Tequila Casco Viejo jsou vyráběny 100% mexickou rodinnou společností Tequila Supremo, kterou pod původním názvem “La Arandina“ založil v Arandas v roce 1938 Don Jose Augustin Camarena. Tequily zde vyráběné pochází z Los Altos neboli vysočiny státu Jalisco, kde se nachází úrodná půda bohatá na železo. Rodina Camarenů patří mezi čtyři nejvýznamnější pěstitele Agáve v Mexiku. Společnost vlastní více než 1000 hektarů půdy, na kterých pěstuje více než tři miliony Agáve.
K vaření agáve používá Casa Tequilera Casco Viejo tradiční pece, které se skládají z jílu, cihel a dřeva. Vaří se zde 24 hodin a 24 hodin se nechává chladnout. Proces fermentace neboli kvašení probíhá v otevřených tancích bez dalšího zahřívání. Tanky mají obsah 24000 litrů a kvašení v nich trvá 72 až 96 hodin. Všechny tequily zde vyráběné podstupují dvojí destilaci na moderních nerezových destilačních zařízeních, aby bylo dosaženo jejich maximální čistoty a uchováno dostatečné aroma. Pro proces zrání jsou v Casa Tequilera Casco Viejo používány pouze americké dubové sudy o obsahu 200 litrů, u kterých je zajištěn ideální kontakt tequily se dřevem. Tequily se zde nechávají zrát 2–18 měsíců. Lahvování probíhá na nejmodernějších plnicích linkách, jejichž kapacita je 3000 kartonů tequily denně, a to přímo v destilerii.
Tequila Casco Viejo je 3. nejprodávanější tequilou v Mexiku a 5. nejprodávanější tequilou v celosvětovém měřítku.
23.02.2009 - 09:54:40
Po celém světě během tohoto léta klesly průměrné ceny za ...
Jak vybrat co nejlepší maso, který kus hovězího se bude ...
Při jaké teplotě skladovat víno? Co je to fortifikované víno? ...