GastroTrend

GastroTrend - odborný portál pro gastronomii
Dnes je 20.11.2018, svátek má Nikola
GastroTrend

banner

 

RUBRIKY/ČLÁNKY » ALKOHOLICKÉ NÁPOJE

Zisk nápojové skupiny Campari v pololetí stoupl o 15,2 procenta 


campari    Italské nápojové skupině Campari vzrostl za šest měsíců letošního roku čistý zisk o 15,2 procenta na 69,3 milionu eur (asi 1,7 miliardy Kč). Výsledky podpořil vysoký prodej, který vyrovnal i nárůst nákladů. Uvedla to společnost v dnešním prohlášení.

    Tržby za leden až červen stouply o 16,7 procenta na 515,7 milionu USD. Společnost rovněž těžila z loňské akvizice burbonu Wild Turkey, která byla největší akvizicí v historii firmy. Campari vyrábí přes 40 druhů lihovin, vína a nealkoholických nápojů, včetně hořkého červeného aperitivu stejného jména, vodky Skyy, anýzového likéru Ouzo a whisky GlenGrant a Old Smuggler.

    Prodej lihovin, které tvoří 76,9 procenta celkových tržeb Campari, stoupl o 24,2 procenta. Prodej vína se snížil o 1,3 procenta a prodej nealkoholických nápojů o 5,1 procenta. Víno má na celkových tržbách skupiny podíl 11,5 procenta a nealkoholické nápoje 10,5 procenta. Tržby z prodeje Campari stouply o 10,3 procenta.

    Podle jednotlivých regionů tržby v Itálii stouply o 2,2 procenta a v Evropě bez Itálie o 11,9 procenta. Itálie je největším trhem, na celkových tržbách má podíl 39,6 procenta. Prodej na americkém kontinentu vzrostl o 46,1 procenta, hlavně díky příznivému vývoji směnných kurzů a akvizici Wild Turkey. Tržby z prodeje ve zbývajících částech světa, včetně obchodů v bezcelních zónách, stouply o 9,6 procenta.
 
zpětzpět  tisktisk  poslat e-mailem

Autor: ČTK
05.08.2010 - 08:45:32



Diskuze k článku
Jméno*
Text*
Kontrola*: 3 plus 1 je
 

ALKOHOLICKÉ NÁPOJE
REKLAMA

banner

Nejčtenější články

14.06.2010 - Léto svádí k mámení

I když to venku na léto moc nevypadá, podle kalendáře ...

08.04.2010 - Stát zakázal prodej lihovin ve více než šestilitrovém balení

Vlastní kolek musejí mít nyní také malé "placatice", které dosud ...

04.06.2010 - Jak začít se sushi

Přinášíme osm rad pro všechny kdo se chtějí naučit dělat ...

05.03.2010 - Se šéfkuchařem u řezníka

Jak vybrat co nejlepší maso, který kus hovězího se bude ...

21.06.2010 - Brambory známé i neznámé

Mezi oblíbené přílohy nejenom v našem kraji určitě patří brambory. ...

všechny nejčtenější články

REKLAMA

GastroTrend na e-mail

Přejete si zdarma zasílat novinky, články či zpravodajství GastroTrendu na Váš e-mail? Vyplňte, prosím, následující údaje.

(zasílání lze kdykoliv odhlásit)


Jméno:
Příjmení:
E-mail:
 
Copyright © 2008 - 2018 LEONN promotion s.r.o. | Publikování obsahu bez písemného souhlasu vydavatele je zakázáno.