GastroTrend

GastroTrend - odborný portál pro gastronomii
Dnes je 20.11.2018, svátek má Nikola
GastroTrend

banner

 

RUBRIKY/ČLÁNKY » VÍNO

Nejúspěšnější moravské a české vinaře ocenil prezident republiky

 

 

Nejuspesnejsi moravske a ceske vinare ocenil prezident republikyV úterý 20. března 2012 prezident republiky Václav Klaus na Pražském hradě přijal a čestnými diplomy ocenil nejúspěšnější moravské a české vinaře. Slavnostní akce se zúčastnili zástupci nejúspěšnějších vinařských firem nejvyšší a největší soutěže vín v České republice - Salonu vín 2012 - národní soutěže vín a pořadatelé soutěže z Národního vinařského centra, Svazu vinařů a Vinařského fondu.

 

Diplomy za nejlépe hodnocená vína ve svých kategoriích převzali:


Mgr. David Šťastný z Vinných sklepů Valtice za absolutního Šampiona soutěže - Ryzlink vlašský 2009, výběr z hroznů a nejlepší červené víno - Cabernet Sauvignon barrique 2006, pozdní sběr.


Ing. Bořek Svoboda z Vinařství Mikrosvín Mikulov a.s. za nejlepší bílé polosladké víno - Chardonnay 2010, pozdní sběr.


Oldřich Drápal za nejlepší přírodně sladké víno - Chardonnay 2004, slámové víno.


Patrik Plešingr z Vinařství Plešinger, s.r.o. za nejlepší růžové víno - Rulandské modré rosé 2010, pozdní sběr.


Ing. Slavomír Hermann ze společnosti Bohemia Sekt, s.r.o. za nejlepší šumivé víno - Bohemia Sekt Prestige demi sec 2009.


Ing. Pavel Vajčner ze ZNOVÍNu Znojmo a.s. za nejlepší kolekci v soutěži.


Za vinaře poděkoval a přednesl projev pan ing. Josef Vozdecký, předseda Správní rady Národního vinařského centra.


Prezident republiky také již druhým rokem Salon vín - národní soutěží vín zaštiťuje.


Všechna oceněná vína mohou zájemci ochutnat v průběhu celého roku v degustační expozici Salonu vín ČR na státním zámku ve Valticích, kde je kromě prezidentem republiky oceněných šampionů umístěna celá stovka nejlépe hodnocených moravských a českých vín.

 

 

 

 

 
zpětzpět  tisktisk  poslat e-mailem

Autor: WineOfCzechRepublic
22.03.2012 - 09:44:35

VÍNO
REKLAMA

banner

Nejčtenější články

14.06.2010 - Léto svádí k mámení

I když to venku na léto moc nevypadá, podle kalendáře ...

08.04.2010 - Stát zakázal prodej lihovin ve více než šestilitrovém balení

Vlastní kolek musejí mít nyní také malé "placatice", které dosud ...

04.06.2010 - Jak začít se sushi

Přinášíme osm rad pro všechny kdo se chtějí naučit dělat ...

05.03.2010 - Se šéfkuchařem u řezníka

Jak vybrat co nejlepší maso, který kus hovězího se bude ...

21.06.2010 - Brambory známé i neznámé

Mezi oblíbené přílohy nejenom v našem kraji určitě patří brambory. ...

všechny nejčtenější články

REKLAMA

GastroTrend na e-mail

Přejete si zdarma zasílat novinky, články či zpravodajství GastroTrendu na Váš e-mail? Vyplňte, prosím, následující údaje.

(zasílání lze kdykoliv odhlásit)


Jméno:
Příjmení:
E-mail:
 
Copyright © 2008 - 2018 LEONN promotion s.r.o. | Publikování obsahu bez písemného souhlasu vydavatele je zakázáno.