GastroTrend

GastroTrend - odborný portál pro gastronomii
Dnes je 20.04.2024, svátek má Marcela
GastroTrend

banner

 

RUBRIKY/ČLÁNKY » ALKOHOLICKÉ NÁPOJE

Pražská vodka a Becherovka získaly ocenění v San Francisku

 

To, že se české lihoviny ve světě neztratí, potvrdily tuzemská Pražská vodka a Becherovka, které jako jediné značky z České republiky uspěly v soutěži San Francisco World Spirits Competition 2015. Z nejprestižnějšího amerického klání si Pražská vodka přivezla stříbrnou medaili, Becherovka získala bronzovou v kategorii bylinné likéry.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Patnáctý ročník soutěže San Francisco World Spirits Competition nabídl souboj 1580 vzorků destilátů z 66 zemí. Soutěžilo se v 90 kategoriích, o oceněních rozhodovala v rámci anonymního testování porota složená ze 41 profesionálů z celého světa. Ti v kategorii vodek ocenili stříbrnou medailí českou Pražskou vodku. „Máme z toho upřímnou radost. Toto ocenění totiž potvrdilo výsledky degustací, ve kterých nám Pražská Vodka dlouhodobě vycházela jako nejlepší. Těší nás, že její kvality si cení i v zahraničí,“ reaguje na ocenění manažer Pražské vodky Marek Žižkovský.

První ročník soutěže se uskutečnil v roce 2000, tehdy se v ní hodnotilo „pouze“ 292 vzorků. Od té doby počet účastníků rostl, což podle organizátorů ukazuje i na rozvoj trhu s tvrdým alkoholem. „V posledních patnácti letech jsme byli svědkem prudkého rozvoje segmentu lihovin, více se profilují například subkategorie na základě stáří či druhu alkoholu. Nacházíme se nyní ve strhujícím období pro podnikání v oblasti nápojů,“ říká zakladatel World Spirits Competition Anthony Dias Blue. Díky jeho úsilí získala sanfranciská soutěž pověst akce, jejíž výsledky reflektují aktuální trendy a oceňují ty nejkvalitnější produkty.

 

Pražská vodka: Ta naše

Je jiná, je jedinečná. Pečlivě vybraná zrna té nejlepší pšenice jsou základem vysoce kvalitního lihu. Ten se mnohanásobně destiluje v nejmodernějších destilačních kolonách. Dokonale čistá voda, která je zbavena veškerých nežádoucích látek, které mohou ovlivnit chuťové vlastnosti nápoje a tradiční výrobní proces. To vše je zárukou jemné vůně a lahodné chuti, kterou oceníte samotnou, s ledem nebo v míchaných nápojích. Doporučená cena: 169 Kč. 

 
zpětzpět  tisktisk  poslat e-mailem

08.05.2015 - 17:55:55



Diskuze k článku
Jméno*
Text*
Kontrola*: 4 plus 1 je
 

ALKOHOLICKÉ NÁPOJE
REKLAMA

banner

Nejčtenější články

22.01.2009 - Hotels.com: Pokles cen v hotelech o 3 procenta

Po celém světě během tohoto léta klesly průměrné ceny za ...

12.03.2009 - Dynybyl Hot Cup 2009

V honosném hotelu Art Deco Imperiál, z jehož zdí dýchá ...

05.03.2010 - Se šéfkuchařem u řezníka

Jak vybrat co nejlepší maso, který kus hovězího se bude ...

26.12.2009 - Víno - otázky a odpovědi

Při jaké teplotě skladovat víno?   Co je to fortifikované víno?   ...

05.06.2009 - Nově diskutované předpisy pro solária

V listopadu 2008 se otevřely brány veletržního areálu v Kolíně ...

všechny nejčtenější články

REKLAMA

GastroTrend na e-mail

Přejete si zdarma zasílat novinky, články či zpravodajství GastroTrendu na Váš e-mail? Vyplňte, prosím, následující údaje.

(zasílání lze kdykoliv odhlásit)


Jméno:
Příjmení:
E-mail:
 
Copyright © 2008 - 2024 LEONN promotion s.r.o. | Publikování obsahu bez písemného souhlasu vydavatele je zakázáno.