GastroTrend

GastroTrend - odborný portál pro gastronomii
Dnes je 17.11.2018, svátek má Mahulena
GastroTrend

banner

 

RUBRIKY/ČLÁNKY » ALKOHOLICKÉ NÁPOJE

Výrobci: 20 až 30 procent lihovin v ČR je vyrobeno načerno

 

Zhruba 20 až 30 procent v České republice prodaných lihovin je vyrobeno načerno, tedy bez odvedení spotřební daně na alkohol. Uvedla to dnes Unie výrobců lihovin (UVL) v reakci na článek serveru Aktuálně.cz. Podle něj je podíl nezdaněného alkoholu ještě vyšší a dosahuje padesáti procent. Stát si prý s miliardovými daňovými úniky není schopen poradit.

 

Výrobci: 20 až 30 procent lihovin v ČR je vyrobeno načerno


    Podle serveru, jemuž dávají výrobci zapravdu, nejčastěji podvodníci vyrábí lihoviny z denaturovaného lihu, na který se nevztahuje spotřební daň. Kryjí jim prý záda státní úředníci, policisté, celníci a zaměstnanci finančních úřadu, píše Aktuálně. Stát na daních prý okrádají také velké likérky, které kromě legální výroby alkoholu či jeho distribuce část své činnosti zaměřují na okrádání státu.


    Většina černě vypáleného alkoholu se vypije v restauracích, nemalá část pochází z pěstitelského pálení, uvedla unie. Podle Aktuálně.cz, odvolávajícího se na výsledky práce soukromých detektivů, které si prý najalo několik prestižních výrobců alkoholu, jež nárůst podvodů reálně ohrožuje, je stát daňovými úniky ročně okraden až o deset miliard korun.


    Podle unie způsobilo růst nelegálních palíren navýšení spotřební daně od začátku letošního roku z 265 korun na 285 korun za litr čistého alkoholu. "Také ekonomická realita dneška nahrává tomu, že mnozí spotřebitelé či obchodníci mohou vyhledávat co nejlevnější výrobky a možná represivní složky nemají dostatek finančních zdrojů na zajištění své činnosti," stojí v prohlášení unie.


    UVL prý podporuje všechny kroky státu vedoucí ke snížení podílu černého trhu, které by nejen zvýšilo příjmy státního rozpočtu, ale také "standardizovalo podnikatelské prostředí".

 

 

 

reklama:

 

Hlavní strana   Články od nejnovějšího   Aktuálně   Alkoholické nápoje   Pivo   Víno   Nealkoholické nápoje

 

Káva/Čaj  

Potraviny/Kuchyně  

Technologie/Zařízení   

Hotel/Wellness/Spa  

Restaurace/Inspirace  

Podnikání/Užitečné 

 

 

Akční nabídky

Nové výrobky

Publikace •

Recepty

Kalendář akcí

Inzerce •

Databáze dodavatelů Nápoják

                 

 

 

        

 

 
zpětzpět  tisktisk  poslat e-mailem

Autor: ČTK
13.04.2010 - 18:04:30



Diskuze k článku
Jméno*
Text*
Kontrola*: 1 plus 2 je
 

ALKOHOLICKÉ NÁPOJE
REKLAMA

banner

Nejčtenější články

14.06.2010 - Léto svádí k mámení

I když to venku na léto moc nevypadá, podle kalendáře ...

08.04.2010 - Stát zakázal prodej lihovin ve více než šestilitrovém balení

Vlastní kolek musejí mít nyní také malé "placatice", které dosud ...

04.06.2010 - Jak začít se sushi

Přinášíme osm rad pro všechny kdo se chtějí naučit dělat ...

21.06.2010 - Brambory známé i neznámé

Mezi oblíbené přílohy nejenom v našem kraji určitě patří brambory. ...

05.03.2010 - Se šéfkuchařem u řezníka

Jak vybrat co nejlepší maso, který kus hovězího se bude ...

všechny nejčtenější články

REKLAMA

GastroTrend na e-mail

Přejete si zdarma zasílat novinky, články či zpravodajství GastroTrendu na Váš e-mail? Vyplňte, prosím, následující údaje.

(zasílání lze kdykoliv odhlásit)


Jméno:
Příjmení:
E-mail:
 
Copyright © 2008 - 2018 LEONN promotion s.r.o. | Publikování obsahu bez písemného souhlasu vydavatele je zakázáno.