GastroTrend

GastroTrend - odborný portál pro gastronomii
Dnes je 28.03.2024, svátek má Soňa
GastroTrend

banner

 

RUBRIKY/ČLÁNKY » BAR

Na sto expertů vybírá nejlepší bar, kavárnu či klub...Šestý ročník udílení Czech Bar Awards se blíží!

 

 


Na sto expertu vybira nejlepsi bar, kavarnu ci klubNominace na prestižní titul české nápojové scény budou brzy známy - který bar, kavárna a klub získá ohodnocení nejvyšší úrovně a kvality, porota oznámí 28. října 2013 na slavnostním vyhlášení v Praze.


Czech Bar Awards si klade za cíl seznámit širokou veřejnost s nejlepšími gastronomickými podniky v Česku. Experti a profesionálové z oboru opět vyberou top podniky v sedmi kategoriích. Garantem soutěže o nejlepší bar, kavárnu a klub v České republice je již po sedmé odborný časopis Barlife za podpory České barmanské asociace.

 

O soutěži Czech Bar Awards


Za šest let historie se soutěž zapsala do povědomí profesionálů, barmanů a manažerů podniků jako vysoce prestižní událost na poli nápojové gastronomie. Do povědomí veřejnosti pak jako ukazatel kvalitních podniků na profesionální úrovni, které stojí za návštěvu, protože nabízejí kvalitní servis, příjemnou atmosféru a dokonalou chuť nápojů. Czech Bar Awards garantuje osobně vydavatel Barlife Martin Kraut, jenž si díky kontaktu s předními barmany, baristy a majiteli podniků před 6 lety uvědomil potřebu české soutěže, která by mimo jiné poměřila úroveň české nápojové kultury se světem a přinesla nové trendy a inspiraci pro ostatní podniky. „Chci, aby lidé věděli, kde dostanou kvalitní koktejl, kávu či pivo, ale i to, který podnik odráží poslední světové trendy, a osvěžuje tak nápojovou kulturu v Česku - ať už novinkami v nabídce či prostředím, kde se nápoje podávají," dodává Martin Kraut, jehož vydavatelství především prostřednictvím Barlife deset let zvyšuje úroveň české nápojové gastronomie.

 

7 statečných aneb 7 soutěžních kategorií


Odborná porota připraví nominace pro sedm kategorií:

 

* Nejlepší café bar / kavárna, partner kategorie Julius Meinl Coffee

* Nejlepší cocktail bar, partner kategorie Absolut

* Nejlepší design bar, partner kategorie Tatratea

* Nejlepší hotelový bar, partner kategorie Bohemia Sekt

* Nejlepší klub, partner kategorie Becherovka Lemond

* Nejlepší pub / pivní bar, partner kategorie Heineken

* Nejlepší nový podnik, partner kategorie Amundsen

 

Průběh soutěže a hodnocení Czech Bar Awards 2013


Výběr podniků a jejich hodnocení v této soutěži podléhá od počátku přísným pravidlům a probíhá ve dvou krocích. V první fázi je nominováno šest podniků do každé kategorie. Jedná se o podniky, které získaly nejvíce hlasů od tzv. Bar Awards Academy, poradního sboru složeného z odborníků z nápojové gastronomie, členů České barmanské asociace, zástupců partnerů soutěže či gastronomických médií, ale také několika foodies. Jeden podnik je do soutěže nominován časopisem Barlife. Ve druhé fázi probíhá hodnocení nominovaných podniků odbornou porotou, a to na základě osobní návštěvy a podle přísných hodnoticích kritérií sestavených dle specifik jednotlivých kategorií.


A kdo je odborná porota? Lidé, kteří svému řemeslu velmi dobře rozumějí, znají prostředí podniků a mají mnohaleté zkušenosti v oboru - od významných barmanských osobností působících v ČR i zahraničí, jako jsou Václav Vojíř, Ondřej Pospíchal či Luboš Rácz, přes prezidenta České barmanské asociace Aleše Svojanovského a vydavatele prestižního německého magazínu Mixology Helmuta Adama až po odborníky na hodnocené kategorie, jako jsou baristé Štěpánka Havrlíková a Roman Pospíchal či designér Maxim Velčovský. Na soutěž navíc dohlížejí Česká barmanská asociace a Asociace hotelů a restaurací ČR, které jsou zároveň partnery soutěže.


Slavnostní vyhlášení výsledků soutěže o nejlepší podniky České republiky proběhne 28. října 2013 v Praze. Více informací o pravidlech, porotcích či loňských vítězích naleznete na www.barawards.cz.

 

 

 

 

 

 
zpětzpět  tisktisk  poslat e-mailem

10.09.2013 - 08:18:54

REKLAMA

banner

Nejčtenější články

18.06.2010 - Španělský hotelový řetězec zbrojí v Česku na další expanzi

NH Hotels otevřel dva hotely v Praze a Olomouci, další ...

05.03.2010 - Se šéfkuchařem u řezníka

Jak vybrat co nejlepší maso, který kus hovězího se bude ...

12.03.2009 - Dynybyl Hot Cup 2009

V honosném hotelu Art Deco Imperiál, z jehož zdí dýchá ...

21.01.2010 - Speciální a neobvyklá piva české provenience

Přes určitý pokles v posledním roce stále platí, že Česká republika ...

12.11.2008 - Čaj

V jedné čínské legendě, Shen Nung, legendární čínský císař seděl ...

všechny nejčtenější články

REKLAMA

GastroTrend na e-mail

Přejete si zdarma zasílat novinky, články či zpravodajství GastroTrendu na Váš e-mail? Vyplňte, prosím, následující údaje.

(zasílání lze kdykoliv odhlásit)


Jméno:
Příjmení:
E-mail:
 
Copyright © 2008 - 2024 LEONN promotion s.r.o. | Publikování obsahu bez písemného souhlasu vydavatele je zakázáno.