GastroTrend

GastroTrend - odborný portál pro gastronomii
Dnes je 17.04.2024, svátek má Rudolf
GastroTrend

banner

 

RUBRIKY/ČLÁNKY » ALKOHOLICKÉ NÁPOJE

Letní osvěžení

 

Finlandia vodkaZákladní barmanská ingredience


Vodka je u barmanů nejoblíbenější koktejlovou ingrediencí. K mixlogii je vlastně přímo stvořena - kvalitní nápoj je bez jakéhokoliv zápachu, barvy a výrazné chuti. Možná i proto byla její konzumace po celém světě rozšířena nejen mezi šlechtou, ale také mezi nižšími vrstvami obyvatel už ve 14. století. Odjakživa se vyráběla z čistě přírodních ingrediencí - kukuřice, brambor, obilí. Tehdejší chuť vodky se ale samozřejmě s tou dnešní nedá srovnávat.


Finlandia Vodka  výhodně koupit- průzračně čisté osvěžení z ledovce


Finlandia Vodka se zrodila v roce 1970. Cílem jejích tvůrců bylo zavést do sortimentu prémiových vodek novou značku, a proto vytvořili právě Finlandii, která ztělesňovala vlastnosti jedné z nejčistších, nejchladnějších a nejvíce osvěžujících zemí na světě - Finska.


Kvalitní ingredience


Poloha Finska zajišťuje, že veškeré ingredience použité pro výrobu Finlandia Vodky budou disponovat tou nejvyšší možnou kvalitou a čistotou.


Ledovcová voda


Voda používaná při výrobě Finlandia Vodky je přirozeně filtrována přes ledovcovou morénu, která vznikla už v době ledové. Právě finská vodka vlastní chráněné pozemky, na nichž vyvěrají křišťálově čisté přírodní prameny, z nichž teče voda natolik kvalitní, že již nepotřebuje žádnou další filtraci nebo úpravu. Proč je voda pro výrobu vodky tak důležitá? Protože nápoj, který obsahuje 40 % alkoholu, tvoří voda z 60 %.


Šestiřadý ječmen


Druhou zásadní ingrediencí Finlandia Vodky výhodně koupit je šestiřadý ječmen. Ten je obecně považován za nejvybranější dostupné zrno, často využívané pro výrobu těch nejkvalitnějších a nejdražších whisky. Zdejší ječmen roste během dlouhých finských letních dnů a nocí, obsahuje vysokou koncentraci enzymů a nejnižší možný obsah přírodních mastných olejů, které ve větším množství způsobují pachuť a zápach mnoha vodek.

 

Nepřerušovaná destilace


Všechny suroviny pro výrobu Finlandia Vodky výhodně koupit pocházejí z Finska, a proto je zde i destilérka, v níž se celosvětově oblíbený nápoj vyrábí a plní do lahví. Stojí zde sedm pětadvacetimetrových destilačních kolon tvořících jedinou nepřerušovanou destilační jednotku, z níž vychází vodka tak čistá, že již nepotřebuje žádnou další filtraci.


Vodka v létě


V horkém létě je pro každého nejdůležitější osvěžení. „Vodka se pro letní volné dny výborně hodí. Přestože je to relativně silný destilát, v koktejlech není vůbec cítit a má vlastnost skvěle zchladit organismus. Samozřejmě se to s množstvím drinků nesmí přehnat, v teplých dnech doporučuji vypít dva drinky," říká barman Václav Vognar.

 


reklama:
reklama


Caipirosky


Letošní léto bude ve znamení Caipirosek. Možná už jste se s tímto ledovým drinkem na bázi vodky setkali, objednat si ho můžete v kterémkoliv baru, pokud máte doma drtič ledu, připravíte si ho snadno i sami. „Obrovskou výhodou Caipirosek je, že jsou na první pohled vždy stejné, ale jsou natolik variabilní, že mohou pokaždé chutnat jinak - záleží na tom, jakou ochucenou variantu Finlandia Vodky použijete," dodává Vognar.

 

Ano, na první pohled jsou skutečně všechny stejné - chladivá sklenice plná drceného ledu, limetek a čisté nebo ochucené Finlandia Vodky. Pojďte se s námi do tajů přípravy Caipirosek podívat...

 

Výchozí variantou Caipirosky připravenou z neochucené Finlandia Vodky doporučují barmani průzkumnou sondu mezi těmito osvěžujícími drinky začít. Připravíte ji velmi snadno:

 

CaipiroskaIngredience: 4 cl Finlandia Vodky výhodně koupit, ½ limety, 1 - 2 lžičky třtinového cukru, drcený led.
Příprava: do nižší sklenice nasypte polovinu limety nakrájenou na kousky a zasypte cukrem. Lehce vymačkejte drtítkem, až po okraj zasypte drceným ledem, přelijte Finlandia Vodkou a pěkně ode dna promíchejte. Led se bude do vodky pomalu rozpouštět, máte tak jistotu, že jej budete moci upíjet pomalu a po douškách vychutnávat.

