GastroTrend

GastroTrend - odborný portál pro gastronomii
Dnes je 19.04.2024, svátek má Rostislav
GastroTrend

banner

 

RUBRIKY/ČLÁNKY » ALKOHOLICKÉ NÁPOJE

Fever Tree

 

 

UPB - Fever Tree

Uběhlo 5 let od chvíle, kdy přišli zakladatelé Fevertree Limited Charles Rolls a Tim Warrillow s pádnou odpovědí na otázku, kterou si nedávno před tím sami položili. Ta otázka zněla asi takto: Proč bychom si měli chuť skvělých premiových destilátů ničit nekvalitními mixery, pokud si hodláme připravit prvotřídní long drink? Jejich odpovědí je řada soft drink mixerů Fever-Tree.


Čím to ale je, že se dnes miliony Fever-Tree mixerů prodávají ve 22 zemích světa a že je má v nabídce hned 6 z 10 nejlépe hodnocených restaurací světa? Je to především tvrdá práce a odhodlání zakladatelů přinést na trh do té doby chybějící kvalitu a neslevit z nároků na výrobu co možná nejrespektovanějšího přírodního produktu.


Tak vznikla řada mixerů Fever-Tree, která dnes čítá 8 položek a vyniká neoddiskutovatelnou kvalitou.

 

 

Proč bychom si měli chuť skvělých premiových destilátů ničit nekvalitními mixery, pokud si hodláme připravit prvotřídní long drink?  Charles Rolls a Tim Warrillow - Fevertree Ltd.

 

FEVER-TREE PREMIUM INDIAN TONIC WATER

Smícháním nejlepších přírodních olejů s pramenitou vodou a nejkvalitnějším chininem z fever tree jsme vytvořili vynikající, přírodní tonik s výjimečně čistou a osvěžující chutí a vůní, který je oslazen třtinovým cukrem. Chinin nejvyšší kvality je získáván v Kongu z kůry stromu Chinchona, hovorově Fever-Tree.


Uprostřed této, válkou rozpolcené africké země nerespektující zákony zůstala výroba chininu jedním z posledních prosperujících odvětví obchodu. Zde se nachází domov poslední existující plantáže původních fever tree stromů, jejihž kůra obsahuje až 8x více chyninu. Tento chynin je následně smíchán s pramenitou vodou a osmi přírodními příchutěmi, jako jsou například vzácné výtažky měsíčku a hořký pomeranč z Tanzanie. Velmi důležité také je, že do tohoto toniku nejsou přidávána žádná uměla sladidla, konzervanty ani dochucovadla. Fevertree Ltd. je jedinou společností vyrábějící nápoje, která navštěvuje a pracuje přímo s tímto pozoruhodným výrobcem. Kvalita zdejšího chyninu dodává čistou přírodní chuť, kterou se mixery Fever-Tree které ho obsahují odlišují od zbytku trhu.


Vysoce perlivý tonik, který obsahuje malé bublinky „šampaňského" pro jemnější chuť, je dodáván ve 200ml lahvičkách, což je ideální velikost pro dvojitý gin & tonik neobyčejné kvality.


Spolu s tímto tonikem je vyráběn ještě FEVER-TREE NATURALLY LIGHT INDIAN TONIC WATER, který má o 45% méně kalorií díky použití ovocného cukru a FEVER-TREE MEDITERRANNEAN TONIC, jež navíc obsahuje Citronový Timián a Rozmarýn ze severovýchodních svahů francouzské Provence, dvě z klíčových ingrediencí propůjčující Středozemnímu Toniku jeho unikátní květinové aroma. Tyto aromatické tóny, které nebyly nikdy dříve použity při výrobě toniku mají schopnost umocnit jemnou chuť skvělých vodek a ginů.

