Karlovarská Becherovka reaguje na zákaz prodeje nápojů s obsahem alkoholu 20 a více procent. Odstartovala výrobu slabší verze Lemondu s 19% obsahem alkoholu. "Jakmile bude zákaz prodeje zrušen, vrátí se tradiční verze," tvrdí firma.
Karlovarská Becherovka zahájila v neděli ráno výrobu likéru Becherovka Lemond s obsahem alkoholu ve výši pouhých 19 %, což je o 1 % méně než původní produkt.
Současně firma zahájí okamžitě distribuci na český trh do maloobchodní sítě a také restaurací a barů. Becherovku "Lemond 19%" firma vyrobí v limitované edici.
Jakmile bude zákaz prodeje zrušen, do regálů a barů se vrátí tradiční „dvacetiprocentní" verze. Distribuce Becherovky Lemond s obsahem alkoholu 19 % začala okamžitě po výrobě.
V neděli se také vrátila ochutnávka Becherovky Lemond do prohlídky v rámci Jan Becher Muzea v centru Karlových Varů, a víkendoví návštěvníci tak byli prvními, kdo "nový" produkt ochutnal.
"Uvedení Becherovky Lemond 19% na trh je reakcí na současný plošný zákaz prodeje alkoholu 20 % a výše. Tento krok nám také umožňuje částečně zachovat provoz a tím práci pro naše zaměstnance, částečně kompenzovat další finanční ztráty a také pomoci našim zákazníkům - provozovatelům barů a restaurací, kteří jsou situací postiženi nejvíce," uvedl ředitel společnosti Anthony Schofield.
Podle výrobního ředitele společnosti Vladimíra Darebníka je chuť Lemondu s 19 % alkoholu stejná: "Provedli jsme několik testů a ochutnávek a je zřejmé, že vůně a chuť Lemondu zůstává snížením obsahu alkoholu o 1 % neměnná."
Becherovka Lemond je jediný produkt z portfolia karlovarské likérky, jehož obsah alkoholu se podle Darebnika dal snížit. "Toto řešení samozřejmě nelze aplikovat u Becherovky Original, jejíž receptura se za více než 205 let nezměnila," dodal výrobní ředitel.
Snížení obsahu alkoholu je podle zástupců Becherovky technologicky dosaženo změnou poměru alkoholu a ovocné složky v nápoji. Kromě chuti zůstává zachována také lahev a etiketa Lemondu, na ní se jen změnil údaj o obsahu alkoholu, který je zvýrazněn a odlišuje produkt od klasického Lemondu.
Zdroj: www.ihned.cz
Autor: Karel Tinl
24.09.2012 - 11:56:11
Po celém světě během tohoto léta klesly průměrné ceny za ...
Jak vybrat co nejlepší maso, který kus hovězího se bude ...
Při jaké teplotě skladovat víno? Co je to fortifikované víno? ...
V listopadu 2008 se otevřely brány veletržního areálu v Kolíně ...