 

 

 

LimepiroskaLimepiroska


Ingredience: 4 cl Finlandia Lime výhodně koupit, ½ limety, 1 - 2 lžičky třtinového cukru, drcený led.
Příprava: do nižší sklenice nasypte polovinu limety nakrájenou na kousky a zasypte cukrem. Lehce vymačkejte drtítkem, až po okraj zasypte drceným ledem, přelijte Finlandia Lime výhodně koupit a promíchejte.

 

 

 

 

 

Cranpiroska

Cranpiroska


Ingredience: 4 cl Finlandia Cranberry výhodně koupit, ½ limety, 1 - 2 lžičky třtinového cukru, drcený led.
Příprava: do nižší sklenice nasypte polovinu limety nakrájenou na kousky a zasypte cukrem. Lehce vymačkejte drtítkem, až po okraj zasypte drceným ledem, přelijte Finlandia Cranberry a promíchejte.


„Na párty se hodí divočejší varianta tohoto drinku, tzv. Burning Cranpiroska. Připravíte ji velmi snadno. Nejprve si připravte v podstatě dva kompletní drinky, jen bez vodky. Vodku určenou pro oba drinky nalijte do menší nerezové nádoby, tzv. džezvy, zahřejte a poté vodku zapalte. Zapálenou Finlandia Cranberry výhodně koupit přelévejte z jedné džezvy do druhé a pak nalijte rovnoměrně na drinky. Je to především show pro diváky, ale vy díky ní budete za hvězdu večera," radí Václav Vognar.

 

 

GreppiroskaGreppiroska


Ingredience: 4 cl Finlandia Grapefruit výhodně koupit, ½ limety, 1 - 2 lžičky třtinového cukru, drcený led.
Příprava: do nižší sklenice nasypte polovinu limety nakrájenou na kousky a zasypte cukrem. Lehce vymačkejte drtítkem, až po okraj zasypte drceným ledem, přelijte Finlandia Grapefruit výhodně koupit a promíchejte.

 

 

 

 

 


MangopiroskaMangopiroska


Ingredience: 4 cl Finlandia Mango výhodně koupit, ½ limety, 1 - 2 lžičky třtinového cukru, drcený led.
Příprava: do nižší sklenice nasypte polovinu limety nakrájenou na kousky a zasypte cukrem. Lehce vymačkejte drtítkem, až po okraj zasypte drceným ledem, přelijte Finlandia Mango výhodně koupit a promíchejte.

 

„Pokud chcete Mangopirosku trošku oživit, připravte ji s hruškovým džemem. Jednoduše přidejte 1 polévkovou lžíci hruškového džemu místo cukru, pomačkejte s limetami, zasypte drceným ledem a přidejte Finlandia Mango výhodně koupit ", radí Václav Vognar.

 

 

 

 

 

 
zpětzpět  tisktisk  poslat e-mailem

26.07.2010 - 10:30:43



Diskuze k článku
Jméno*
Text*
Kontrola*: 3 plus 9 je
 

ALKOHOLICKÉ NÁPOJE
REKLAMA

banner

Nejčtenější články

22.01.2009 - Hotels.com: Pokles cen v hotelech o 3 procenta

Po celém světě během tohoto léta klesly průměrné ceny za ...

12.03.2009 - Dynybyl Hot Cup 2009

V honosném hotelu Art Deco Imperiál, z jehož zdí dýchá ...

05.03.2010 - Se šéfkuchařem u řezníka

Jak vybrat co nejlepší maso, který kus hovězího se bude ...

26.12.2009 - Víno - otázky a odpovědi

Při jaké teplotě skladovat víno?   Co je to fortifikované víno?   ...

05.06.2009 - Nově diskutované předpisy pro solária

V listopadu 2008 se otevřely brány veletržního areálu v Kolíně ...

všechny nejčtenější články

REKLAMA

GastroTrend na e-mail

Přejete si zdarma zasílat novinky, články či zpravodajství GastroTrendu na Váš e-mail? Vyplňte, prosím, následující údaje.

(zasílání lze kdykoliv odhlásit)


Jméno:
Příjmení:
E-mail:
 
Copyright © 2008 - 2024 LEONN promotion s.r.o. | Publikování obsahu bez písemného souhlasu vydavatele je zakázáno.