GastroTrend

GastroTrend - odborný portál pro gastronomii
Dnes je 20.08.2018, svátek má Bernard
GastroTrend

banner

 

RUBRIKY/ČLÁNKY » VÍNO

Mistrem České republiky v rozeznávání vůní ve víně se stal poprvé muž

 

 


mistr_cr_v_rozeznavani_vuni_ve_vine_2011_-_jiri_slachVítězem už 3. Mistrovství České republiky v rozeznávání vůní ve víně se o víkendu v Mikulově stal Jiří Slach ze severních Čech, který tak sesadil z trůnu loňskou vítězku Adélu Hoffmannovou z Brna. Po dvou ročnících, kterým vládly ženy, dokázali i muži, že nejen něžné pohlaví vládne vytříbeným čichem.


Vítěz se moravským a českým vínům věnuje intenzivně více než pět let. Na Mistrovství se dopředu připravoval a účastnil se také všech předešlých ročníků. Do třetice to vyšlo a snaha byla korunována úspěchem.

Třetí ročník klání, které proběhlo v rámci Pálavského vinobraní 10. září 2011, přilákal nebývalou pozornost veřejnosti. Soutěže samotné se zúčastnilo 433 osob, což znamená opět o několik desítek více než v předešlém roce.


„Máme radost, že se nám daří rozvíjet zajímavý projekt, který láká rok od roku více účastníků i diváků a je přínosem nejen pro město Mikulov a Pálavské vinobraní," komentoval letošní rekordní ročník pořadatel Mistrovství Vladimír Jarkovský.

 

 

 

I letos se účastníci Mistrovství potýkali s rozeznáváním jednotlivých vinných vůní s využitím renomované učebnice Vůně vína - Le Nez du vin francouzského vune_vinaodborníka v oblasti arómat Jeana Lenoira, museli prokázat odbornou způsobilost a toto vše uplatnit tak, aby dokázali určit například konkrétní vinné odrůdy, pro něž jsou různé kombinace vůní typické.

 

 

Součástí programu Mistrovství ČR byla už druhý rok dětská soutěž Malý sommeliér, jejímž smyslem je zábavnou formou naučit děti vnímat vůně a chuti, vzhledem k věku samozřejmě ne ve vínech.


Mistrovství České republiky v rozeznávání vůní ve víně proběhlo za podpory Vinařského fondu ČR.

 

 
zpětzpět  tisktisk  poslat e-mailem

14.09.2011 - 09:58:19

VÍNO
REKLAMA

banner

Nejčtenější články

14.06.2010 - Léto svádí k mámení

I když to venku na léto moc nevypadá, podle kalendáře ...

20.08.2010 - Jak se loni dařilo pražským hotelům

Společnost Labartt Hospitality ve spolupráci s ...

21.01.2010 - Speciální a neobvyklá piva české provenience

Přes určitý pokles v posledním roce stále platí, že Česká republika ...

05.03.2010 - Se šéfkuchařem u řezníka

Jak vybrat co nejlepší maso, který kus hovězího se bude ...

14.04.2014 - Barman Milan Červenka ovládl Bohemia Sekt Cocktail Competition

Prestižní soutěž v barmanském a baristickém umění Grand Prix ...

všechny nejčtenější články

REKLAMA

GastroTrend na e-mail

Přejete si zdarma zasílat novinky, články či zpravodajství GastroTrendu na Váš e-mail? Vyplňte, prosím, následující údaje.

(zasílání lze kdykoliv odhlásit)


Jméno:
Příjmení:
E-mail:
 
Copyright © 2008 - 2018 LEONN promotion s.r.o. | Publikování obsahu bez písemného souhlasu vydavatele je zakázáno.