  

 

Fever-Tree Tonic Water

Fever-Tree je naprosto odlišný od klasických toniků - Má čistou, osvěžující chuť a je vyroben ze 100% přírodních přísad. BBC Good Food 

 

Dalšími členy rodiny Fever-Tree jsou FEVER-TREE GINGER BEER jež obsahuje čerstvý Zelený Zázvor z Pobřeží Slonoviny, Zázvor z jihoindického Chocinu a pálivý zázvor z Nigerie. Zelený Zázvor z Afriky dodávají majitelé zázvorových plantáží, kteří souhlasili s postavením destilačního zařízení výhradně pro Fever-Tree. Na tomto zařízení se destiluje zelený zázvor, který obsahuje jak Fever-Tree Ginger Beer, tak i Ginger Ale. Podobně jako při řezu do čerstvého kořene zázvoru - můžeme cítit zázvor s vůní limet a citrusů. Z jedné tuny čerstvého zázvoru, který se zpracovává a destiluje 1. den po sklizni, se získají 3kg čerstvého zázvorového oleje. Vyhledávaný Zázvor z jihu Indie dodává výslednému produktu bohaté "čokoládové" aroma a zázvor z Nigerie dodává potřebnou pikantnost.


Fever-Tree Ginger Beer je tedy plný pravého zázvoru, který se nejprve 24 hodin vaří ve vroucí vodě a který můžete dokonce i pouhým okem vidět uvnitř každé láhve. Je vyroben s použitím přírodních ovocných cukrů s redukovaným obsahem kalorií. Fever-Tree Ginger Beer je perfektní s vašim oblíbeným rumem v DarknStormy, vodkou v Moscow Mule, nebo jako vynikající Soft Drink sám o sobě.

 


Fever-Tree Ginger Beer - Excellence in Food & Drink Awards 2009 - "The Best Soft Drink"

 

 

Fever-Tree Ginger Beer "Nealkoholický úspěch roku 2010"  News of the World

                                                                                                                

FEVER-TREE GINGER ALE obsahuje stejné druhy zázvoru jako Ginger Beer, ale je vyroben smícháním jejich olejů s ovocným cukrem a čistou pramenitou vodou. Vyznačuje se jemnou chutí a karamelovou zbarvou. Je tak lahodný, že autoři zabývající se whisky říkají, že je tady konečně Ginger Ale, který je možno doporučit jako společníka skvělých produktů.


FEVER-TREE BITTER LEMON je vyroben z opravdových sicilských citronů, přírodních ingrediencí a troškou přírodního chininu. Je skvělý v kombinaci s Vodkou, nebo samotný jako výborné nealko.


FEVER-TREE LEMONADE
Čistá perlivá limonáda obsahující šťávy ze sicilských citronů. Vyzkoušejte s Pimms, Vodkou, nebo v jakémkoli long drinku kde čistá limonáda prodlouží zážitek.


FEVER-TREE SODA WATER
Jemná pramenitá voda, bikarbonát sody a vysoká úroveň karbonace. Zkrátka ideální soda která pomůže uvolnit nejlepší chuťové tóny prvotřídních whisky.

 

 

 

Ochutnejte i vy, co je dnes mezi mnohými barmany prvotřídních světových koktejl barů a majiteli luxusních restaurací poměrně jasnou volbou mezi nealko soft drinky. Kdo neochutná, neuvěří.

                                                                                                                              Jakub Janeček a Jiří Rabel- UPB

 

 

 
zpětzpět  tisktisk  poslat e-mailem

31.05.2011 - 09:15:27

ALKOHOLICKÉ NÁPOJE
REKLAMA

banner

Nejčtenější články

22.01.2009 - Hotels.com: Pokles cen v hotelech o 3 procenta

Po celém světě během tohoto léta klesly průměrné ceny za ...

12.03.2009 - Dynybyl Hot Cup 2009

V honosném hotelu Art Deco Imperiál, z jehož zdí dýchá ...

05.03.2010 - Se šéfkuchařem u řezníka

Jak vybrat co nejlepší maso, který kus hovězího se bude ...

26.12.2009 - Víno - otázky a odpovědi

Při jaké teplotě skladovat víno?   Co je to fortifikované víno?   ...

05.06.2009 - Nově diskutované předpisy pro solária

V listopadu 2008 se otevřely brány veletržního areálu v Kolíně ...

všechny nejčtenější články

REKLAMA

GastroTrend na e-mail

Přejete si zdarma zasílat novinky, články či zpravodajství GastroTrendu na Váš e-mail? Vyplňte, prosím, následující údaje.

(zasílání lze kdykoliv odhlásit)


Jméno:
Příjmení:
E-mail:
 
Copyright © 2008 - 2024 LEONN promotion s.r.o. | Publikování obsahu bez písemného souhlasu vydavatele je zakázáno.