GastroTrend

GastroTrend - odborný portál pro gastronomii
Dnes je 28.03.2024, svátek má Soňa
GastroTrend

banner

 

RUBRIKY/ČLÁNKY » VÍNO

Moravští a čeští vinaři opět sklízeli ocenění na AWC Vienna

 

 

Moravsti a cestt vinari opet sklizeli oceneni Moravští a čeští vinaři zaznamenali další z řady mimořádných úspěchů na mezinárodním poli, když na největší světové soutěži vín AWC Vienna 2011 získali ocenění pro 241 z 292 soutěžících vín. Soutěž se letos konala již poosmé v rakouské metropoli. Účast našich vinařů proběhla opět za finanční podpory Vinařského fondu a organizačního zajištění Národního vinařského centra.


„Přes osmdesát procent moravských a českých vín prezentovaných na soutěži bylo porotou oceněno, což jen dokládá vysokou úroveň našeho vinařství a kvalitu našich vín. Moravští a čeští vinaři se na zahraničních soutěžích prosazují už poměrně pravidelně, ale aby byl zlatou či stříbrnou medailí oceněn tak vysoký počet vín, to se nestává každý den. Znamená to velké vyznamenání nejen pro jejich konkrétní výrobce, ale i pro moravské a české vinařství jako celek," komentuje ředitel Národního vinařského centra, Ing. Pavel Krška.


Z Vídně si tak vinaři odvážejí 31 zlatých, 119 stříbrných a 79 čestných ocenění Seal of Approval, což je jakýsi ekvivalent bronzových medailí.


"Je to skutečně velký úspěch, protože AWC Vienna se mezi prestižními zahraničními soutěžemi vyznačuje nejen obrovských počtem soutěžních vzorků, tedy velkou konkurencí, ale také poměrně přísným hodnocením. Zlatou medaili získá víno jen s hodnocením vyšším než 90 bodů ze 100," dodává ing. Pavel Krška.


Jednou z nejúspěšnějších tuzemských firem se stalo rodinné Vinařství u Kapličky, které získalo 4 zlaté a 5 stříbrných medailí. Mezi další firmy, jejichž vzorky se umístily na nejvyšších pozicích, patří LIVI spol. s.r.o., Vinařství Cech či ZNOVÍN ZNOJMO a.s.


Hodnocení základního kola se konalo ve Vyšší vinařské škole v Klosterneuburgu. Finální hodnocení - „Master Tasting" - proběhlo v kasematech vídeňského paláce Coburg, jehož reprezentativní prostory skvěle doplnily vysokou úroveň soutěže. Do poroty zasedli odborníci z řad enologů, sommelierů, obchodníků a novinářů.


Více o vínech na www.vinazmoravy.cz a www.vinazcech.cz.

 

 
zpětzpět  tisktisk  poslat e-mailem

14.10.2011 - 10:47:36

VÍNO
REKLAMA

banner

Nejčtenější články

18.06.2010 - Španělský hotelový řetězec zbrojí v Česku na další expanzi

NH Hotels otevřel dva hotely v Praze a Olomouci, další ...

05.03.2010 - Se šéfkuchařem u řezníka

Jak vybrat co nejlepší maso, který kus hovězího se bude ...

12.03.2009 - Dynybyl Hot Cup 2009

V honosném hotelu Art Deco Imperiál, z jehož zdí dýchá ...

21.01.2010 - Speciální a neobvyklá piva české provenience

Přes určitý pokles v posledním roce stále platí, že Česká republika ...

12.11.2008 - Čaj

V jedné čínské legendě, Shen Nung, legendární čínský císař seděl ...

všechny nejčtenější články

REKLAMA

GastroTrend na e-mail

Přejete si zdarma zasílat novinky, články či zpravodajství GastroTrendu na Váš e-mail? Vyplňte, prosím, následující údaje.

(zasílání lze kdykoliv odhlásit)


Jméno:
Příjmení:
E-mail:
 
Copyright © 2008 - 2024 LEONN promotion s.r.o. | Publikování obsahu bez písemného souhlasu vydavatele je zakázáno.