GastroTrend

GastroTrend - odborný portál pro gastronomii
Dnes je 24.04.2024, svátek má Jiří
GastroTrend

banner

 

RUBRIKY/ČLÁNKY » ALKOHOLICKÉ NÁPOJE

 Jack Daniels bude mít novou výrobnu sudů v Alabamě, USA

 

 

Jack Daniels bude mit novou vyrobnu sudu v Alabame, USASpolečnost Brown-Forman v Louisville oznámila v půli června plány na novou výrobnu sudů. Důvodem je rostoucí celosvětová poptávka po Jack Daniels Tennessee Whiskey. Sudy jsou pro chuť i barvu Jacka zásadní, a proto se jim musí věnovat řádná pozornost. Výrobna by měla být uvedena do provozu v květnu 2014 a zajistit zaměstnání pro asi 200 lidí. Alabama nebyla vybrána náhodou...


Vzhledem k silnému růstu jednotlivých whiskey Jack Daniels v posledních letech se již téměř naplnila kapacita výrobny sudů v Louisville. Protože ta se ale nedá rozšířit, rozhodla se společnost Brown-Forman umístit svou druhou výrobnu do oblasti Decatur v Alabamě. Tím by se měla výroba sudů zdvojnásobit. Zahájení provozu se plánuje na květen 2014 a oblasti by měla přinést kolem 200 pracovních příležitostí.

 

„Kvalitní sudy jsou pro přípravu whiskey Jack Daniels nezbytným předpokladem, dalo by se říct důležitou ingrediencí. Jsou to víc než jen pouhé nádoby, odrážejí se jak na zabarvení tohoto lahodného moku, tak dotvářejí více než z poloviny jeho nezaměnitelnou chuť. Výroba dobrých sudů z bílého dubu zajistí výrobu dokonalé whiskey Jack Daniels," odůvodňuje Jeff Arnett, Jack Daniel Master Distiller, stavbu nové výrobny.


K Alabamě má společnost Jack Daniels historické vazby. Již na počátku 20. století, když vyschla řeka Tennessee, dlouho před americkou prohibicí, prováděl Jackův synovec Lem Motlow nezbytné operace pro přípravu whiskey v Birminghamu v Alabamě.

 

Jack Daniels

Jack Daniel, celým jménem Jasper Newton Daniel (1850-1911), byl již za svého života legendární postavou amerického lihovarnictví. Nezaměnitelnou image vtiskl i značce nejoblíbenější americké whiskey, která se stala symbolem nezávislého životního stylu. Jejím základem je pramenitá voda z jeskyň poblíž Lynchburgu bez obsahu železa, kvalitní kukuřice, ječmen a žito. Po destilaci tzv. Sour mash, když je destilát hotov, se nechává prokapat přes třímetrovou vrstvu dřevěného uhlí z javoru cukrodárného. Tento unikátní a velmi nákladný proces whiskey náležitě zjemní. Následně se stáčí do nových dubových sudů od vlastních bednářů a nechává uležet. Kombinací uhlí a cukrů získá whiskey jantarovou barvu a jedinečnou chuť. Aby Jack svou whiskey odlišil a lépe se mu převážela, začal ji přepravovat v originálních hranatých lahvích, které dnes tvoří součást žijící legendy této whiskey. Jack Daniels Tennessee Whiskey, tzv. Old No. 7 brand, je světově nejproslulejší a nejprodávanější americkou whiskey a druhou nejprodávanější whiskey na světě vůbec. Dalšími členy Jackovy rodiny jsou Gentleman Jack a Jack Daniels Single Barrel.

 

 
zpětzpět  tisktisk  poslat e-mailem

28.06.2012 - 13:41:47

ALKOHOLICKÉ NÁPOJE
REKLAMA

banner

Nejčtenější články

22.01.2009 - Hotels.com: Pokles cen v hotelech o 3 procenta

Po celém světě během tohoto léta klesly průměrné ceny za ...

12.03.2009 - Dynybyl Hot Cup 2009

V honosném hotelu Art Deco Imperiál, z jehož zdí dýchá ...

05.03.2010 - Se šéfkuchařem u řezníka

Jak vybrat co nejlepší maso, který kus hovězího se bude ...

26.12.2009 - Víno - otázky a odpovědi

Při jaké teplotě skladovat víno?   Co je to fortifikované víno?   ...

28.01.2009 - Život je krásný

Rialto není jen slavný most v Benátkách, ale i prvotřídní ...

všechny nejčtenější články

REKLAMA

GastroTrend na e-mail

Přejete si zdarma zasílat novinky, články či zpravodajství GastroTrendu na Váš e-mail? Vyplňte, prosím, následující údaje.

(zasílání lze kdykoliv odhlásit)


Jméno:
Příjmení:
E-mail:
 
Copyright © 2008 - 2024 LEONN promotion s.r.o. | Publikování obsahu bez písemného souhlasu vydavatele je zakázáno.