GastroTrend

GastroTrend - odborný portál pro gastronomii
Dnes je 28.03.2024, svátek má Soňa
GastroTrend

banner

 

RUBRIKY/ČLÁNKY » VÍNO

IN VINO VERITAS aneb Víno & pravda, zdraví, sex, humor

 

 

IN VINO VERITAS aneb Vino...Nová kniha pro milovníky vín

 

Nová kniha od kolektivu autorů - prof. MUDr. Milan Šamánek, DrSc, FESC. spolu s doc. MUDr. Zuzanou Urbanovou, CSc., Václav Budínský, MUDr. Radim Uzel, CSc., Mgr. David Šťastný - je určena nejen milovníkům vína, kteří mají krásný vztah k vínu a vinařské kultuře. Jejím cílem je především netradičně zaujmout prostřednictvím zajímavých informací a humoru. Většina zahraničních i domácích vinařských publikací hodně podobně popisují vinařskou tématiku. Nepřináší však čtenáři nic zásadně nového a tudíž se stávají málo zajímavé.

 

Kniha „In vino veritas“ však přibližuje víno a vinařskou kulturu prostřednictvím nových úhlů pohledu. Dalo by se říci s jistou mírou nadsázky, že se některé kapitoly dostávají k vínu až „nevinařsky“. A v tom je právě jednotící prvek celé knihy a hlavní velká pravda. Víno bylo, je a vždy bude součástí lidské kultury, součástí každodenního života a součástí zdravého životního stylu. Proto tato kniha hledí na víno netradičními způsoby, vyvrací různé mýty a potvrzuje pravdy, včetně vztahů vína a zdraví, sexu a humoru. Vždyť co z toho není součástí našeho každodenního života.                  



„Víno a pravda - psát první kapitolu v knize znamená, že rozhodujete o prvním dojmu knihy na čtenáře. Pokud by se mi to nepovedlo, určitě čtěte dál. Jsem přesvědčený, že další kapitoly vás určitě zaujmou. Jako velkému moravskému patriotovi bylo mým cílem především poukázat na některé nepravdy a mýty, které neoprávněně „podceňují“ kvalitu českých a moravských vín.“ říká David Šťastný z Vinných sklepů Valtice.



Kapitolu Víno a zdraví napsala renomovaná dvojice autorů prof. MUDr. Milan Šamánek, DrSc, FESC. a doc. MUDr. Zuzana Urbanová, CSc., která se s vinařskou knihou „VÍNO NA ZDRAVÍ“ umístila v roce 2011 ve své kategorii v obrovské konkurenci vinařských publikací z 32 států na neuvěřitelném druhém místě na světě!!!



Kapitola Víno a sex od MUDr. Radima Uzla zůstává velkým překvapením pro všechny čtenáře.
Víno a humor, včetně humoristické přílohy, část kterou napsal spisovatel a humorolog PhDr. Václav Budinský, chce nejen přinést řadu návodů, jak zajistit životní pohodu prostřednictvím kreativního propojení vína a humoru, ale také pobavit prostřednictvím nejkvalitnějších anekdot na dané téma.



Knihu je možno objednat např. v e-shopu Národního vinařského centra: http://www.vinarskecentrum.cz/obchod/   

                    

 
zpětzpět  tisktisk  poslat e-mailem

Autor: WineOfCzechRepublic
14.11.2011 - 12:12:17

VÍNO
REKLAMA

banner

Nejčtenější články

18.06.2010 - Španělský hotelový řetězec zbrojí v Česku na další expanzi

NH Hotels otevřel dva hotely v Praze a Olomouci, další ...

05.03.2010 - Se šéfkuchařem u řezníka

Jak vybrat co nejlepší maso, který kus hovězího se bude ...

12.03.2009 - Dynybyl Hot Cup 2009

V honosném hotelu Art Deco Imperiál, z jehož zdí dýchá ...

21.01.2010 - Speciální a neobvyklá piva české provenience

Přes určitý pokles v posledním roce stále platí, že Česká republika ...

12.11.2008 - Čaj

V jedné čínské legendě, Shen Nung, legendární čínský císař seděl ...

všechny nejčtenější články

REKLAMA

GastroTrend na e-mail

Přejete si zdarma zasílat novinky, články či zpravodajství GastroTrendu na Váš e-mail? Vyplňte, prosím, následující údaje.

(zasílání lze kdykoliv odhlásit)


Jméno:
Příjmení:
E-mail:
 
Copyright © 2008 - 2024 LEONN promotion s.r.o. | Publikování obsahu bez písemného souhlasu vydavatele je zakázáno.