GastroTrend

GastroTrend - odborný portál pro gastronomii
Dnes je 25.04.2024, svátek má Marek
GastroTrend

banner

 

RUBRIKY/ČLÁNKY » ALKOHOLICKÉ NÁPOJE

Co zaručeně pomáhá na kocovinu? Nejlepší přírodní lék je med, tvrdí vědci

 

 

foto: www.flickrZapomeňte na léky. Běžný včelí med odbourá alkohol přirozeným způsobem a nejlépe, doporučují britští vědci.

 

Vánoce a Nový rok jsou obdobím roku, k němuž krom sváteční nálady, dárků, oslav či petard patří také zvýšená konzumace alkoholu. A s ní se pravidelně objevují i více či méně zaručené recepty, jak se vypořádat s ranní kocovinou. S dalším letos přišli britští vědci, podle nichž je nejlepším přírodním prostředkem na zmírnění následků nemírného požití alkoholu - obyčejný včelí med.

 


Jak napsal list The Daily Telegraph, vědci z britské Královské chemické společnosti tvrdí, že fruktóza obsažená v medu je zásadní složkou, která pomáhá tělu odbourat alkohol.


Podle doktora Johna Emsleyho způsobuje kocovinu skutečnost, že se alkohol v těle mění na toxickou látku acetaldehyd. Lidské tělo může využít fruktózu, aby tuto látku přeměnilo na kyselinu octovou, která se v těle přirozeně spaluje. A pokud si ráno člověk dá med na toast, pak protikocovinové účinky ještě zvýší, protože dodá tělu draslík a sodík, které rovněž pomáhají se zpracováním alkoholu.


Emsley, který je autorem knihy Consumers Good Chemical Guide, ovšem dodal, že nejlepším lékem na kocovinu je stejně čas. Pokud ale chce člověk její dopady minimalizovat, pak by měl před předpokládanou konzumací vypít sklenici mléka, držet se čirých nápojů, jako je gin a před spaním vypít sklenici vody.

 

Zdroj: www.ihned.cz

 

 

 

 

 
zpětzpět  tisktisk  poslat e-mailem

Autor: ČTK, foto: www.flickr
27.12.2010 - 16:29:59

ALKOHOLICKÉ NÁPOJE
REKLAMA

banner

Nejčtenější články

22.01.2009 - Hotels.com: Pokles cen v hotelech o 3 procenta

Po celém světě během tohoto léta klesly průměrné ceny za ...

12.03.2009 - Dynybyl Hot Cup 2009

V honosném hotelu Art Deco Imperiál, z jehož zdí dýchá ...

05.03.2010 - Se šéfkuchařem u řezníka

Jak vybrat co nejlepší maso, který kus hovězího se bude ...

28.01.2009 - Život je krásný

Rialto není jen slavný most v Benátkách, ale i prvotřídní ...

26.12.2009 - Víno - otázky a odpovědi

Při jaké teplotě skladovat víno?   Co je to fortifikované víno?   ...

všechny nejčtenější články

REKLAMA

GastroTrend na e-mail

Přejete si zdarma zasílat novinky, články či zpravodajství GastroTrendu na Váš e-mail? Vyplňte, prosím, následující údaje.

(zasílání lze kdykoliv odhlásit)


Jméno:
Příjmení:
E-mail:
 
Copyright © 2008 - 2024 LEONN promotion s.r.o. | Publikování obsahu bez písemného souhlasu vydavatele je zakázáno.