GastroTrend

GastroTrend - odborný portál pro gastronomii
Dnes je 23.01.2019, svátek má Zdeněk
GastroTrend

banner

 

RUBRIKY/ČLÁNKY » ALKOHOLICKÉ NÁPOJE

Zisk nápojové firmy Campari stoupl o 12,7 procenta

 

Campari foto: Flickr.com    Italské nápojové skupině Campari stoupl v prvním čtvrtletí letošního roku zisk před zdaněním o 12,7 procenta na 43,3 milionu eur (zhruba 1,1 miliardy Kč). K růstu podle prohlášení společnosti přispěl dobrý výkon u všech hlavních značek a na všech trzích a loňská akvizice burbonu Wild Turkey. Optimistická je společnost i ve výhledu na celý rok.


    Celkové tržby se zvýšily o 22,9 procenta na 233,6 milionu eur. Firma je známá hlavně hořkým červeným aperitivem stejného jména, nabízí však více než 40 značek lihovin, včetně vodky Skyy, anýzového likéru Ouzo a whisky GlenGrant a Old Smuggler.


    Tržby na americkém kontinentu ve čtvrtletí vyskočily o 66,5 procenta na 72,1 milionu eur. Prodej v Evropě bez Itálie se zvýšil o 18,9 procenta na 43,9 milionu eur. V Itálii obrat stoupl o 3,4 procenta na 104,2 milionu eur. Tržby z prodeje ve zbývajících částech světa, včetně bezcelních obchodů, vyskočily o 47,3 procenta.


    Prodej lihovin, které tvoří přes 76,2 procenta celkových tržeb Campari, stoupl o 33 procent. Prodej vína se zvýšil o 7,4 procenta a prodej nealkoholických nápojů o 6,1 procenta. Víno má na celkových tržbách skupiny podíl 11,1 procenta a nealkoholické nápoje 11,9 procenta. Tržby z prodeje Campari stouply o 20,8 procenta.

 
zpětzpět  tisktisk  poslat e-mailem

Autor: ČTK, foto: www.flickr.com
14.05.2010 - 17:33:16



Diskuze k článku
Jméno*
Text*
Kontrola*: 6 plus 5 je
 

ALKOHOLICKÉ NÁPOJE
REKLAMA

banner

Nejčtenější články

14.06.2010 - Léto svádí k mámení

I když to venku na léto moc nevypadá, podle kalendáře ...

02.07.2009 - Karlovy Vary - Thriller na kolonádě

Krize tvrdě dopadla na západočeské lázně. Jezdí do nich o ...

08.04.2010 - Stát zakázal prodej lihovin ve více než šestilitrovém balení

Vlastní kolek musejí mít nyní také malé "placatice", které dosud ...

05.03.2010 - Se šéfkuchařem u řezníka

Jak vybrat co nejlepší maso, který kus hovězího se bude ...

20.08.2010 - Jak se loni dařilo pražským hotelům

Společnost Labartt Hospitality ve spolupráci s ...

všechny nejčtenější články

REKLAMA

GastroTrend na e-mail

Přejete si zdarma zasílat novinky, články či zpravodajství GastroTrendu na Váš e-mail? Vyplňte, prosím, následující údaje.

(zasílání lze kdykoliv odhlásit)


Jméno:
Příjmení:
E-mail:
 
Copyright © 2008 - 2019 LEONN promotion s.r.o. | Publikování obsahu bez písemného souhlasu vydavatele je zakázáno.