GastroTrend

GastroTrend - odborný portál pro gastronomii
Dnes je 25.04.2024, svátek má Marek
GastroTrend

banner

 

RUBRIKY/ČLÁNKY » ALKOHOLICKÉ NÁPOJE

Pražská vodka cup 2010

 


Pražská vodka cup 2010

Pražská vodka v srdci Prahy

 

„Ať žije Petřín" - tak tato slova známé písně si jistě zpívali všichni účastníci 4. ročníku barmanské soutěže PRAŽSKÁ VODKA CUP 2010, který se tentokrát konal pod širým nebem na terase Restaurantu Nebozízek. Pražský hrad v pozadí a rozkvetlý Petřín dodaly soutěži naprosto jedinečnou atmosféru, která strhla soutěžící i diváky.


Možná právě umístění soutěže do atraktivní lokality, ale především oblíbenost soutěže a míchání drinků z kvalitní české vodky bylo příčinou, že se na soutěž přihlásil rekordní počet barmanů včetně zahraničních. „Letošní počet zúčastněných barmanů z Čech, ale i např. ze Slovinska, Slovenska, Polska a Maďarska, je v porovnání s předchozími ročníky nejvyšší, což svědčí nejen o tom, že tuzemské barmanské soutěže získávají na kvalitě a mezinárodním věhlasu, ale také o zvýšeníprestiže CBA. A právě dobré jméno a image, jejichž budování jsmese svými kolegy věnovali mnoho času, se vyplatilo a troufám si říci, že dnes je CBA vnímána velmi pozitivně nejen mezi barmany, ale i mezilaickou veřejností." komentoval účast Aleš Svojanovský, prezident České barmanské asociace, která celou soutěž odborně garantovala.


Barmanské klání proběhlo již tradičně ve dvou kategoriích - CLASSIC a FLAIR. Základní, a tedy povinnou ingrediencí byla Pražská vodka. Další důležitou podmínkou účasti v soutěži byla originalita koktejlu s dosud nezveřejněnou recepturou. „Pražská vodka výhodně koupitpatří k předním značkám vodky v České republice. Z hlediska svých produktových charakteristik představuje moderní mezinárodní koncept prémiových lihovin - obsah alkoholu 40%, původ lihu pouze obilný líh, chuťově neutrální s čistou a jemnou vůní. Z tohoto důvodu je Pražská vodkavýhodně koupit velmi vhodná pro používání v gastronomii a zejména pak v míchaných nápojích." řekl Michal Panocha, brand manager společnosti PRAŽSKÁ VODKA výhodně koupit& DESTILÁTY, která byla hlavním partnerem soutěže.


Komise složená z odborníků CBA hodnotila vedle technické zdatnosti také zručnost, odbornost nebo správnou teplotu nápojů. Při bodovém hodnocení bylo nejdůležitějším měřítkem chuťové sladění jednotlivých ingrediencí, ale přihlíželo se také k celkovému dojmu a estetickým požadavkům.


Svoje umění předvedlo divákům i porotě 37 profesionálních barmanů v kategorii CLASSIC (tradiční příprava drinků). Na prvním místě se umístil Milan Tomiczek, 2. místo získal Michal Sekereš a 3. místo Michal Driml. V kategorii FLAIR své, mnohdy senzační akrobatické kousky, prezentovalo 11 barmanů, z nichž nejlepší byl Martin Vogeltanz, který bude reprezentovat Českou republiku na mistrovství světa v Singapuru v listopadu 2010, následován Lukášem Valou a Ondřejem Cempírkem. Průvodcem této části soutěže byla moderátorka Diana Kobzanová, která se netajila svou vášní k míchaným nápojům a odborným poradcem několikanásobný mistr České republiky ve free stylu, David Neumann.


Aby diváci, mezi nimiž nechyběli zahraniční turisté, nebyli jen pasivními pozorovateli dění na podiu, byla i pro ně připravena soutěž, tzv. „Pouring test" a také škola míchaných nápojů, kde si za pomoci mistra barmana zkusili namíchat osvěžující koktejl z Pražské vodky výhodně koupit.


Letošní ročník se díky zajímavé lokalitě, umění soutěžících a nakonec i hezkému počasí velice vydařil a nasadil tak vysokou laťku ročníkům příštím.

 

Receptury vítězných koktejlů


Vítězný koktejl Milana Tomiczka v kategorii CLASSIC nesl název „Meringue (Smetanový zákusek)".


Složení koktejlu: 2 cl Pražské vodky výhodně koupit, 3 cl Cacao likéru Monin, 3 cl smetany, 1 cl ananasového džusu výhodně koupit, 1 cl sirupu Monin Creme brulée.


Ozdoba: čokoláda, čokoládový topping

 

 

V kategorii FLAIR zvítězil koktejl Martina Vogeltanze s názvem "Pražské peprné jahůdky".


Složení koktejlu: 3 cl Pražské vodky výhodně koupit, 1 cl Cordial, 1,5 cl sirupu Monin Jahoda výhodně koupit, 3 cl jahodového nápoje Cappy, 1 kávová lžička balsamica, čerstvý pepř


Ozdoba: mango, jahoda, pepř

 

 
zpětzpět  tisktisk  poslat e-mailem

04.06.2010 - 07:41:39



Diskuze k článku
Jméno*
Text*
Kontrola*: 2 plus 2 je
 

ALKOHOLICKÉ NÁPOJE
REKLAMA

banner

Nejčtenější články

22.01.2009 - Hotels.com: Pokles cen v hotelech o 3 procenta

Po celém světě během tohoto léta klesly průměrné ceny za ...

12.03.2009 - Dynybyl Hot Cup 2009

V honosném hotelu Art Deco Imperiál, z jehož zdí dýchá ...

05.03.2010 - Se šéfkuchařem u řezníka

Jak vybrat co nejlepší maso, který kus hovězího se bude ...

28.01.2009 - Život je krásný

Rialto není jen slavný most v Benátkách, ale i prvotřídní ...

26.12.2009 - Víno - otázky a odpovědi

Při jaké teplotě skladovat víno?   Co je to fortifikované víno?   ...

všechny nejčtenější články

REKLAMA

GastroTrend na e-mail

Přejete si zdarma zasílat novinky, články či zpravodajství GastroTrendu na Váš e-mail? Vyplňte, prosím, následující údaje.

(zasílání lze kdykoliv odhlásit)


Jméno:
Příjmení:
E-mail:
 
Copyright © 2008 - 2024 LEONN promotion s.r.o. | Publikování obsahu bez písemného souhlasu vydavatele je zakázáno.