GastroTrend

GastroTrend - odborný portál pro gastronomii
Dnes je 25.04.2024, svátek má Marek
GastroTrend

banner

 

RUBRIKY/ČLÁNKY » ALKOHOLICKÉ NÁPOJE

Russian Standard Vodka

 

 

Russian Standard logoZapomeňte na mužiky

 

Vodka se dlouho považovala za nástroj levného opití a těžké kocoviny. Kdo hledal ve sklenici něco, co má styl a třídu, hledal jinde - a rozhodně se koukal spíš na Západ, než na Východ. Jenže vodka už dávno není nápoj carských mužíků a sovětských aparátčíků, Svět vodky se změnil tak, jako se změnilo její rodiště. A vodka Russian Standard je toho příkladem.

 

 

Luxusní export


Jsme zvyklí, že do Ruska míří luxusní importy z celého světa, ale na to, jaký ruský import je čistě luxusní komodita, bychom si asi nevzpomněli. Od Ruska se prostě luxusní export nějak nečeká. Jenže ruský trh se skutečně změnil - a hodně věcí se změnilo s ním. Když v roce 1998 představil ruský finančník Rustam Tariko svou nejnovější investici, značku vodky Russian Standard, věděl, co dělá. Do té doby totiž neexistovala prémiová vodka, která by se vyráběla v Rusku a výhradně z lokálních surovin. A z Russian Standard Original se stal okamžitě hit v luxusních barech od New Yorku po Tokio.

 

 

Mendělejev ve věku nanorobotů


Při hledání odpovědi na to, jaká by měla být ta správná receptura vodky, se Tarikův tým uchýlili k archivům carského dvora. Právě na jeho objednávku totiž v roce 1894 Dimitrij Mendělejev vyvinul optimální recepturu výroby vodky, která pak platila jako standard. Sovětské Rusko ale jeho normu převálcovalo, a dokud ji znovuobjevila značka Russian Standard, málokdo věděl, že kdy existovala. Ale kdo Russian Standard ochutná, pochopí, že na ní není důvod nic měnit ani ve věku nanorobotů.

 

 

tovarnaKosmická vodka


Destilerie Russian Standard víc vesmírné středisko než továrnu, a to nejen zvenku - v útrobách se ukrývají výrobní technologie za stamilióny a pracují tu experti z celého světa. Zařízení, ze kterého proudí do světa noblesní destilát, se považuje za nejmodernější, nejlépe vybavenou továrnu na alkohol na planetě. Vyrábí se tu tři linie - Orignial, Platinum a Imperia. Každá je trochu jiná a každá je určená pro trochu jinou příležitost, ale všechny vznikají tak, aby ani mililitr zdejší vodky, které se dotknou rtů jakéhokoliv konzumenta na světě, nepoškodil reputaci, kterou si Russian Standard vybudoval: tekutý luxus současnosti.

 

 

Uhlí, stříbro a křišťál


U Russian Standard se klade úplně stejný důraz na technologie jako na kvalitu výchozích surovin a výroby. Všechny tři labely vznikají výhradně z nejlepší ozimé pšenice ruských stepí a ledovcové vody oblasti ladožského jezera, která se považuje za jednu z nejčistších vod světa. Russian Standard Original prochází čtyřnásobným filtračním procesem přes dřevěné uhlí; Russian Standard Platinum (tu potkáte hlavně ve vyhlášených koktejl-barech) se purifikuje o dva cykly navíc a přes stříbro, a nakonec ten největší klenot rodiny Russian Standard, Imperia, určená pro skutečné znalce ušlechtilých destilátů, je filtrována dokonce osmkrát a přes krystaly uralského křišťálu.

 

 

vodka russian standardZkuste to po golfu


Vodka, pokud si vyberete tu správnou, může v ušlechtilosti, jemnosti, rafinovanosti a chuti soutěžit s jakýmkoliv jiným speciálním destilátem světa. Zapomeňte na ukoptěnost života pod sovětskou hvězdou. Jak je vidět od Pebble Beach po Royal Sydney Golf Club, tak vodka, která splňuje skutečný, původní ruský standard, má místo i ve světě greenu. Zapomenout můžete i na stereotyp, že po ní bolí hlava: na toho, kdo si umí vodku vybrat a vychutnat, se to rozhodně nevztahuje.

 

 

 

 

 
zpětzpět  tisktisk  poslat e-mailem

31.05.2011 - 10:08:16

ALKOHOLICKÉ NÁPOJE
REKLAMA

banner

Nejčtenější články

22.01.2009 - Hotels.com: Pokles cen v hotelech o 3 procenta

Po celém světě během tohoto léta klesly průměrné ceny za ...

12.03.2009 - Dynybyl Hot Cup 2009

V honosném hotelu Art Deco Imperiál, z jehož zdí dýchá ...

05.03.2010 - Se šéfkuchařem u řezníka

Jak vybrat co nejlepší maso, který kus hovězího se bude ...

28.01.2009 - Život je krásný

Rialto není jen slavný most v Benátkách, ale i prvotřídní ...

26.12.2009 - Víno - otázky a odpovědi

Při jaké teplotě skladovat víno?   Co je to fortifikované víno?   ...

všechny nejčtenější články

REKLAMA

GastroTrend na e-mail

Přejete si zdarma zasílat novinky, články či zpravodajství GastroTrendu na Váš e-mail? Vyplňte, prosím, následující údaje.

(zasílání lze kdykoliv odhlásit)


Jméno:
Příjmení:
E-mail:
 
Copyright © 2008 - 2024 LEONN promotion s.r.o. | Publikování obsahu bez písemného souhlasu vydavatele je zakázáno.