GastroTrend

GastroTrend - odborný portál pro gastronomii
Dnes je 19.04.2024, svátek má Rostislav
GastroTrend

banner

 

RUBRIKY/ČLÁNKY » BAR

Mariánské Lázně zažily invazi mladých barmanů

 


Hana_Rakovicova_vitez_Classic Barmanství je tak trochu umění, částečně věda a především výsledek tvrdé práce. Chuť stát se barmanem mají každoročně desítky mladých lidí, jen hrstka z nich je ale vybavena také něčím navíc, co je předurčuje k tomu být skutečným mistrem svého oboru. Proto se v úterý 19. října 2010 uskutečnil 17. ročník soutěže pro mladé nadějné barmany Finlandia Vodka Junior Cup 2010. Již tradičně ji hostila mariánskolázeňská hotelová škola, která letos přivítala 24 mladých barmanů v kategorii Classic a 11 nadšenců v disciplíně Flair z celé České republiky.


Úkolem mladých barmanů bylo připravit v obou soutěžních kategoriích dva míchané nápoje obsahující Finlandia Vodku v čisté nebo ochucené variantě, u druhého bylo navíc podmínkou, aby byla receptura originální a dosud nikde nezveřejněná.


Všechny přítomné sledovala po celý den porota složená ze zástupců České barmanské asociace, předních českých barmanů a zástupce hlavního partnera - značky Finlandia Vodky. Porota se pečlivě zaměřovala na hodnocení originality, obtížnosti, kreativity, ale také showmanshipu - zábavy.


Nejlépe se zadaných úkolů v kategorii Classic zhostili Hana Rakovičová z Brna, Jiří Vondra z Teplic a Nicol Vavřichová z Brna.


V kategorii Flair triky nejlépe ovládal a porotu nejvíce zaujali zlatý Václav Abrahám, za nímž se umístila jediná dáma soutěžící v této kategorii - Kristýna Fotulová, oba z Chrudimi. Třetí příčku obsadil Jakub Krejčí z Písku.

 

 

 
zpětzpět  tisktisk  poslat e-mailem

22.10.2010 - 10:31:35

REKLAMA

banner

Nejčtenější články

22.01.2009 - Hotels.com: Pokles cen v hotelech o 3 procenta

Po celém světě během tohoto léta klesly průměrné ceny za ...

12.03.2009 - Dynybyl Hot Cup 2009

V honosném hotelu Art Deco Imperiál, z jehož zdí dýchá ...

05.03.2010 - Se šéfkuchařem u řezníka

Jak vybrat co nejlepší maso, který kus hovězího se bude ...

26.12.2009 - Víno - otázky a odpovědi

Při jaké teplotě skladovat víno?   Co je to fortifikované víno?   ...

05.06.2009 - Nově diskutované předpisy pro solária

V listopadu 2008 se otevřely brány veletržního areálu v Kolíně ...

všechny nejčtenější články

REKLAMA

GastroTrend na e-mail

Přejete si zdarma zasílat novinky, články či zpravodajství GastroTrendu na Váš e-mail? Vyplňte, prosím, následující údaje.

(zasílání lze kdykoliv odhlásit)


Jméno:
Příjmení:
E-mail:
 
Copyright © 2008 - 2024 LEONN promotion s.r.o. | Publikování obsahu bez písemného souhlasu vydavatele je zakázáno.