GastroTrend

GastroTrend - odborný portál pro gastronomii
Dnes je 19.04.2024, svátek má Rostislav
GastroTrend

banner

 

RUBRIKY/ČLÁNKY » ALKOHOLICKÉ NÁPOJE

Metaxa Master Costas Raptis poprvé v České Republice vypráví příběh Metaxy 12-ti hvězdičková

 

 

Metaxa Master Costas Raptis poprve v Ceske Republice vypravi pribeh Metaxy 12*Od založení značky Metaxa v roce 1888 je za její chuť a jemnost zodpovědný vždy daný Metaxa Master. Constantinos (Costas) Raptis je v pořadí teprve pátým tvůrcem a svému řemeslu se věnuje již 27 let. Je to právě on, kdo stojí za pokračováním a udržením typického charakteru Metaxy.
Costas Raptis, stejně jako jeho předchůdci, ovládá a střeží tajemství výběru, zrání a přesného poměru surovin, který dotváří jedinečnou jemnost Metaxy.


„Vždy jsem měl blízko k přírodě a o víno jsem se začal zajímat velmi brzy. Později jsem se mu věnoval i při studiu na univerzitě. Pro mě je vinná réva nejušlechtilejším darem přírody," komentuje Costas svoji vášeň. Při vytváření Metaxy pracuje nejen s vinným destilátem, muškátovými víny, ale také s bylinami a sušenými květy. Právě preciznost a perfektní znalost jednotlivých složek je nejcennějším uměním Metaxa Mastera a odlišuje jej od ostatních Master Blenderů.


V průběhu let se Costas Raptis podepsal pod řadou produktů značky, včetně Metaxa Private Reserve a nyní také Metaxa 12*, která symbolicky korunuje hvězdnou řadu. „Dvanácti-hvězda" za svou charakteristickou jemnost vděčí vyzrálým destilátům, nenapodobitelná chuť je pak přisuzována aromatickým muškátovým vínům, která se pěstují na ostrově Samos v Egejském moři. Tato stará ušlechtilá odrůda, oblíbená pro své výrazné aroma již od starověku, je pěstována na malých a často těžko přístupných terasovitých vinicích. Hrozny se i dnes ručně sbírají a obstarávají.


Je to právě Metaxa 12*, která odhaluje jedinečný talent Metaxa Mastera a jeho schopnost a odhodlání vždy nabídnout nejvyšší kvalitu. Vinný destilát zrající v dubových sudech po dobu 12 let a pečlivě vybrané hrozny muškátových vín propůjčují nápoji typický jantarový lesk, který v sobě zachycuje dotek řeckého slunce. Jiskrný a výrazný buket vytváří bohaté aroma sušených květů a středomořských bylin. Chuť je protkána lahodnými tóny čokolády a karamelu s náznakem pomerančové kůry.


Costas Raptis v květnu 2012 zavítal do České republiky vůbec poprvé, aby své hosty uvítal v prezidentském apartmá hotelu Mandarin Oriental. Pětihvězdičkový hotel v srdci Prahy snoubí prvotřídní současný design s původními architektonickými prvky tak, jako si Metaxa od roku 1888 díky umění Metaxa Masterů uchovává svou jedinečnou jemnost, která oslovuje stále nové generace.

 

 

 

 

 
zpětzpět  tisktisk  poslat e-mailem

08.06.2012 - 06:54:03

ALKOHOLICKÉ NÁPOJE
REKLAMA

banner

Nejčtenější články

22.01.2009 - Hotels.com: Pokles cen v hotelech o 3 procenta

Po celém světě během tohoto léta klesly průměrné ceny za ...

12.03.2009 - Dynybyl Hot Cup 2009

V honosném hotelu Art Deco Imperiál, z jehož zdí dýchá ...

05.03.2010 - Se šéfkuchařem u řezníka

Jak vybrat co nejlepší maso, který kus hovězího se bude ...

26.12.2009 - Víno - otázky a odpovědi

Při jaké teplotě skladovat víno?   Co je to fortifikované víno?   ...

05.06.2009 - Nově diskutované předpisy pro solária

V listopadu 2008 se otevřely brány veletržního areálu v Kolíně ...

všechny nejčtenější články

REKLAMA

GastroTrend na e-mail

Přejete si zdarma zasílat novinky, články či zpravodajství GastroTrendu na Váš e-mail? Vyplňte, prosím, následující údaje.

(zasílání lze kdykoliv odhlásit)


Jméno:
Příjmení:
E-mail:
 
Copyright © 2008 - 2024 LEONN promotion s.r.o. | Publikování obsahu bez písemného souhlasu vydavatele je zakázáno.