GastroTrend

GastroTrend - odborný portál pro gastronomii
Dnes je 19.04.2024, svátek má Rostislav
GastroTrend

banner

 

RUBRIKY/ČLÁNKY » ALKOHOLICKÉ NÁPOJE

Vychutnejte si s přáteli Bacardi Sixta koktejly

 

S příchodem léta nastává čas párty. Chystáte se s přáteli do baru na vaše oblíbené Mojito nebo Cuba Libre? Pokud jste příznivci originálů a vysoké kvality, tak máte jedinečnou příležitost vyzkoušet Bacardi Sixta koktejly. Jsou podávány v  maxi sklenici, ze které můžete brčkem popíjet nejen vy, ale také dalších 5 přátel a strávíte tak příjemný pohodový večer plný zábavy.

 

ilustrační foto

 

Bacardi bylo prvním rumem, který stal u zrodu legendárních koktejlů Mojito a Cuba Libre, které jsou již řadu let těmi nejoblíbenějšími míchanými drinky po celém světě. Letošní léto si oba osvěžující koktejly můžete vychutnat se svými přáteli také ve formě maxi drinků, jež jsou určeny pro 6 osob.

 

Kořeny Mojita sahají až do 16. století ke korzárovi Francisovi Draqueovi, který podobný koktejl dnešnímu Mojitu podával členům jeho posádky. Až vznik rumu Bacardi Superior umožnil přizpůsobení receptury tak, jak ji známe dnes a nápoj dostal název ze španělského slova mojar, které v překladu znamená zvlhčení. Nejstarší písemně zaznamenaná receptura koktejlu Mojito obsahuje rum Bacardi a pochází z roku 1931 z knihy „Cuban Cookery Book".

 

Drink Cuba Libre se zrodil na přelomu 19. a 20. století, v době střetů Spojených států a Španělska. Jednou odpoledne si skupina amerických vojáků vyšla na procházku do baru ve staré Havaně. Mladý poslíček Fausto Rodrigues posléze vyprávěl, jak do baru vstoupil kapitán a objednal si rum Bacardi a Coca-Colu s ledem a kouskem limetky. Nápoje smíchal a pil s takovou chutí, že si jeho kamarádi nechali od barmana připravit kapitánův drink i pro sebe. Ten se během chvilky stal oblíbený nejen mezi příslušníky americké armády, ale postupně se rozšířil po celém světě.

 

 

Příprava obou drinků je jednoduchá a časově nenáročná. Pokud dáváte přednost domácím party před návštěvou baru, můžete si koktejly připravit rovněž sami doma.

 

Recept na domácí přípravu originálního Mojita

 

Bacardi_Sixta_MojitoIngredience na přípravu jednoho koktejlu

  • 4 cl Bacardi Superior Rumu
  • 1/2 - 1 limetu
  • 2 lžičky třtinového cukru
  • 1 - 2 stonky máty
  • Sodu nebo perlivou vodu (např. Bonaqua)
  • Led

 

Do vysoké sklenice vložíme nakrájenou limetu a deset mátových lístků, přidáme třtinový cukr a lehce podrtíme. Sklenici naplníme ledem, přidáme 4 cl Bacardi Superior a dolijeme sodou. Poté promícháme a ozdobíme snítkou máty.

 

Tip: Mátové aroma probuďte tak, že s lístky v rukách před vhozením do sklenice lehce tlesknete.

 

Recept na domácí přípravu originálního Cuba Libre

 

Drink Cuba LibreIngredience na přípravu jednoho koktejlu

  • 4 cl Bacardi Superior Rum
  • 1 cl čerstvé limetové šťávy
  • 15 cl Coca-Cola
  • Limetka na ozdobu
  • Led

 

Vysokou sklenici typu long naplníme ledem, přidáme Bacardi Superior, zastříkneme šťávou z vymačkané limetky a dolijeme Coca-Colou. Na závěr lehce promícháme a ozdobíme limetkou.

 

 

 

 
zpětzpět  tisktisk  poslat e-mailem

21.06.2010 - 07:07:35



Diskuze k článku
Jméno*
Text*
Kontrola*: 7 plus 3 je
 

QadBX 10.01.2021 12:19:49
Medicine information leaflet. Drug Class. <a href="https://prednisone4u.top">cost of cheap prednisone</a> in the USA. All news about medication. Read now. <a href=https://gilsongoncalves.com.br/forum/topico/esocial-cartilha-de-procedimentos-escritorio-contabil-x-empresa-cliente/?part=49#postid-194893>Some trends of pills.</a> <a href=http://blog.qooza.hk/jay2465?eid=9399148&mute>Best about medicines.</a> <a href=http://www.lindner-essen.de/forum/viewtopic.php?f=3&t=2084787>Actual news about medicament.</a> 3f95173
ALKOHOLICKÉ NÁPOJE
REKLAMA

banner

Nejčtenější články

22.01.2009 - Hotels.com: Pokles cen v hotelech o 3 procenta

Po celém světě během tohoto léta klesly průměrné ceny za ...

12.03.2009 - Dynybyl Hot Cup 2009

V honosném hotelu Art Deco Imperiál, z jehož zdí dýchá ...

05.03.2010 - Se šéfkuchařem u řezníka

Jak vybrat co nejlepší maso, který kus hovězího se bude ...

26.12.2009 - Víno - otázky a odpovědi

Při jaké teplotě skladovat víno?   Co je to fortifikované víno?   ...

05.06.2009 - Nově diskutované předpisy pro solária

V listopadu 2008 se otevřely brány veletržního areálu v Kolíně ...

všechny nejčtenější články

REKLAMA

GastroTrend na e-mail

Přejete si zdarma zasílat novinky, články či zpravodajství GastroTrendu na Váš e-mail? Vyplňte, prosím, následující údaje.

(zasílání lze kdykoliv odhlásit)


Jméno:
Příjmení:
E-mail:
 
Copyright © 2008 - 2024 LEONN promotion s.r.o. | Publikování obsahu bez písemného souhlasu vydavatele je zakázáno.