El Jimador, nejprodávanější značka tequily v Mexiku, zaštítila mezinárodní barmanskou soutěž El Jimador Bartender Cup, jejíž finále proběhlo v sobotu 20. listopadu 2010 v Barceloně u příležitosti oslavy 100. výročí mexické revoluce. Jednalo se vůbec o první barmanskou soutěž pořádanou tequilovou značkou na světě, zúčastnilo se jí 16 nominovaných barmanů z 10 zemí, vítězná trofej putovala do Maďarska, Českou republiku reprezentovali Jiří Richter a Miloš Danihelka.
El Jimador Bartender Cup je mezinárodní soutěží určenou pro nadějné barmany z celého světa, kterou v letošním roce vůbec poprvé zrealizovala mexická tequila #1, El Jimador. „Jedná se o první profesionální soutěž v segmentu tequil," říká Petr Polák, marketingový ředitel společnosti Brown-Forman CR&SR, která značku El Jimador zastupuje a dodává: „Celosvětově jsou již tradiční klání v segmentu rumů nebo vodek, navzdory tomu, že kvalitní tequila je vhodnou bází pro míchání a koktejly z tequily jsou často mnohem zajímavější a pestřejší."
Prvního ročníku El Jimador Bartender Cup se zúčastnili zástupci 10 zemí. Jednotliví soutěžící byli nominováni z národních kol, v nichž prokázali nejen potřebnou zručnost, ale také kreativitu a schopnost improvizace.
Podmínkou pro účast v národním kole soutěže bylo dodat společně s přihláškou také tři zcela nové a dosud nikde nepublikované receptury na přípravu koktejlu, long drinku a cool shotu obsahující buď El Jimador Blanco nebo El Jimador Reposado a celkem maximálně pět ingrediencí. Všechny přihlášené drinky pak soutěžící připravovali na finálovém večeru, a to během pěti minut.
Do českého národního kola se v letošním ročníku přihlásilo 8 barmanů, do mezinárodního finále postoupili Jiří Richter z pražského Buddha baru a Miloš Danihelka z vrchlabského baru Zakopanej pes. Vítězem celého klání se stal Maďar Ferenc Keresztes, Miloš Danihelka obsadil třetí příčku v celkovém hodnocení a zároveň získal první místo v kategorii Long drink.
„Doufám, že finále, které proběhlo v Barceloně, bude i barmany u nás inspirovat k tomu, aby s tak kvalitní tequilou, jakou El Jimador bezesporu je, v koktejlech kreativněji pracovali; v současné době se 90 % tohoto nápoje konzumuje v surové podobě v panácích, zbytek pak v Tequila Sunrise nebo Margaritě," dodává na závěr Polák.
26.11.2010 - 07:58:05
Po celém světě během tohoto léta klesly průměrné ceny za ...
Jak vybrat co nejlepší maso, který kus hovězího se bude ...
Při jaké teplotě skladovat víno? Co je to fortifikované víno? ...
V listopadu 2008 se otevřely brány veletržního areálu v Kolíně ...