GastroTrend

GastroTrend - odborný portál pro gastronomii
Dnes je 20.04.2024, svátek má Marcela
GastroTrend

banner

 

RUBRIKY/ČLÁNKY » ALKOHOLICKÉ NÁPOJE

Králem večírků je šampaňské

 

 

ilustracni fotoBěhem celého roku slavíme nejrůznější životní události a osobní či pracovní úspěchy. Současné podzimní a nadcházející zimní období nabídku slavnostních příležitostí ještě rozšiřují, a to v podobě firemních nebo společenských večírků či bujaré oslavy příchodu nového roku.


Při nejrůznějších celoročních společenských událostech si zpravidla připíjíme šampaňským. Další konzumace alkoholických nápojů se pak odvíjí od jednotlivých preferencí a hlavně chutí každého z nás. Na oslavách najdete nejrůznější druhy vína, piva a míchaných nápojů, jejichž základem jsou zpravidla destiláty v kombinaci s nealkoholickým nápojem.


Jan Martiník, barman, z Cloud 9 Sky bar & lounge, který se nachází v pražském hotelu Hilton, přichází s originálními tipy na míchané nápoje, jejichž základem je šampaňské, které vládne všem večírkům.


01 Star Dust

je příkladem rozmachu molekulární gastronomie, která přichází do barmanství. Koktejl je vytvořen jako twistovaná verze slavného Kir Royale. V naší verzi jsme použili Creme de Cassis v jiném skupenství, než jak ho známe v lahvi za barem, a tím jsou perly.


Složení: Perly Creme de Cassis, šampaňské brut


Postup: Do vychlazené flétny vložíme jednu barovou lžičku perel, dovršíme šampaňským.


02 Sensation

je oblíbený jak u dam, tak u pánů, kteří mají rádi koktejly z šampaňského. Osvěžující drink, který se hodí na každou party.


Složení: Čerstvé ostružiny, 2cl Chambordu, šampaňské brut


Postup: Vychladíme flétnu a plechovou část boston šejkru. V druhém šejkru rozdrtíme ostružiny, nadávkujeme Chambord a vyšejkrujeme. Scedíme metodou double strain do námi vychlazené další části, která už je vychlazená a bez ledu. Přilijeme šampaňské a vše budeme přelévat z jedné nádoby do druhé, aby se nám šampaňské krásně spojilo s ostružinami a likérem. Přímo pak nalijeme do vychlazené flétny. Zdobíme čerstvými ostružinami a probuzenou snítkou máty.


03 Raspberry Royale


Tento koktejl je obzvlášť oblíben u žen, které preferují sladší koktejly v kombinaci šampaňského a čerstvého ovoce. Je to malinová bomba doplněná o výborné růžové šampaňské.


Složení: Čerstvé maliny, 2cl Bacardi 8y, 2cl Chambordu, 1cl malinového sirupu, šampaňské Rosé


Postup: V šejkru rozdrtíme čerstvé maliny, přidáme 2cl rumu Bacardi 8y, 2cl Chambordu a 1cl malinového sirupu. Vše důkladně vyšejkrujeme a scedíme double strain do předem vychlazeného gobletu. Dolijeme růžovým šampaňským. Ozdobíme špízem z probuzené máty a čerstvých malin.

 

 

Zdroj: www.ihned.cz

 

 

 
zpětzpět  tisktisk  poslat e-mailem

24.11.2011 - 06:24:56

ALKOHOLICKÉ NÁPOJE
REKLAMA

banner

Nejčtenější články

22.01.2009 - Hotels.com: Pokles cen v hotelech o 3 procenta

Po celém světě během tohoto léta klesly průměrné ceny za ...

12.03.2009 - Dynybyl Hot Cup 2009

V honosném hotelu Art Deco Imperiál, z jehož zdí dýchá ...

05.03.2010 - Se šéfkuchařem u řezníka

Jak vybrat co nejlepší maso, který kus hovězího se bude ...

26.12.2009 - Víno - otázky a odpovědi

Při jaké teplotě skladovat víno?   Co je to fortifikované víno?   ...

05.06.2009 - Nově diskutované předpisy pro solária

V listopadu 2008 se otevřely brány veletržního areálu v Kolíně ...

všechny nejčtenější články

REKLAMA

GastroTrend na e-mail

Přejete si zdarma zasílat novinky, články či zpravodajství GastroTrendu na Váš e-mail? Vyplňte, prosím, následující údaje.

(zasílání lze kdykoliv odhlásit)


Jméno:
Příjmení:
E-mail:
 
Copyright © 2008 - 2024 LEONN promotion s.r.o. | Publikování obsahu bez písemného souhlasu vydavatele je zakázáno.