GastroTrend

GastroTrend - odborný portál pro gastronomii
Dnes je 19.04.2024, svátek má Rostislav
GastroTrend

banner

 

RUBRIKY/ČLÁNKY » BAR

V Barceloně proběhlo premiérové finále El Jimador Bartender Cup, první tequilové barmanské soutěže na světě

 

 

El Jimador Bartender Cup

El Jimador, nejprodávanější značka tequily v Mexiku, zaštítila mezinárodní barmanskou soutěž El Jimador Bartender Cup, jejíž finále proběhlo v sobotu 20. listopadu 2010 v Barceloně u příležitosti oslavy 100. výročí mexické revoluce. Jednalo se vůbec o první barmanskou soutěž pořádanou tequilovou značkou na světě, zúčastnilo se jí 16 nominovaných barmanů z 10 zemí, vítězná trofej putovala do Maďarska, Českou republiku reprezentovali Jiří Richter a Miloš Danihelka.


El Jimador Bartender Cup je mezinárodní soutěží určenou pro nadějné barmany z celého světa, kterou v letošním roce vůbec poprvé zrealizovala mexická tequila #1, El Jimador. „Jedná se o první profesionální soutěž v segmentu tequil," říká Petr Polák, marketingový ředitel společnosti Brown-Forman CR&SR, která značku El Jimador zastupuje a dodává: „Celosvětově jsou již tradiční klání v segmentu rumů nebo vodek, navzdory tomu, že kvalitní tequila je vhodnou bází pro míchání a koktejly z tequily jsou často mnohem zajímavější a pestřejší."


Prvního ročníku El Jimador Bartender Cup se zúčastnili zástupci 10 zemí. Jednotliví soutěžící byli nominováni z národních kol, v nichž prokázali nejen potřebnou zručnost, ale také kreativitu a schopnost improvizace.


Podmínkou pro účast v národním kole soutěže bylo dodat společně s přihláškou také tři zcela nové a dosud nikde nepublikované receptury na přípravu koktejlu, long drinku a cool shotu obsahující buď El Jimador Blanco nebo El Jimador Reposado a celkem maximálně pět ingrediencí. Všechny přihlášené drinky pak soutěžící připravovali na finálovém večeru, a to během pěti minut.


Do českého národního kola se v letošním ročníku přihlásilo 8 barmanů, do mezinárodního finále postoupili Jiří Richter z pražského Buddha baru a Miloš Danihelka z vrchlabského baru Zakopanej pes. Vítězem celého klání se stal Maďar Ferenc Keresztes, Miloš Danihelka obsadil třetí příčku v celkovém hodnocení a zároveň získal první místo v kategorii Long drink.


„Doufám, že finále, které proběhlo v Barceloně, bude i barmany u nás inspirovat k tomu, aby s tak kvalitní tequilou, jakou El Jimador bezesporu je, v koktejlech kreativněji pracovali; v současné době se 90 % tohoto nápoje konzumuje v surové podobě v panácích, zbytek pak v Tequila Sunrise nebo Margaritě," dodává na závěr Polák.

 

 

 
zpětzpět  tisktisk  poslat e-mailem

26.11.2010 - 07:58:05

REKLAMA

banner

Nejčtenější články

22.01.2009 - Hotels.com: Pokles cen v hotelech o 3 procenta

Po celém světě během tohoto léta klesly průměrné ceny za ...

12.03.2009 - Dynybyl Hot Cup 2009

V honosném hotelu Art Deco Imperiál, z jehož zdí dýchá ...

05.03.2010 - Se šéfkuchařem u řezníka

Jak vybrat co nejlepší maso, který kus hovězího se bude ...

26.12.2009 - Víno - otázky a odpovědi

Při jaké teplotě skladovat víno?   Co je to fortifikované víno?   ...

05.06.2009 - Nově diskutované předpisy pro solária

V listopadu 2008 se otevřely brány veletržního areálu v Kolíně ...

všechny nejčtenější články

REKLAMA

GastroTrend na e-mail

Přejete si zdarma zasílat novinky, články či zpravodajství GastroTrendu na Váš e-mail? Vyplňte, prosím, následující údaje.

(zasílání lze kdykoliv odhlásit)


Jméno:
Příjmení:
E-mail:
 
Copyright © 2008 - 2024 LEONN promotion s.r.o. | Publikování obsahu bez písemného souhlasu vydavatele je zakázáno.