GastroTrend

GastroTrend - odborný portál pro gastronomii
Dnes je 19.04.2024, svátek má Rostislav
GastroTrend

banner

 

RUBRIKY/ČLÁNKY » ALKOHOLICKÉ NÁPOJE

Bushmills zvolena nejlepší irskou whiskey - B2B


BushmillsIrská whiskey BushmillsTM má pádný důvod k oslavě. Triumfovala totiž na prestižní soutěži World Spirits Competition 2010 v kalifornském San Franciscu, kde získala titul Nejlepší irská whiskey. Již více než 400 let je whiskey vyráběná v Bushmills chloubou Irska a nabízí dokonale lahodnou, jemnou a chuťově zajímavou whiskey. Bushmills nyní posiluje své pozice i v České republice.

Ze San Francisca si letos Bushmills kromě cenného titulu Nejlepší irská whiskey přivezla ještě další zlatá ocenění. Bushmills 1608 získala dvě zlaté medaile a titul Nejlepší irská whiskey, Bushmills Black Bush byla oceněna také dvěma zlatými medailemi. Tři další zástupci, Bushmills Original, Bushmills 10letá jednosladová a Bushmills 16letá jednosladová whiskey se mohou pochlubit každá také zlatou medailí. Tento výkon činí z irské whiskey Bushmills jednu z mála značek lihovin na světě, kterým se podařilo získat takto jednoznačné vítězství v prestižní mezinárodní soutěži.

World Spirits Competition v San Franciscu je jednou z největších a nejuznávanějších soutěží lihovin na světě a účastní se jí více než tisíc značek z celého světa. Bushmills si odtud přivezla domů nejvyšší ocenění pro celou svou produktovou řadu. Sarah Miles, Bushmills Global Brand director, k úspěchu poznamenává: „Ocenění jsou dalším povrzením výjimečné kvality whiskey Bushmills. Umístění na špičce nejrychleji rostoucí kategorie destilátů je opravdu skvělý výsledek."

Vítězství v San Franciscu má o to větší váhu, že těsně následuje po letošním únorovém zisku dalších tří nejvyšších ocenění pro Bushmills v londýnské Whiskies Awards 2010. Zde byla Bushmills Black Bush vyhlášena jako nejlepší irská míchaná whiskey a Bushmills 16letá jednosladová whiskey se stala nejlepší irskou jednosladovou whiskey v kategorii stáří 13-20 let.

Za takovými úspěchy stojí samozřejmě dlouhodobá poctivá práce jedné z nejstarších funkčních palíren na světě, palírny Bushmills ve stejnojmenné vesničce v hrabství Antrim. Tam se již od roku 1608 vyrábí z vody místního jezera jedinečná irská whiskey Bushmills, kterou můžete ochutnat i vy. „Je to skvělý úspěch pro Bushmills. Myslíme si, že vyrábíme tu nejlepší irskou whiskey na světě, a je skvělé slyšet, že si to myslí i odborníci. Určitě v Bushmills pozvedneme sklenku na oslavu tohoto vítězství!" říká Colum Egan, vrchní destilér palírny Bushmills.

 

Doplňkové informace:

 

Představení produktových variant Bushmills a jejich ocenění


Bushmills 1608

 

Bushmills 1608 je limitovaná edice oslavující výročí 400 let od udělení licence k výrobě whiskey v Bushmills. Jedná se o třikrát destilovanou míchanou irskou whiskey s výjimečně vysokým obsahem sladu. Srdce celé směsi tvoří whiskey z krystalického sladu, která dodává Bushmills 1608 výjimečnou jemnost. V San Franciscu byla oceněna dvěma zlatými medailemi a navíc získala titul Nejlepší irská whiskey.

 

Bushmills Original

 

Základním kamenem rodiny produktů Bushmills je třikrát destilovaná směs sladové whiskey a lehčí irské obilné whiskey. Je to přístupná whiskey bohaté, vřelé chuti čerstvého ovoce a vanilky. Dozrává po několik let v ručně vyrobených dubových sudech tak, aby získala svou nezaměnitelnou jemnost, vůni a kvalitu známou po celém světě. V San Franciscu získala Bushmills Original zlatou medaili.

 

Bushmills Black Bush

 

Tato jedinečná směs má poutavou chuť a jméno, které této chuti odpovídá. Spojuje
se v ní mimořádně vysoké procento sladové whiskey Bushmills, jež zrála v sudech po sherry Oloroso, se sladkou, destilovanou obilnou whiskey. Tato unikátní receptura dává Black Bush její plné ovocné tóny a hluboký, intenzivní charakter, vyrovnaný jedinečnou hebkostí. Bushmills Black Bush si ze San Francisca přivezla dvě zlaté medaile a v Londýně byla vyhlášena jako nejlepší irská míchaná whiskey.


Bushmills Malt 10 Years Old (Bushmills 10letá jednosladová)

 

Tato whiskey je nefalšovaným ztělesněním všech tradic destilace v Bushmills. Po trojnásobné destilaci ze 100% sladového ječmene zajišťující neobyčejnou jemnost zraje tato whiskey uložena do dubových Oloroso sudů po sherry a americkém bourbonu nejméně deset let. Výsledkem je výrazná a zároveň jemná sladová whiskey s podtóny vanilky, medu a mléčné čokolády. Bushmills 10letá jednosladová whiskey získala v San Franciscu zlatou medaili.

 

Bushmills Malt 16 Years Old (Bushmills 16letá jednosladová)

 

Tato výrazná a elegantní sladová whiskey zraje ve třech typech dubových sudů po dobu nejméně šestnácti let. V prvé řadě v sudech po americkém bourbonu a Oloroso sudech po sherry. Poté ještě dozrává několik měsíců v sudech od portského vína. Tento unikátní proces dává whiskey výrazné tóny šťavnatého ovoce, ořechů a koření, a navíc ještě nádech rubínové červeně. Bushmills 16letá jednosladová whiskey byla v San Franciscu oceněna zlatou medailí a v Londýně zvolena za nejlepší irskou jednosladovou whiskey v kategorii stáří 13-20 let.

 

 

 
zpětzpět  tisktisk  poslat e-mailem

17.05.2010 - 10:00:53



Diskuze k článku
Jméno*
Text*
Kontrola*: 9 plus 5 je
 

ALKOHOLICKÉ NÁPOJE
REKLAMA

banner

Nejčtenější články

22.01.2009 - Hotels.com: Pokles cen v hotelech o 3 procenta

Po celém světě během tohoto léta klesly průměrné ceny za ...

12.03.2009 - Dynybyl Hot Cup 2009

V honosném hotelu Art Deco Imperiál, z jehož zdí dýchá ...

05.03.2010 - Se šéfkuchařem u řezníka

Jak vybrat co nejlepší maso, který kus hovězího se bude ...

26.12.2009 - Víno - otázky a odpovědi

Při jaké teplotě skladovat víno?   Co je to fortifikované víno?   ...

05.06.2009 - Nově diskutované předpisy pro solária

V listopadu 2008 se otevřely brány veletržního areálu v Kolíně ...

všechny nejčtenější články

REKLAMA

GastroTrend na e-mail

Přejete si zdarma zasílat novinky, články či zpravodajství GastroTrendu na Váš e-mail? Vyplňte, prosím, následující údaje.

(zasílání lze kdykoliv odhlásit)


Jméno:
Příjmení:
E-mail:
 
Copyright © 2008 - 2024 LEONN promotion s.r.o. | Publikování obsahu bez písemného souhlasu vydavatele je zakázáno.