GastroTrend

GastroTrend - odborný portál pro gastronomii
Dnes je 15.11.2018, svátek má Leopold
GastroTrend

banner

 

RUBRIKY/ČLÁNKY » ALKOHOLICKÉ NÁPOJE

Stock Plzeň-Božkov se připravuje na nového vlastníka. Zájem má britský obr Diageo

 

 

ilustracni fotoNejvětší globální výrobce tvrdého alkoholu chce za 804 milionů dolarů převzít Stocks Spirits Group. Konkurence je ale velká.

 

 

Největší středoevropský výrobce alkoholických nápojů Stock Spirits možná už teď studuje nabídku od britského konkurenta Diageo. Informaci bez upřesnění zdroje přinesly Sunday Times.

 

Britská firma chce podle zprávy za výrobce polské vodky Czysta de Luxe nabídnout 804 milionů dolarů (v přepočtu zhruba 14 miliard korun). Její mluvčí Stephen Doherty tuto zprávu odmítl komentovat. Stock Spirits působí ve Velké Británii, v USA, v České republice, v Chorvatsku, ve Slovinsku, na Slovensku, v Polsku a Itálii. V Česku ji patří největší tuzemské likérka v Plzni-Božkově. Ta zde vyrábí například značky Fernet Stock a Fernet Stock Citrus, Vodku Amundsen, tuzemský rum Božkov nebo Magistera.


Diageo chce expandovat


Nabídka Diagea je součástí plánu, jak expandovat na rozvíjející se trhy. Tento cíl si položil výkonný ředitel britského výrobce Paul Walsh. Diageo ale čelí vysoké konkurenci, o Stock Spirits mají totiž zájem i firmy Lion Capital, Apax Partners a Advent International.
Britská firma má chuť nakupovat. Minulý měsíc převzala za 1,3 miliardy dolarů tureckou likérnickou skupinu Mey Icki.

 

Zdroj: www.ihned.cz

 

 

 

 

 
zpětzpět  tisktisk  poslat e-mailem

Autor: Jan Strouhal
14.03.2011 - 22:39:57

ALKOHOLICKÉ NÁPOJE
REKLAMA

banner

Nejčtenější články

14.06.2010 - Léto svádí k mámení

I když to venku na léto moc nevypadá, podle kalendáře ...

08.04.2010 - Stát zakázal prodej lihovin ve více než šestilitrovém balení

Vlastní kolek musejí mít nyní také malé "placatice", které dosud ...

04.06.2010 - Jak začít se sushi

Přinášíme osm rad pro všechny kdo se chtějí naučit dělat ...

21.06.2010 - Brambory známé i neznámé

Mezi oblíbené přílohy nejenom v našem kraji určitě patří brambory. ...

05.03.2010 - Se šéfkuchařem u řezníka

Jak vybrat co nejlepší maso, který kus hovězího se bude ...

všechny nejčtenější články

REKLAMA

GastroTrend na e-mail

Přejete si zdarma zasílat novinky, články či zpravodajství GastroTrendu na Váš e-mail? Vyplňte, prosím, následující údaje.

(zasílání lze kdykoliv odhlásit)


Jméno:
Příjmení:
E-mail:
 
Copyright © 2008 - 2018 LEONN promotion s.r.o. | Publikování obsahu bez písemného souhlasu vydavatele je zakázáno.