GastroTrend

GastroTrend - odborný portál pro gastronomii
Dnes je 25.04.2024, svátek má Marek
GastroTrend

banner

 

RUBRIKY/ČLÁNKY » VÍNO

Ve Valticích se budou vybírat vítězové mezinárodní soutěže vín GRAND PRIX VINEX 2012

 

 

GRAND PRIX VINEX 2012Již dnes začalo hodnocení vín přihlášených do soutěže vín GRAND PRIX VINEX 2012 - mezinárodní soutěže vín, jejímž cílem je na vysoké profesionální úrovni ohodnotit a ocenit nejlepší evropská a světová vína na trhu středoevropského regionu. Svým významem tak soutěž sahá za hranice naší země - ze zahraničí budou nejen zúčastněná vína, ale i hodnotitelé v degustačních komisích.



Hodnocení proběhne 7. a 8. února v prostorách Národního vinařského centra na zámku ve Valticích. Do letošního již 19. ročníku soutěže jsou přihlášeny 324 vzorky vín. Kromě vín od tuzemských výrobců se zúčastní také zástupci z dalších 11 zemí - Slovenska, Rakouska, Maďarska, Moldávie, Francie, Španělska, Německa, Itálie, ale i z daleké Austrálie, Nového Zélandu a Chile. Filosofií soutěže je hodnotit již stabilní vína, proto do soutěže nelze přihlásit vína z posledního předchozího ročníku. Hodnotit se bude na moderním počítačovém systému vyvinutém Národním vinařským centrem. V degustačních komisích zasednou degustátoři z Moravy, Čech, Slovenska, Maďarska, Rakouska a Austrálie.


Organizátorem soutěže je již druhým rokem Národní vinařské centrum ve spolupráci se společností Veletrhy Brno a Svazem vinařů České republiky. Pro letošní 19. ročník jsou pro vítěze připraveny prestižní ceny v podobě originálů od světoznámého umělce Bořka Šípka. Zachována zůstala pravidla přidělování medailí, které jsou udělovány podle počtu dosažených bodů (nikoliv jen podle umístění vína v kategorii) a jejich počet nepřesáhne 30% počtu zúčastněných vín. Nad korektním průběhem budou bdít prezident, ředitel a enolog soutěže. K organizaci letošního ročníku ředitel soutěže Pavel Krška ještě dodal: „GRAND PRIX VINEX patří již tradičně mezi prestižní mezinárodní soutěže vín ve středoevropském regionu"


Na základě hodnocení komisí budou udělena přihlášeným vínům kromě medailí tato ocenění:
• Champion, který obdrží pohár ředitele Veletrhů Brno, a.s. a čestný diplom
• Vítěz kategorie, který obdrží čestný diplom
• Pohár Svazu vinařů ČR a čestný diplom pro nejlépe hodnocenou kolekci
• Národní vítěz - čestný diplom pro nejlépe hodnocené víno dle země původu (pouze u zemí s minimálně 10 přihlášenými vzorky).


Slavnostní vyhlášení výsledků soutěže proběhne v úterý 28. 2. 2012 na veletrhu SALIMA/VINEX na brněnském výstavišti, kde budou také předány ceny a diplomy výrobcům vítězných vín a kde bude možné zúčastněná vína po dobu veletrhu (28.2. - 2.3.2012) i ochutnat.

 

 
zpětzpět  tisktisk  poslat e-mailem

Autor: WineOfCzechRepublic
07.02.2012 - 09:12:57

VÍNO
REKLAMA

banner

Nejčtenější články

22.01.2009 - Hotels.com: Pokles cen v hotelech o 3 procenta

Po celém světě během tohoto léta klesly průměrné ceny za ...

12.03.2009 - Dynybyl Hot Cup 2009

V honosném hotelu Art Deco Imperiál, z jehož zdí dýchá ...

05.03.2010 - Se šéfkuchařem u řezníka

Jak vybrat co nejlepší maso, který kus hovězího se bude ...

28.01.2009 - Život je krásný

Rialto není jen slavný most v Benátkách, ale i prvotřídní ...

26.12.2009 - Víno - otázky a odpovědi

Při jaké teplotě skladovat víno?   Co je to fortifikované víno?   ...

všechny nejčtenější články

REKLAMA

GastroTrend na e-mail

Přejete si zdarma zasílat novinky, články či zpravodajství GastroTrendu na Váš e-mail? Vyplňte, prosím, následující údaje.

(zasílání lze kdykoliv odhlásit)


Jméno:
Příjmení:
E-mail:
 
Copyright © 2008 - 2024 LEONN promotion s.r.o. | Publikování obsahu bez písemného souhlasu vydavatele je zakázáno.