GastroTrend

GastroTrend - odborný portál pro gastronomii
Dnes je 16.04.2024, svátek má Irena
GastroTrend

banner

 

RUBRIKY/ČLÁNKY » ALKOHOLICKÉ NÁPOJE

Návštěva Ambasadora Ludvíka XIII v Praze

 

 

 

Navsteva Ambasadora Ludvika XIII v Praze

Profesionálové z vybraných pražských podniků měli jedinečnou příležitost setkat se s ambasadorem nejluxusnějšího koňaku na světě, Rémy Martin Louis XIII.. Tento unikátní celosvětový projekt zamířil poprvé do České republiky.

 

 

 

Praha zažila historicky první návštěvu Patricka Mauritze, ambasadora Louise XIII., který se tomuto koňaku věnuje už 30 let. Na projektu spolupracuje společnost Remy Cointreau Czech Republic se třemi exkluzivními podniky; s Michelinskou restaurací Allegro ve Four Seasons, s elegantním klubem Cohiba Athmosphere a s restaurací v hotelu Zlatá Studna, který je podle serveru TripAdvisor.com nejlepším hotelem na světě pro rok 2010.

 

Jelikož Louis XIII. patří mezi naprostou špičku, vyžaduje i špičkový přístup. Školení bylo určeno pro profesionály daných restaurací a bylo rozděleno na dvě části. V první byl vyprávěn příběh tohoto unikátního koňaku a druhá část byla věnována praktickému předvedení rituálu servírování ukončeného degustací.  Vlastní školení bylo skvělým zážitkem, poutavým vyprávěním od člověka, který této ikoně zasvětil celý život.

 

 

 

Navsteva Ambasadora Ludvika XIII v Praze

 

Že se jedná o opravdu unikátní koňak, svědčí i to, že se poslední láhev koňaku Rémy Martin Louis XIII. Black Pearl na světě, určená k přímému prodeji, vydražila v roce 2007 v pražském hotelu za 360 tisíc korun. Louis XIII. se vyrábí se od roku 1874 a byl původně určen právě pro francouzský královský dvůr. Tento dokonalý koňak připravují čtyři generace „cellar masterů" z více než 1200 prvotřídních eaux-de-vie. Nejmladší z eaux-de-vie  je  40ti letý, ty nejstarší jsou pak až 100 let staré.

 

 

 

 

 

Navsteva Ambasadora Ludvika XIII v Praze

Pět hlavních bodů, které byl měl podle Patricka Mauritze správný someliér při představení královského pití svému hostu říct:

 

1.            Jedná se o nejlepší koňak na světě, jediný ve své kategorii

2.            Celé století v jedné lahvi

3.            Vyrobeno pouze z nejlepších hroznů z oblasti  Grande Champagne,                   Cognac

4.            Mistrovské souznění 1200 eaux-de-vie

5.            Lahev připravují 4 generace „cellar masterů"

 

 

 

 

 

 
zpětzpět  tisktisk  poslat e-mailem

23.03.2011 - 10:00:48

ALKOHOLICKÉ NÁPOJE
REKLAMA

banner

Nejčtenější články

22.01.2009 - Hotels.com: Pokles cen v hotelech o 3 procenta

Po celém světě během tohoto léta klesly průměrné ceny za ...

12.03.2009 - Dynybyl Hot Cup 2009

V honosném hotelu Art Deco Imperiál, z jehož zdí dýchá ...

05.03.2010 - Se šéfkuchařem u řezníka

Jak vybrat co nejlepší maso, který kus hovězího se bude ...

26.12.2009 - Víno - otázky a odpovědi

Při jaké teplotě skladovat víno?   Co je to fortifikované víno?   ...

05.06.2009 - Nově diskutované předpisy pro solária

V listopadu 2008 se otevřely brány veletržního areálu v Kolíně ...

všechny nejčtenější články

REKLAMA

GastroTrend na e-mail

Přejete si zdarma zasílat novinky, články či zpravodajství GastroTrendu na Váš e-mail? Vyplňte, prosím, následující údaje.

(zasílání lze kdykoliv odhlásit)


Jméno:
Příjmení:
E-mail:
 
Copyright © 2008 - 2024 LEONN promotion s.r.o. | Publikování obsahu bez písemného souhlasu vydavatele je zakázáno.