GastroTrend

GastroTrend - odborný portál pro gastronomii
Dnes je 20.04.2024, svátek má Marcela
GastroTrend

banner

 

RUBRIKY/ČLÁNKY » ALKOHOLICKÉ NÁPOJE

Nejprodávanějšímu rumu na světě je již 150 let

 

 

bacardi_prvni_destilerkaSpolečnost Bacardi Limited, největší světový výrobce destilátů v soukromém vlastnictví, slaví 150. výročí svého vzniku.


Společnost Bacardi byla založena 4. února 1862 ve městě Santiago de Cuba, když don Facundo Bacardi zakoupil malou palírnu. Po letech experimentování rozšířil výrobní proces o kroky, které nikdy předtím součástí výroby rumu nebyly, a způsobil tím v odvětví destilátů převratné změny. Vybral vysoce kvalitní finální třtinovou melasu, izoloval speciální kmen kvasinek (používaný dodnes), své rumy filtroval, nechával zrát v sudech z amerického bílého dubu a potom je míchal. Vznikl tak jemný destilát dokonalé chuti, jenž se stal základem pro rum Superior, radikálně odlišný od tehdejší ostré „ohnivé vody". Byl to první luxusní rum na světě a rovněž první, který bylo možné míchat, což napomohlo rozvoji dnes tak populární koktejlové kultury. Vrcholně zruční Maestros de Ron (mistři míchání) se i nadále řídí stejnými přísnými požadavky, které stanovil don Facundo Bacardi přesně před 150 lety.


„Zápal a podnikatelský duch, jež můj prapraděd projevil v Santiagu de Cuba před půldruhým stoletím, daly vzniknout neobyčejnému rumu, který pak navždy změnil odvětví výroby destilátů," řekl Facundo L. Bacardi, předseda představenstva společnosti Bacardi Limited a člen páté generace rodu Bacardi. „Tyto vlastnosti jsou i nadále klíčem k našemu fenomenálnímu úspěchu a naší současné pozici nejoblíbenější značky rumu na světě. O jeho kvalitě svědčí také obrovský počet mezinárodních ocenění - k dnešnímu dni je jich přes 400."


„Už 150 let spojuje Bacardi lidi dohromady - jako rodina, firma i značka - prostřednictvím legendárních večírků a vynikajících koktejlů. Ať navštívíte kterýkoli bar, klub nebo restauraci prakticky kdekoli na světě, vliv, který má společnost Bacardi na odvětví destilátů, je naprosto zřejmý," uvedl Séamus McBride, prezident a výkonný ředitel společnosti Bacardi Limited. „Je neuvěřitelné, jak se společnost založená před 150 lety a v té době disponující jedinou značkou přeměnila ve třetího největšího výrobce destilátů na světě, se záviděníhodným portfoliem tak ikonických značek, jako jsou Grey Goose vodka, Bombay Sapphire gin, Dewar´s whisky, vermuty a sekty Martini, vodka Eristoff a tequila Cazadores."

 


bacardi_evolution_bottles2

 

Party po celém světě


Po celém světě jsou na oslavu 150. narozenin značky Bacardi pořádány večírky s účastí hudebníků, předních celebrit a dalších vlivných osobností, které spolu se zákazníky popřejí značce Bacardi všechno nejlepší. První večírek na oslavu 150. narozenin značky Bacardi proběhl již 28. ledna v Německu. Po něm 1. února následovala Kanada a od 4. února slaví Spojené státy, Evropa, Latinská Amerika, region Asie a Tichomoří a Střední východ. 4. února vzdal značce Bacardi hold i magazín Rolling Stone®. Ten připravil narozeninovou „superoslavu" v Indianapolisu den před „velkým zápasem" Super Bowl, nejdychtivěji očekávaným utkáním amerického fotbalu ve Spojených státech. Společnost Bacardi spolupracuje s celebritami a světovými osobnostmi, které v různých městech po celém světě pořádají vlastní akce, kde rumu Bacardi přejí všechno nejlepší.

 

 

Všude se slaví s legendárními koktejly z rumu Bacardi. Ačkoliv některé z nich vznikly před více než 100 lety, stále se řadí mezi nejpopulárnější koktejly na světě. Jsou jimi především Bacardi Cuba Libre (celosvětově nejoblíbenější koktejl, kterého se každodenně připraví přes šest milionů porcí), Bacardi Daiquirí, Bacardi Mojito a Bacardi Piña Colada. Od svého vzniku byl rum Bacardi součástí více než 365 miliard koktejlů. To znamená, že každou vteřinu každého dne se ve světě servíruje přes 200 koktejlů s rumem Bacardi.


foto_ron_bacardi_de_maestros_de_ron

 

Produkt nabízený v limitované edici


K uctění 150 let mistrovských schopností a řemeslného umění při výrobě rumu spojilo své mimořádné vlohy osm Maestros de Ron (mistři míchání) se všemi členy rodiny Bacardi a vytvořili výjimečný rum, který bude nabízen v limitované edici: Ron Bacardi de Maestros de Ron, Vintage, MMXII®. Jedná se o směs nejvybranějších rumů! Po dobu 20 let byly tyto rumy uloženy v dubových sudech a nakonec dozrály v sudech po šedesátiletém koňaku. Výsledná směs mimořádné kvality je nabízena v ručně foukaných půllitrových křišťálových karafách, zabalených v koženém pouzdru. Jeho maloobchodní cena činí 2 000 amerických dolarů. Počet je skutečně limitovaný, jelikož po celém světě je na vybraných mezinárodních letištích a v obchodech s luxusním zbožím k dostání pouze 400 karaf.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
zpětzpět  tisktisk  poslat e-mailem

08.02.2012 - 09:10:16

ALKOHOLICKÉ NÁPOJE
REKLAMA

banner

Nejčtenější články

22.01.2009 - Hotels.com: Pokles cen v hotelech o 3 procenta

Po celém světě během tohoto léta klesly průměrné ceny za ...

12.03.2009 - Dynybyl Hot Cup 2009

V honosném hotelu Art Deco Imperiál, z jehož zdí dýchá ...

05.03.2010 - Se šéfkuchařem u řezníka

Jak vybrat co nejlepší maso, který kus hovězího se bude ...

26.12.2009 - Víno - otázky a odpovědi

Při jaké teplotě skladovat víno?   Co je to fortifikované víno?   ...

05.06.2009 - Nově diskutované předpisy pro solária

V listopadu 2008 se otevřely brány veletržního areálu v Kolíně ...

všechny nejčtenější články

REKLAMA

GastroTrend na e-mail

Přejete si zdarma zasílat novinky, články či zpravodajství GastroTrendu na Váš e-mail? Vyplňte, prosím, následující údaje.

(zasílání lze kdykoliv odhlásit)


Jméno:
Příjmení:
E-mail:
 
Copyright © 2008 - 2024 LEONN promotion s.r.o. | Publikování obsahu bez písemného souhlasu vydavatele je zakázáno.