GastroTrend

GastroTrend - odborný portál pro gastronomii
Dnes je 18.09.2018, svátek má Kryštof
GastroTrend

banner

 

RUBRIKY/ČLÁNKY » BAR

V Kroměříži soutěžili mladí barmani, míchali alkoholické nápoje 
   


  
ilustrační fotoMladí barmani, studenti gastronomických škol z České republiky a Slovenska se dnes utkali v 11. ročníku Kroměřížské juniorské koktejlové soutěže. Jejich úkolem bylo namíchat alkoholické nápoje podle vlastní receptury do časového limitu šesti minut. Základní surovinou koktejlu byl rum Varadero Areňo 3 Aňos. Vítězem se stal Petr Fejl z Labské hotelové školy Pardubice, škola obsadila první místo i v kategorii družstev.



"Úroveň soutěže je vyšší než před lety a jsou i přísnější pravidla, kdy dříve soutěžící měli na přípravu nápoje sedm minut. Je to sice jen o minutu více, ale i to je dosti významné," řekla dnes ČTK garantka akce Marie Fabigová.



Soutěže se každým rokem účastní stále více studentů. Loni jich bylo 36, letos mezi sebou soupeřilo 45 mladých lidí z 20 škol. Odborná porota hodnotila techniku přípravy nápoje, chuť koktejlu a jeho vzhled, jehož nedílnou součástí byla ozdoba i tvar sklenice.

ilustrační foto

Dnešního klání se zúčastnila i loňská vítězka a reprezentantka Střední školy hotelové a služeb v Kroměříži - sedmnáctiletá Natálie Komendová. Před porotou připravila žlutý koktejl s magickým názvem Fata morgana, obsahující rozmixované mango, rum, karamelový sirup a mangový sirup s chilli papričkou.



"Barmanství mě baví, ale spíš jako koníček. Zůstat bych u něj chtěla, ale jako povolání - nevím. Žádné náhradní plány ale nemám," svěřila se mladá barmanka.



Podle Fabigové je o obory hotelnictví a gastronomie u mladých lidí stále velký zájem. "Nicméně i do tohoto oboru v posledních letech významně zasáhla demografická křivka," poukázala garantka soutěže na některé opravdu slabé populační ročníky.



Kroměřížská juniorská koktejlová soutěž patří do nejvyšší kategorie, co se soutěží tohoto druhu v České republice týká.

 

reklama:

 

Hlavní strana   Články od nejnovějšího   Aktuálně   Alkoholické nápoje   Pivo   Víno   Nealkoholické nápoje

 

Káva/Čaj  

Potraviny/Kuchyně  

Technologie/Zařízení   

Hotel/Wellness/Spa  

Restaurace/Inspirace  

Podnikání/Užitečné 

 

 

Akční nabídky

Nové výrobky

Publikace •

Recepty

Kalendář akcí

Inzerce •

Databáze dodavatelů Nápoják

                 

 

 

        

 

 
zpětzpět  tisktisk  poslat e-mailem

11.02.2010 - 12:39:12



Diskuze k článku
Jméno*
Text*
Kontrola*: 3 plus 7 je
 

REKLAMA

banner

Nejčtenější články

14.06.2010 - Léto svádí k mámení

I když to venku na léto moc nevypadá, podle kalendáře ...

05.03.2010 - Se šéfkuchařem u řezníka

Jak vybrat co nejlepší maso, který kus hovězího se bude ...

21.01.2010 - Speciální a neobvyklá piva české provenience

Přes určitý pokles v posledním roce stále platí, že Česká republika ...

21.06.2010 - Brambory známé i neznámé

Mezi oblíbené přílohy nejenom v našem kraji určitě patří brambory. ...

14.09.2011 - Calvados - pálenka s historií

Calvados je typickým francouzským destilátem. Vyrábí se destilací zkvašeného jablečného ...

všechny nejčtenější články

REKLAMA

GastroTrend na e-mail

Přejete si zdarma zasílat novinky, články či zpravodajství GastroTrendu na Váš e-mail? Vyplňte, prosím, následující údaje.

(zasílání lze kdykoliv odhlásit)


Jméno:
Příjmení:
E-mail:
 
Copyright © 2008 - 2018 LEONN promotion s.r.o. | Publikování obsahu bez písemného souhlasu vydavatele je zakázáno.