GastroTrend

GastroTrend - odborný portál pro gastronomii
Dnes je 26.09.2018, svátek má Andrea
GastroTrend

banner

 

RUBRIKY/ČLÁNKY » BAR

Barmanské kouzlení s Bacardi a Finlandia Vodkou

 

Mario Hofferer vítězný After dinner Finlandia vodka, Václav Vognar Brown ForamanMinulý týden se do Prahy sjela barmanská špička z České republiky a přilehlých zemí, aby zde předvedla svůj um. V soutěžních kategoriích „Batdrink“ a „The purest drink“ ukázali barmani, že hranice v míchání se dají stále posouvat. Jak vypadaly koktejly, které bodovaly mezi fancy drinky a short drinky?

 

Soutěž nazvaná „Batdrink“ omezovala účastníky v použitých ingrediencích. Každý nápoj musel obsahovat alespoň malého rumu Bacardi. Nejlepší short drink, tedy takový, který si dáme v baru po jídle, namíchal Roman Uhlíř z pražského baru Cloud 9. Jeho výtvor si můžete připravit i vy:

 

 

Raspberry TimeRaspberry Time

2 cl Bacardi 8 let

2 cl Chambord likér

0,5 cl malinový sirup Monin

5 ks čerstvých malin

sekt rosé na zalití

 

Do shakeru dejte led, všechny ingredience (kromě sektu) a důkladně protřepejte. Do vychlazených sklenic typu „Martini“ nalijte nápoj přes sítko a každou sklenici dolijte růžovým sektem. Na ozdobu můžete použít čerstvé maliny a snítku máty.

 

 

 

 

Titulem „nejlepší fancy drink“ v soutěži Batdrink se může pyšnit Radim Hamrosi z pražského hotelu Duo.

 

DionésDionés

3 cl Bacardi 8 let

2 lžičky vanilkového cukru

2 cl čerstvé limetové šťávy

2 cl sekt rosé

1 cl Monin liqueur fraise des bois

 

V shakeru protřepejte všechny ingredience s ledem a přes sítko opatrně nalijte do sklenice. Každou sklenici pak ještě dolijte růžovým sektem. Ozdobit můžete podle vlastní fantazie, drink je výborný, pokud jej doplníte jahodovým likérem.

 

 

 

 

 

Stejně kreativní byli barmani i v soutěži „The purest drink“, která byla inspirována průzračně čistou Finlandia Vodkou.

Nejlahodnější short drink namíchal překvapivě Rakušan Mario Hofferer.

 

Bleeding LoveBleeding Love

2 cl Finlandia Vodka

3 cl Lychee Monin Liqueur

2 cl Cherry Blossom Sirup Monin

2 cl Sekt

 

Do větší sklenice (doma můžete použít i džbánek) vložte několik kostek ledu, nalijte všechny ingredience a dlouhou lžící pečlivě promíchejte. Nápoj pak opatrně přelijte do vychlazených sklenic typu „Martini“ tak, aby led zůstal v míchací nádobě. Jednotlivé drinky dozdobte podle své fantazie, autor doporučuje rybíz, plátek pomeranče nebo růžové lístky.

 

 

 

 

V druhé disciplíně už ale bodoval Čech, a to Petr Bartoníček z pardubického hotelu EURO.

 

Secret NorthSecret North

4 cl Finlandia Lime

2 cl Martini Bianco

½ citronu

8 lístků meduňky

3 cl bezinkového sirupu Monin

Sekt rosé

 

Připravte si 4 větší sklenice, do každé z nich vložte 1/6 citronu a dva lístky meduňky. Drtítkem nebo obrácenou stranou vařečky pomačkejte a dolijte Finlandia Lime a Martini Bianco. Vše lehce promíchejte a pak už opatrně dolijte bezinkovým sirupem a růžovým sektem. Ozdobit můžete výrazněji – plátkem citronu a snítkou meduňky.

 

 

 

 

 

reklama:

 

Hlavní strana   Články od nejnovějšího   Aktuálně   Alkoholické nápoje   Pivo   Víno   Nealkoholické nápoje

 

Káva/Čaj  

Potraviny/Kuchyně  

Technologie/Zařízení   

Hotel/Wellness/Spa  

Restaurace/Inspirace  

Podnikání/Užitečné 

 

 

Akční nabídky

Nové výrobky

Publikace •

Recepty

Kalendář akcí

Inzerce •

Databáze dodavatelů Nápoják

                 

 

 

        

 

 
zpětzpět  tisktisk  poslat e-mailem

24.03.2010 - 04:57:50



Diskuze k článku
Jméno*
Text*
Kontrola*: 6 plus 6 je
 

REKLAMA

banner

Nejčtenější články

14.06.2010 - Léto svádí k mámení

I když to venku na léto moc nevypadá, podle kalendáře ...

21.01.2010 - Speciální a neobvyklá piva české provenience

Přes určitý pokles v posledním roce stále platí, že Česká republika ...

05.03.2010 - Se šéfkuchařem u řezníka

Jak vybrat co nejlepší maso, který kus hovězího se bude ...

08.04.2010 - Stát zakázal prodej lihovin ve více než šestilitrovém balení

Vlastní kolek musejí mít nyní také malé "placatice", které dosud ...

21.06.2010 - Brambory známé i neznámé

Mezi oblíbené přílohy nejenom v našem kraji určitě patří brambory. ...

všechny nejčtenější články

REKLAMA

GastroTrend na e-mail

Přejete si zdarma zasílat novinky, články či zpravodajství GastroTrendu na Váš e-mail? Vyplňte, prosím, následující údaje.

(zasílání lze kdykoliv odhlásit)


Jméno:
Příjmení:
E-mail:
 
Copyright © 2008 - 2018 LEONN promotion s.r.o. | Publikování obsahu bez písemného souhlasu vydavatele je zakázáno.