GastroTrend

GastroTrend - odborný portál pro gastronomii
Dnes je 19.04.2024, svátek má Rostislav
GastroTrend

banner

 

RUBRIKY/ČLÁNKY » ALKOHOLICKÉ NÁPOJE

Becherovka opět rozjíždí výrobu. Připravila lehčí prohibiční likér Lemond 19 procent

 

 

ilustracni fotoKarlovarská Becherovka reaguje na zákaz prodeje nápojů s obsahem alkoholu 20 a více procent. Odstartovala výrobu slabší verze Lemondu s 19% obsahem alkoholu. "Jakmile bude zákaz prodeje zrušen, vrátí se tradiční verze," tvrdí firma.


Karlovarská Becherovka zahájila v neděli ráno výrobu likéru Becherovka Lemond s obsahem alkoholu ve výši pouhých 19 %, což je o 1 % méně než původní produkt.


Současně firma zahájí okamžitě distribuci na český trh do maloobchodní sítě a také restaurací a barů. Becherovku "Lemond 19%" firma vyrobí v limitované edici.

 

Jakmile bude zákaz prodeje zrušen, do regálů a barů se vrátí tradiční „dvacetiprocentní" verze. Distribuce Becherovky Lemond s obsahem alkoholu 19 % začala okamžitě po výrobě.


V neděli se také vrátila ochutnávka Becherovky Lemond do prohlídky v rámci Jan Becher Muzea v centru Karlových Varů, a víkendoví návštěvníci tak byli prvními, kdo "nový" produkt ochutnal.

 

"Uvedení Becherovky Lemond 19% na trh je reakcí na současný plošný zákaz prodeje alkoholu 20 % a výše. Tento krok nám také umožňuje částečně zachovat provoz a tím práci pro naše zaměstnance, částečně kompenzovat další finanční ztráty a také pomoci našim zákazníkům - provozovatelům barů a restaurací, kteří jsou situací postiženi nejvíce," uvedl ředitel společnosti Anthony Schofield.


Lemond je jediná šance Becherovky


Podle výrobního ředitele společnosti Vladimíra Darebníka je chuť Lemondu s 19 % alkoholu stejná: "Provedli jsme několik testů a ochutnávek a je zřejmé, že vůně a chuť Lemondu zůstává snížením obsahu alkoholu o 1 % neměnná."


Becherovka Lemond je jediný produkt z portfolia karlovarské likérky, jehož obsah alkoholu se podle Darebnika dal snížit. "Toto řešení samozřejmě nelze aplikovat u Becherovky Original, jejíž receptura se za více než 205 let nezměnila," dodal výrobní ředitel.


Snížení obsahu alkoholu je podle zástupců Becherovky technologicky dosaženo změnou poměru alkoholu a ovocné složky v nápoji. Kromě chuti zůstává zachována také lahev a etiketa Lemondu, na ní se jen změnil údaj o obsahu alkoholu, který je zvýrazněn a odlišuje produkt od klasického Lemondu.

 

 

Zdroj: www.ihned.cz

 

 

 

 
zpětzpět  tisktisk  poslat e-mailem

Autor: Karel Tinl
24.09.2012 - 11:56:11

ALKOHOLICKÉ NÁPOJE
REKLAMA

banner

Nejčtenější články

22.01.2009 - Hotels.com: Pokles cen v hotelech o 3 procenta

Po celém světě během tohoto léta klesly průměrné ceny za ...

12.03.2009 - Dynybyl Hot Cup 2009

V honosném hotelu Art Deco Imperiál, z jehož zdí dýchá ...

05.03.2010 - Se šéfkuchařem u řezníka

Jak vybrat co nejlepší maso, který kus hovězího se bude ...

26.12.2009 - Víno - otázky a odpovědi

Při jaké teplotě skladovat víno?   Co je to fortifikované víno?   ...

05.06.2009 - Nově diskutované předpisy pro solária

V listopadu 2008 se otevřely brány veletržního areálu v Kolíně ...

všechny nejčtenější články

REKLAMA

GastroTrend na e-mail

Přejete si zdarma zasílat novinky, články či zpravodajství GastroTrendu na Váš e-mail? Vyplňte, prosím, následující údaje.

(zasílání lze kdykoliv odhlásit)


Jméno:
Příjmení:
E-mail:
 
Copyright © 2008 - 2024 LEONN promotion s.r.o. | Publikování obsahu bez písemného souhlasu vydavatele je zakázáno.