GastroTrend

GastroTrend - odborný portál pro gastronomii
Dnes je 15.11.2018, svátek má Leopold
GastroTrend

banner

 

RUBRIKY/ČLÁNKY » BAR

Vítězné drinky z finále Finlandia Vodka Cup 2011

 

 

 

V třináctém ročníku barmanské soutěže Finlandia Vodka Cup konaném 11. 1. 2011 ve ski areálu Harrachov, opět bodoval Milan Zaleš, který obhájil loňské vítězství mezi elitou barmanů z Čech. Porotu přesvědčil svými drinky ve všech soutěžních disciplínách, a díky tomu v únoru pojede se svými recepturami reprezentovat Českou republiku na světové finále soutěže do Finska. Drinky oceněné nejvyšší známkou si můžete vyzkoušet i vy.

 

 

vitezny_drink_Milan_Zales_250

Vítězný drink FVC 2011


Připravil: Milan Zaleš, vítěz FVC z roku 2010 a 2011
Drink míchaný v disciplíně: quick mix


Receptura:
5 ks čerstvých malin
3 cl Finlandia Vodka Grapefruit Fusion
5 cl juice Granátové jablko
Tonic
drcený led
na ozdobu snítka máty, malina a 1/8 grapefruitu


Postup:
Ve sklenici rozdrtíme 5 ks malin a zasypeme drceným ledem. Nalijeme 3 cl grepové Finlandia Vodky, 5 cl džusu z granátového jablka a dolijeme tonikem. Skleničku dozdobíme snítkou máty, malinou a měsíčkem grapefruitu.

 

 

 

 

 

 

 

 

 


milan_zales_aperitiv_-250

Vítězný drink Finlandia Vodka Cup 2011 - Aperitiv


Připravil: Milan Zaleš, vítěz FVC z roku 2010 a 2011
Drink míchaný v disciplíně: aperitiv (short drink)


Receptura:
Drink:
2cl Finlandia Vodka
2 cl Lillet blanc
2 cl De Kuyper Sour Rhubarb
1 cl Zucca rabarbaro


Kanapka:
opečený toast, rebarborové chutney, plátek okurky, parmská šunka, kapka balsamica a přírodní nesolená pistácie


Postup:
Všechny ingredience připravíme v míchacím poháru. Přelijeme do koktejlové sklenice a servírujeme na břízovém platě s domácí kanapkou.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
zpětzpět  tisktisk  poslat e-mailem

19.01.2011 - 12:55:02

REKLAMA

banner

Nejčtenější články

14.06.2010 - Léto svádí k mámení

I když to venku na léto moc nevypadá, podle kalendáře ...

08.04.2010 - Stát zakázal prodej lihovin ve více než šestilitrovém balení

Vlastní kolek musejí mít nyní také malé "placatice", které dosud ...

04.06.2010 - Jak začít se sushi

Přinášíme osm rad pro všechny kdo se chtějí naučit dělat ...

21.06.2010 - Brambory známé i neznámé

Mezi oblíbené přílohy nejenom v našem kraji určitě patří brambory. ...

05.03.2010 - Se šéfkuchařem u řezníka

Jak vybrat co nejlepší maso, který kus hovězího se bude ...

všechny nejčtenější články

REKLAMA

GastroTrend na e-mail

Přejete si zdarma zasílat novinky, články či zpravodajství GastroTrendu na Váš e-mail? Vyplňte, prosím, následující údaje.

(zasílání lze kdykoliv odhlásit)


Jméno:
Příjmení:
E-mail:
 
Copyright © 2008 - 2018 LEONN promotion s.r.o. | Publikování obsahu bez písemného souhlasu vydavatele je zakázáno.