GastroTrend

GastroTrend - odborný portál pro gastronomii
Dnes je 24.05.2018, svátek má Jana
GastroTrend

banner

 

RUBRIKY/ČLÁNKY » ALKOHOLICKÉ NÁPOJE

Inspirace pro čas horkých drinků

 

 

ilustracni fotoSezona společenských večírků, při kterých se velmi často a v hojné míře konzumují alkoholické nápoje, je v plném proudu. Nikomu z nás by jistě nedělalo problém vyjmenovat hned několik míchaných nápojů, oblíbenou značku vína či sektu. Slovní spojení horký alkoholický nápoj ovšem budí rozpaky nejen mezi konzumenty, ale i mezi samotnými barmany.


Nadcházející adventní čas u většiny z nás navodí dobrou náladu, protože se blíží doba, kdy se setkáváme s přáteli, sháníme vánoční dárky, procházíme se zasněženými ulicemi, pojídáme pečené kaštany a popíjíme svařené víno nebo grog.


Jan Martiník, barman, z Cloud 9 Sky bar & lounge, který se nachází v pražském hotelu Hilton, přichází s nevšedními tipy na horké alkoholické nápoje, jež mají svůj příběh.


01 TOM & JERRY

je oblíbeným koktejlem v Americe. Tento nápoj se nenabízel, dokud
nenapadl první sníh. Jeho název v sobě neskrývá nám dobře známá jména kreslených postav, ale dvou protagonistů z knihy britského žurnalisty Pierce Egana Life in London z roku 1821.


Složení: Vejce, cukr moučka, mletá skořice, mletý hřebíček, 2 cl jamajského rumu, 2 cl koňaku, horká voda, muškátový oříšek


Postup: Oddělíme žloutky od bílků. Z bílků vyšleháme sníh, žloutky taky vyšleháme. Poté je smícháme dohromady, přidáme koření a rum. Postupně přisypáváme cukr až do doby, kdy bude mít náš mix konzistenci lehkého nadýchaného těsta. Do předehřáté sklenice nalijeme koňak, přidáme 2 vrchovaté lžíce našeho těsta, dolijeme horkou vodou a nastrouháme muškátový oříšek.


02 RASPBERRY PUNCH

je spojení horkých malin a koňaku. Punč skvěle zahřeje a krásně osvěží v sychravém počasí.


Složení: Čerstvé maliny, cukr, horká voda, 4cl koňaku


Postup: Čerstvé maliny rozdrtíme, přidáme cukr, zalijeme horkou vodou a necháme nejméně půl hodiny odstát. Poté scedíme přes sítko. Přilijeme horkou vodu a podle chuti můžeme dosladit. Přidáme 4cl koňaku a ozdobíme malinami a mátou.


03 HOT NEGRONI

se podává s čerstvým pomerančem nakrájeným na osminky..


Složení: 2 cl ginu, 2 cl Campari, 2 cl Martini rosso, horká voda


Postup: Ve sklenici smícháme gin, Campari a Martini rosso, zalijeme horkou vodou a promícháme. Do drinku vložíme plátek pomeranče a ozdobíme pomerančovou kůrou.

 

 

Zdroj: www.ihned.cz

 

 

 

 

 
zpětzpět  tisktisk  poslat e-mailem

Autor: Markéta Lidinská
22.11.2011 - 06:34:12

ALKOHOLICKÉ NÁPOJE
REKLAMA

banner

Nejčtenější články

21.01.2010 - Speciální a neobvyklá piva české provenience

Přes určitý pokles v posledním roce stále platí, že Česká republika ...

21.06.2010 - Brambory známé i neznámé

Mezi oblíbené přílohy nejenom v našem kraji určitě patří brambory. ...

05.03.2010 - Se šéfkuchařem u řezníka

Jak vybrat co nejlepší maso, který kus hovězího se bude ...

11.05.2018 - Naši vinaři přivážejí 57 medailí z New Yorku

Moravští a čeští vinaři uspěli na mezinárodní soutěži Great American ...

25.08.2011 - Pavel Tvaroh

Jmenuje se Pavel Tvaroh a je z Meziboří. Najít jeho ...

všechny nejčtenější články

REKLAMA

GastroTrend na e-mail

Přejete si zdarma zasílat novinky, články či zpravodajství GastroTrendu na Váš e-mail? Vyplňte, prosím, následující údaje.

(zasílání lze kdykoliv odhlásit)


Jméno:
Příjmení:
E-mail:
 
Copyright © 2008 - 2018 LEONN promotion s.r.o. | Publikování obsahu bez písemného souhlasu vydavatele je zakázáno.