GastroTrend

GastroTrend - odborný portál pro gastronomii
Dnes je 20.04.2024, svátek má Marcela
GastroTrend

banner

 

RUBRIKY/ČLÁNKY » ALKOHOLICKÉ NÁPOJE

Bohemia Sekt letos zvýší vývoz vín, sektů a lihovin o dvě třetiny

 

 

ilustracni foto Výrazný nárůst exportu sektů, vín i lihovin hlásí letos největší česká vinařská skupina Bohemia Sekt. Podnik letos plánuje vyvézt do 15 zemí až dva miliony lahví, loni jic bylo 1,2 milionu. Vývoz všech druhů nápojů a růst spotřeby sektů v ČR jsou pro rozvoj společnosti tou největší šancí, řekl ČTK marketingový ředitel Martin Fousek. Podnik loni prodal 25,5 milionu lahví sektů, vín a lihovin, za něž utržil 1,5 miliardy korun.


"Sektem značky Bohemia Sekt Prestige si letos o silvestrovské půlnoci připijí lidé v 15 zemích světa, kam směřují také klidná vína a lihoviny," uvedl při dnešní nakládce dvou kamionů sektů do belgických obchodů a restaurací obchodní ředitel Petr Černý. Podle něj firma uzavřela nové kontrakty s významnými importéry a distributory v Nizozemsku, Finsku, Kanadě, Libanonu a Brazílie. Současně rozšířila portfolio sektů vyvážených do Ruska a Srbska. Podnik vyváží produkty do 15 zemí Evropy, západní Afriky (sekty do Ghany) a střední Ameriky (vodku do Panamy). Firma začala opět aktivně působit v Polsku a Slovinsku.


"Export vnímáme jako potenciál pro rozvoj firmy ve větším tempu, podobně jako růst spotřeby sektů v ČR. V lihovinách český trh zásadně neporoste a ve víně je hodně rozdrobený, protože je tam spousta značek i výrobců, takže nemůžeme čekat dvouciferné nárůsty," uvedl Fousek.


Ze dvou milionů vyvezených lahví bude polovinu tvořit řada vín Víno Mikulov "Motýl" na Slovensko. Na druhém místě budou sekty se statisíci lahvemi do 15 zemí. Dále firma uplatní na trhu Pražskou vodku, Nordic Ice vodku, fernet Black Widow a peprmintku.


Dva kamiony vánočních sektů do Belgie považuje Černý za velký úspěch. Bohemia Sekt tam vyváží už osm let. "Trh je velmi konkurenční a výrazně orientovaný na kvalitu. Zákazníci si vybírají z mnoha světových značek sektů a šampaňských. Bohemia Sekt Prestige si v přímé soutěži hlavně se španělskou Cavou a francouzskými Crémanty našel příznivce a jeho prodeje rostou," dodal. Podle Černého zajistily úspěchy sektu v Belgii také ocenění, která získal na renomovaných výstavách jako San Francisco International Wine Competition, Vinalies International Paříž, Vinitaly Verona a Decanter World Wine Awards Londýn.


Bohemia Sekt Prestige, se také aktuálně zařadil do tisíce nejlepších světových vín pro rok 2011. Ve francouzské publikaci 1000 Vins du Monde, která je stejně populární jako průvodce světovou gastronomií Michelin, je 35 produktů moravských a českých vinařů. ČR nikdy takový úspěch neměla. Svědčí to o rostoucí kvalitě a popularitě našich vín, řekl předseda rady Vinařského fondu Milan Venclík.

 

 

 
zpětzpět  tisktisk  poslat e-mailem

Autor: ČTK
17.12.2010 - 09:46:31

ALKOHOLICKÉ NÁPOJE
REKLAMA

banner

Nejčtenější články

22.01.2009 - Hotels.com: Pokles cen v hotelech o 3 procenta

Po celém světě během tohoto léta klesly průměrné ceny za ...

12.03.2009 - Dynybyl Hot Cup 2009

V honosném hotelu Art Deco Imperiál, z jehož zdí dýchá ...

05.03.2010 - Se šéfkuchařem u řezníka

Jak vybrat co nejlepší maso, který kus hovězího se bude ...

26.12.2009 - Víno - otázky a odpovědi

Při jaké teplotě skladovat víno?   Co je to fortifikované víno?   ...

05.06.2009 - Nově diskutované předpisy pro solária

V listopadu 2008 se otevřely brány veletržního areálu v Kolíně ...

všechny nejčtenější články

REKLAMA

GastroTrend na e-mail

Přejete si zdarma zasílat novinky, články či zpravodajství GastroTrendu na Váš e-mail? Vyplňte, prosím, následující údaje.

(zasílání lze kdykoliv odhlásit)


Jméno:
Příjmení:
E-mail:
 
Copyright © 2008 - 2024 LEONN promotion s.r.o. | Publikování obsahu bez písemného souhlasu vydavatele je zakázáno.