GastroTrend

GastroTrend - odborný portál pro gastronomii
Dnes je 25.04.2024, svátek má Marek
GastroTrend

banner

 

RUBRIKY/ČLÁNKY » ALKOHOLICKÉ NÁPOJE

Bacardi 8 let - perla mezi rumy

 

 

Bacardi 8 let – perla mezi rumyBacardi 8 let se řadí mezi nejkvalitnější karibské rumy. Zraje v malých soudcích z bílého dubu po dobu nejméně 8 let, což prozrazuje právě jeho název. Původně byl připravován pouze pro rodinné příslušníky rodiny Bacardi a jejich přátele. Postupem času byl uveden i na běžný trh a je určen tomu, kdo preferuje opravdovou kvalitu.


Bacardi 8 výhodně koupit je uznáván pro jeho jedinečné chuťové vlastnosti. Vyhledávají ho všichni milovníci kvalitních rumů, zvláště pak opravdoví znalci, kteří preferují jejich samotnou konzumaci a umí si je vychutnat po malých doušcích. Zraje minimálně po dobu 8 let v malých soudcích z bílého dubu. Výsledkem je jeden z nejjemnějších rumů na světě. Bacardi 8 let výhodně koupit je znamenitě aromatický, bohaté chuti, obsah alkoholu činí 40 % a doporučená maloobchodní cena za lahev o objemu 0,7 l je 599 Kč bez DPH (719 Kč včetně DPH). Zakoupit jej můžete v síti Makro nebo ve většině velkoobchodů.


Zajímavosti o rodině Bacardi


Prvním majitelem a zároveň zakladatelem Bacardi byl Don Facundo Bacardi, který v roce 1862 zakoupil první destilérku ve městě Santiago de Cuba. Tento výjimečný muž byl zároveň průkopníkem v oboru - jako první použil filtraci přes dřevěné uhlí. Tato metoda dodnes dodává jemnost prémiovým alkoholům z celého světa, a to nejen rumům. Rodina svoji firmu řadu let rozvíjela, inovovala a věnovala velké úsilí tomu, aby prosperovala a vyráběla ten nejkvalitnější destilát. V roce 1960 po politickém převratu byl ovšem veškerý majetek jejich společnosti na Kubě zkonfiskován, a to bez jakékoli finanční kompenzace. Nebyla to ale jediná nepříjemnost, se kterou se Bacardiové museli v historii vypořádat. Během osmi generací zažili příslušníci této rodiny mimo jiné tři státní převraty, tři velká zemětřesení, téměř padesát let vyhnanství, šest let pod vojenskou okupací na Kubě, čtrnáct let občanské války, čtyři zničující požáry vlastních destilérek a mnoho dalších událostí. Díky síle, odhodlání a nadšení pro výrobu rumu všechny nástrahy překonali a dnes je Bacardi nejprodávanějším rumem na světě!

 

 
zpětzpět  tisktisk  poslat e-mailem

17.01.2012 - 13:41:06

ALKOHOLICKÉ NÁPOJE
REKLAMA

banner

Nejčtenější články

22.01.2009 - Hotels.com: Pokles cen v hotelech o 3 procenta

Po celém světě během tohoto léta klesly průměrné ceny za ...

12.03.2009 - Dynybyl Hot Cup 2009

V honosném hotelu Art Deco Imperiál, z jehož zdí dýchá ...

05.03.2010 - Se šéfkuchařem u řezníka

Jak vybrat co nejlepší maso, který kus hovězího se bude ...

28.01.2009 - Život je krásný

Rialto není jen slavný most v Benátkách, ale i prvotřídní ...

26.12.2009 - Víno - otázky a odpovědi

Při jaké teplotě skladovat víno?   Co je to fortifikované víno?   ...

všechny nejčtenější články

REKLAMA

GastroTrend na e-mail

Přejete si zdarma zasílat novinky, články či zpravodajství GastroTrendu na Váš e-mail? Vyplňte, prosím, následující údaje.

(zasílání lze kdykoliv odhlásit)


Jméno:
Příjmení:
E-mail:
 
Copyright © 2008 - 2024 LEONN promotion s.r.o. | Publikování obsahu bez písemného souhlasu vydavatele je zakázáno.