GastroTrend

GastroTrend - odborný portál pro gastronomii
Dnes je 25.04.2024, svátek má Marek
GastroTrend

banner

 

RUBRIKY/ČLÁNKY » ALKOHOLICKÉ NÁPOJE

 „Sólo pro Bohemia Sekt Chardonnay"

 

 

 

Solo pro Bohemia Sekt Chardonnay...poprvé zaznělo v Hotelu Josef. V krásném prostředí designového Hotelu Josef přivítala společnost BOHEMIA SEKT na svět nejmladší přírůstek do rodiny. Je jím elegantní „blanc de blancs" z atraktivní odrůdy Chardonnay Bohemia Sekt Chardonnay.


Celý podvečer se nesl v hudebním duchu, který k Chardonnay jaksi bytostně patří. Křtu nového sektu se ujaly sestry Tereza a Markéta Mátlovy. Obě uznávané operní pěvkyně vystoupily za doprovodu klavíru a okouzlily přítomné hosty svými podmanivými hlasy. V kombinaci s chuťově vytříbeným sektem a v prostředí elegantních, funkcionalistických tvarů Hotelu Josef, který byl navržen architektkou Evou Jiřičnou, byla vytvořena ta pravá povznášející atmosféra. Hudební podtext, jenž sekt Bohemia Sekt Chardonnay provází, byl ještě podtržen spoluprací s jinou tradiční českou značkou, společností Petrof, která pro křest zapůjčila unikátní bílý klavír ze své dílny.


V čem ale spočívá ona výjimečnost Bohemia Sekt Chardonnay? Stejně jako lidská společnost, i svět vín má svou pevně danou hierarchii. Chardonnay je právem považováno za krále mezi bílými víny a je také jedinou bílou odrůdou používanou pro výrobu skutečného šampaňského. Jedinečnost nového sektu tkví právě v atraktivním Chardonnay, a proto se Bohemia Sekt Chardonnay pyšní hrdým označením Blanc de Blancs, v překladu doslova „bílé z bílých". Je uveden v kondici Brut, takže lépe vyniká jeho rafinované aroma a v chuti pestrá škála ovocných tónů. „U tohoto sektu vás překvapí velmi jemné perlení, kdy perličky vystupují pouze v tenkých řetízcích a na hladině tvoří noblesní, bohatou korunu pěny, typickou pro sekty Blanc de Blancs", popisuje sekt vedoucí technolog společnosti BOHEMIA SEKT Josef Švéda. Tomáš Brůha, hlavní sommelier společnosti, přidává své doporučení, jak sekt správně servírovat a jaké vlastnosti vnímat: „Bohemia Sekt Chardonnay doporučuji podávat při teplotě 4-6°C jako aperitiv, welcome drink či ke studeným předkrmům a jemným úpravám ryb. Vůně je svěží, s aromatem bílých květů a jemného citrusového ovoce - limetky, pomelo v pozadí s nádechem medu a oříšků. Chuť je svěží se šťavnatým citrusově ovocným závěrem vybízející k dalšímu napití".


Solo pro Bohemia Sekt ChardonnayUvedením „bílého z bílých" na trh společnost BOHEMIA SEKT opět dokazuje, že neustále inovuje a dává tak i velmi náročným spotřebitelům možnost výběru ze široké škály produktů. Za zmínku stojí například předchozí novinka, Bohemia Sekt Blanc de Noirs, která byla představena teprve před třemi lety a zaznamenala značný úspěch," uvedl generální ředitel společnosti BOHEMIA SEKT pan Josef Vozdecký. Oba netradiční sekty, do nichž byly „začarovány" letité zkušenosti z výroby šumivého vína, doplňují tradiční produktovou řadu Bohemia Sekt. V neposlední řadě spotřebitele zaujme i originální design láhve z matného skla s krémovou etiketou.


Nový Bohemia Sekt Chardonnay nelze než doporučit. Nechte se zlákat svěží, podmanivou chutí jedinečného sektu, který pro vás vždy rozehraje nezapomenutelný koncert chutí, zaposlouchejte se do harmonie jeho tónu. Zažijte i vy sólo pro Chardonnay...

 

 

 
zpětzpět  tisktisk  poslat e-mailem

10.10.2011 - 16:56:15

ALKOHOLICKÉ NÁPOJE
REKLAMA

banner

Nejčtenější články

22.01.2009 - Hotels.com: Pokles cen v hotelech o 3 procenta

Po celém světě během tohoto léta klesly průměrné ceny za ...

12.03.2009 - Dynybyl Hot Cup 2009

V honosném hotelu Art Deco Imperiál, z jehož zdí dýchá ...

05.03.2010 - Se šéfkuchařem u řezníka

Jak vybrat co nejlepší maso, který kus hovězího se bude ...

28.01.2009 - Život je krásný

Rialto není jen slavný most v Benátkách, ale i prvotřídní ...

26.12.2009 - Víno - otázky a odpovědi

Při jaké teplotě skladovat víno?   Co je to fortifikované víno?   ...

všechny nejčtenější články

REKLAMA

GastroTrend na e-mail

Přejete si zdarma zasílat novinky, články či zpravodajství GastroTrendu na Váš e-mail? Vyplňte, prosím, následující údaje.

(zasílání lze kdykoliv odhlásit)


Jméno:
Příjmení:
E-mail:
 
Copyright © 2008 - 2024 LEONN promotion s.r.o. | Publikování obsahu bez písemného souhlasu vydavatele je zakázáno.