GastroTrend

GastroTrend - odborný portál pro gastronomii
Dnes je 24.04.2024, svátek má Jiří
GastroTrend

banner

 

RUBRIKY/ČLÁNKY » VÍNO

BOHEMIA SEKT kupuje další vinice na Moravě

 

 

Firma BOHEMIA SEKT si vytvořila pověst jedné z nejperspektivnějších vinařských společností v České republice. Vína z její produkce se těší u milovníků vín rostoucí oblibě. Stala se symbolem excelentní kvality, vybrané chuti a luxusní zábavy. Aby firma uspokojila rostoucí zájem milovníků kvalitních vín, rozšiřuje svou činnost v místech, která mají pro výrobu vynikajících vín ty nejlepší podmínky.

 

 

ilustracni foto

 

 

To je důvodem aktuálního zvýšení rozloh vlastních vinic. Doposud měla k dispozici 242 hektarů a nově bude spravovat celkem 400 hektarů vinic v nejlepších vinohradnických polohách. Firma přijala totiž nabídku na převzetí Zemědělské společnosti PALAVA s.r.o.,


„Potřebujeme dál zvýšit množství produkce kvalitního vína, proto přikupujeme kvalitní vinice v obci Pavlov, Milovice a Dolní Věstonice. Máme trvalý zájem na rozvoji vinohradnictví v této části Mikulovské vinařské podoblasti. O vína z našich vinařství VÍNO MIKULOV a Vinařství PAVLOV je rostoucí zájem , zejména v gastronomii a prodej v nejlepších vinotékách," říká předseda představenstva akciové společnosti BOHEMIA SEKT, Ing. Josef Vozdecký.


Převzetím vinic v Pavlově, Dolních Věstonicích a Milovicích však aktivity BOHEMIA SEKTU ve „vinařském ráji" pouze začínají. Firma ihned zahajuje kompletní restrukturalizaci některých už přestárlých vinic. Plánuje ze společnosti PALAVA vytvořit moderní vinohradnickou firmu propagující vysokou kvalitu zdejší révy.


„Součástí restrukturalizace stávajících vinic bude také významná změna odrůdového zastoupení ve prospěch odrůdy Ryzlink vlašský což je právě její „ teroir," a dále preferované odrůdy Rulandské bílé, Tramín červený a Pálava.", uzavírá Ing. Josef Vozdecký.

 

 

 

 

 

 

 
zpětzpět  tisktisk  poslat e-mailem

26.09.2011 - 16:27:45

VÍNO
REKLAMA

banner

Nejčtenější články

22.01.2009 - Hotels.com: Pokles cen v hotelech o 3 procenta

Po celém světě během tohoto léta klesly průměrné ceny za ...

12.03.2009 - Dynybyl Hot Cup 2009

V honosném hotelu Art Deco Imperiál, z jehož zdí dýchá ...

05.03.2010 - Se šéfkuchařem u řezníka

Jak vybrat co nejlepší maso, který kus hovězího se bude ...

26.12.2009 - Víno - otázky a odpovědi

Při jaké teplotě skladovat víno?   Co je to fortifikované víno?   ...

28.01.2009 - Život je krásný

Rialto není jen slavný most v Benátkách, ale i prvotřídní ...

všechny nejčtenější články

REKLAMA

GastroTrend na e-mail

Přejete si zdarma zasílat novinky, články či zpravodajství GastroTrendu na Váš e-mail? Vyplňte, prosím, následující údaje.

(zasílání lze kdykoliv odhlásit)


Jméno:
Příjmení:
E-mail:
 
Copyright © 2008 - 2024 LEONN promotion s.r.o. | Publikování obsahu bez písemného souhlasu vydavatele je zakázáno.