GastroTrend

GastroTrend - odborný portál pro gastronomii
Dnes je 22.08.2018, svátek má Bohuslav
GastroTrend

banner

 

RUBRIKY/ČLÁNKY » ALKOHOLICKÉ NÁPOJE

Becherovka tajně stěhovala recept do nové továrny

 

ilustracni logoNedávno mohli obyvatelé Karlových Varů spatřit nezvyklý konvoj. V doprovodu Městské policie Karlovy Vary a osobní ochranky převážel provozní ředitel společnosti Jan Becher - Karlovarská Becherovka, a.s. Vladimír Darebník tajnou recepturu likéru Becherovka na nové místo v nedávno otevřené nové továrně v Karlových Varech - Bohaticích.

 

Firma již 203 let udržuje tuto recepturu v tajnosti a v současnosti k ní mají z firmy přístup jen dva lidé. Doposud byla ukryta ve staré továrně v centru města v trezoru v zakódované místnosti nazývané již od doby Becherů Drogikamr. Nově bude receptura uložena v nové moderní hale, kterou firma otevřela letos 23. června. Ostrý provoz se zde rozjede v září, a tak bylo třeba přemístit i recept. Nový závod je vybaven nejmodernějšími technologiemi, a proto i ochrana receptury bude na velmi vysoké úrovni. I v případě jakékoliv mimořádné události bude bezpečně chráněn.


„Pokud je Becherovka nazývána rodinným stříbrem České republiky, tak v rámci firmy můžeme za toto rodinné stříbro považovat právě její recepturu. Díky ní, její kvalitě a jedinečnosti, si Becherovka zachovala svoji oblibu dodnes. Považuji si proto za čest mít k receptuře přístup a jsem rád, že dnešní transport proběhl dobře," komentuje svoji dnešní netradiční pracovní povinnost Vladimír Darebník, provozní ředitel Jan Becher - Karlovarská Becherovka, a.s.

 
zpětzpět  tisktisk  poslat e-mailem

26.08.2010 - 07:03:28



Diskuze k článku
Jméno*
Text*
Kontrola*: 10 plus 3 je
 

ALKOHOLICKÉ NÁPOJE
REKLAMA

banner

Nejčtenější články

14.06.2010 - Léto svádí k mámení

I když to venku na léto moc nevypadá, podle kalendáře ...

20.08.2010 - Jak se loni dařilo pražským hotelům

Společnost Labartt Hospitality ve spolupráci s ...

21.01.2010 - Speciální a neobvyklá piva české provenience

Přes určitý pokles v posledním roce stále platí, že Česká republika ...

05.03.2010 - Se šéfkuchařem u řezníka

Jak vybrat co nejlepší maso, který kus hovězího se bude ...

14.04.2014 - Barman Milan Červenka ovládl Bohemia Sekt Cocktail Competition

Prestižní soutěž v barmanském a baristickém umění Grand Prix ...

všechny nejčtenější články

REKLAMA

GastroTrend na e-mail

Přejete si zdarma zasílat novinky, články či zpravodajství GastroTrendu na Váš e-mail? Vyplňte, prosím, následující údaje.

(zasílání lze kdykoliv odhlásit)


Jméno:
Příjmení:
E-mail:
 
Copyright © 2008 - 2018 LEONN promotion s.r.o. | Publikování obsahu bez písemného souhlasu vydavatele je zakázáno.