GastroTrend

GastroTrend - odborný portál pro gastronomii
Dnes je 19.04.2024, svátek má Rostislav
GastroTrend

banner

 

RUBRIKY/ČLÁNKY » BAR

Vítězné drinky z finále Finlandia Vodka Cup 2011

 

 

 

V třináctém ročníku barmanské soutěže Finlandia Vodka Cup konaném 11. 1. 2011 ve ski areálu Harrachov, opět bodoval Milan Zaleš, který obhájil loňské vítězství mezi elitou barmanů z Čech. Porotu přesvědčil svými drinky ve všech soutěžních disciplínách, a díky tomu v únoru pojede se svými recepturami reprezentovat Českou republiku na světové finále soutěže do Finska. Drinky oceněné nejvyšší známkou si můžete vyzkoušet i vy.

 

 

vitezny_drink_Milan_Zales_250

Vítězný drink FVC 2011


Připravil: Milan Zaleš, vítěz FVC z roku 2010 a 2011
Drink míchaný v disciplíně: quick mix


Receptura:
5 ks čerstvých malin
3 cl Finlandia Vodka Grapefruit Fusion
5 cl juice Granátové jablko
Tonic
drcený led
na ozdobu snítka máty, malina a 1/8 grapefruitu


Postup:
Ve sklenici rozdrtíme 5 ks malin a zasypeme drceným ledem. Nalijeme 3 cl grepové Finlandia Vodky, 5 cl džusu z granátového jablka a dolijeme tonikem. Skleničku dozdobíme snítkou máty, malinou a měsíčkem grapefruitu.

 

 

 

 

 

 

 

 

 


milan_zales_aperitiv_-250

Vítězný drink Finlandia Vodka Cup 2011 - Aperitiv


Připravil: Milan Zaleš, vítěz FVC z roku 2010 a 2011
Drink míchaný v disciplíně: aperitiv (short drink)


Receptura:
Drink:
2cl Finlandia Vodka
2 cl Lillet blanc
2 cl De Kuyper Sour Rhubarb
1 cl Zucca rabarbaro


Kanapka:
opečený toast, rebarborové chutney, plátek okurky, parmská šunka, kapka balsamica a přírodní nesolená pistácie


Postup:
Všechny ingredience připravíme v míchacím poháru. Přelijeme do koktejlové sklenice a servírujeme na břízovém platě s domácí kanapkou.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
zpětzpět  tisktisk  poslat e-mailem

19.01.2011 - 12:55:02

REKLAMA

banner

Nejčtenější články

22.01.2009 - Hotels.com: Pokles cen v hotelech o 3 procenta

Po celém světě během tohoto léta klesly průměrné ceny za ...

12.03.2009 - Dynybyl Hot Cup 2009

V honosném hotelu Art Deco Imperiál, z jehož zdí dýchá ...

05.03.2010 - Se šéfkuchařem u řezníka

Jak vybrat co nejlepší maso, který kus hovězího se bude ...

26.12.2009 - Víno - otázky a odpovědi

Při jaké teplotě skladovat víno?   Co je to fortifikované víno?   ...

05.06.2009 - Nově diskutované předpisy pro solária

V listopadu 2008 se otevřely brány veletržního areálu v Kolíně ...

všechny nejčtenější články

REKLAMA

GastroTrend na e-mail

Přejete si zdarma zasílat novinky, články či zpravodajství GastroTrendu na Váš e-mail? Vyplňte, prosím, následující údaje.

(zasílání lze kdykoliv odhlásit)


Jméno:
Příjmení:
E-mail:
 
Copyright © 2008 - 2024 LEONN promotion s.r.o. | Publikování obsahu bez písemného souhlasu vydavatele je zakázáno.